2013. október 1., kedd

Látványos üstökös közeledik felénk

Emlékezetes látványt nyújthat az égbolton november második felében és december elején a Nap felé robogó ISON üstökös, amitől a tudósok azt remélik: többet megtudhatnak a földi élet keletkezéséről.

 
Emlékezetes látványt nyújthat az égbolton november második felében és december elején a Nap felé robogó ISON üstökös, amitől a tudósok azt remélik: többet megtudhatnak a földi élet keletkezéséről.
 
Új üstökös az ISON, csak egy éve, szeptember 12-én fedezte fel két csillagász Oroszországban. Nemsokára a Nap felé tartva robog el a Föld mellett.
November 28-án kerül hozzá legközelebb, 1,2 millió kilométerre. Elképzelhető, hogy darabjaira hullik vagy elpárolog, de az is, hogy fényesen világít, egyes feltételezések szerint teliholdként ragyoghat az égen. November második felében hajnalonként már szabad szemmel is látható lesz a tiszta égbolton, igaz, észlelését a Hold fénye nehezíti.
Az ioncsóva a porból álló főcsóva alatt látható. Az üstökös november 28-ig a Nap felé tart

Ha túléli a Nap közelségét, de­cem­ber elején is érdemes kémlelni az eget. A Föld ugyanis január 14–15-én keresztezi majd az üstökös pályáját, ekkor jelentős meteorzápornak lehetünk tanúi.
A tudósok azt remélik, hogy az ISON vizsgálata kö­zelebb viheti őket annak a megválaszolásához, miként került a Földre az élet kialakulását lehetővé tévő víz. Az üstökösök felének tömegét ugyanis víz teszi ki. (borsonline.hu)


Most jön az Üstökös?

Érdekességek, időpontok, összefüggések - Jön az ISON üstökös, amire nagyon készülnek egyesek.
Valami nagyon készül! Valami olyan várható, hogy erre nagyon készülni kell! Valamilyen oknál fogva most több, egymástól amúgy látszólag független terület kezd a csúcspontjára érni és ez a csúcs egy komoly bajjal egyenértékű. A következő gondolatmenet nem az egyedüli és olyan tényszerű (jelenleg tényként kezelt) információkkal operál, amelyek logikus összefüggése több mint aggasztó!
Egyes vallások hite alapján a világunknak vannak kápói (felvigyázói ) és ezek a kápók a történelem során fel-feltűnnek (most az illuminati) valamely szervezet formájában. Egyes elképzelések alapján a túlfejlődött, társadalmilag irányíthatatlanná vált civilizációkat mesterségesen beomlasztották. Több forrás támasztja alá azt, hogy a mi világunk nem az első a Földön és nem 5600, max. 8000 éves a mai ember. Egyes állítások alapján a 9. civilizáció vagyunk a sorban és ezt rengeteg, az írott történelmünkbe be nem illeszthető lelet támasztja alá.
Nagyjából 2 évvel ezelőtt egy olyan elmélet is kezdett napvilágra kerülni, amiben a 12.12.21-re három hatalmas űrhajó érkezik a Földre „társadalomellenőrzés céljából”. Úgy Daniken, mint megannyi kézzel fogható emlék bizonyítja azt, hogy a számunkra szinte ismeretlen korszakokban fejlett életformák érkezetek hozzánk is segítették fejlődésünket, szóltak bele a történelmünkbe.  ( A cikknek nem az a célja, hogy minden apó részletet bizonyítson, hanem a gondolatmenet átadása). 2012.09.21-én egy belorusz és egy  orosz csillagász: Vitalij Nyevszkij,  Artyom Novicsonok felfedeztek egy üstököst amely lázba hozta a tudósvilágot. Tekintettel a pályájára életszerűtlen, hogy nem a Nasa, a Hubble vette észre elsőként, de ebben az esetben fogadjuk el…  annak ellenére nem olvasunk, hallunk erről az üstökösről a main stream médiában, hogy 2 hónap múlva már itt is lesz a közelünkben, hogy október elsején lépi át a Mars keringési pályáját. 
A C/2012 S1, vagy más néven: ISON üstökös több szempontból is igen érdekes.  A pályája, érkezési ideje majdhogynem megegyezik egy az 1680-ban érkezett Nagy Üstökösével, amely november 14-én érkezett a Föld közelébe. Az ISON 11.26-án lesz a legközelebb a Naphoz, tehát már hamarabb is látható lesz szabad szemmel.  Valamiért erre az időszakra nagyon készülnek úgy közvetlenül, mint közvetetten! Mik is ezek a készületek? Vajon összefüggésben vannak az üstökös érkezésével? Vajon a napjaink világpolitikai eseményei egy hatalmas titkos globális felkészülés eredményei, vagy valóban csak a háttérhatalmak ugranak össze?
Az üstököst fölfedezése óta figyelik. A Hubble több képet közölt és vannak más teleszkópok által rögzített kockák. Található a neten olyan fototechnikával megtisztított/ vagy manipulált felvétel, amelyen az üstökös fényét megszűrik és ekkor 3 hatalmas objektumot látunk, amelyeknek az egymáshoz viszonyított elhelyezkedése némileg változik.  A megfigyelések alapján úgy tűnik, hogy a fénye és a mozgása nem egységes. Közel 6 hónapig megállt az amúgy folyamatosan erősödő fénye és 13. júniusától eltűnt a szem elől mivel részben nagyon alacsony szögben érkezik, ill. a Nap másik oldalán volt hozzánk képest.  Augusztus 19-én felkerült videó alapján a következőképp néz ki:
 08.13-án lett ismét látható és most megállok egy pillanatra. Mi is történt júniusban a sok egyéb mellett? A FEMA (Amerikai Katasztrófavédelmi Központ) és az orosz megfelelője az EMERCOM egy együttműködési megállapodást írt alá és megkezdődtek a kölcsönös gyakorlatok. Az ENSZ békefenntartó alakulataiból 350.000 főnek 07.01-ével elkezdődött a kiképzése guerilla hadviselésre amely 4 hónapig tart. Mi is történt az ismételt észleléskor, amikor már sokkal közelebb járt az üstökös? 08.13.-án a FEMA 3-as régiójában riadót rendeltek el. (A 3-as régió a következő államokból áll: Washington DC, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Virginia, and West Virginia. ) Véletlenül néhány nappal később egy olyan hír rázta mega világot, ami mindenről elterelte a figyelmet. Ez pedig a szíriai vegyifegyver- támadás volt. A világközvéleménye számára igazolható módon hatalmas csapatösszevonások kezdődtek a szíriai rezsim megdöntésére és védelmére. A katonai felbolydulás indokolttá vált. Magyarország fölött is megszaporodtak a harci légijárművek és ezt a NATO tagságunkkal, közel-keleti helyzettel lehetett indokolni.
A Forbes magazin márciusi cikkében már boncolgatta, hogy vajon miért lehet szükség a rengeteg fegyverre, lőszerre, páncélozott járműre az USA területén belül?
Rendkívül érdekes, hogy Janet Napolitano a belbiztonsági miniszter pont augusztus végén, a FEMA riadó kiszivárgása után mondott le.
Augusztus 16-án megjelent New York Times cikk már tényként konfirmálja azt a gyakorlatot, ami november 13-14  tesz egy Kanada- USA-Mexico részvételével megtartott nagy elektromos leállási gyakorlatot, amely egy ilyen esetben felmerülő hiányosságokat, társadalmi elégedetlenségeket hivatott feltárni. A gyakorlat publikus oka a közelmúltban felmerült természeti csapások, terrorcselekmények által előidézett helyzetek gyakorlatszintű megtapasztalása. A jelen adatok alapján közvetlenül 150 cég vesz ebben részt a GridEX II DRILL-nek elnevezett gyakorlatban , az közvetett érintettség a kiesett szolgáltatás okán egyelőre ismeretlen. Amit tudunk az az, hogy teljes elsötétedésre készülnek.
Október elsejével anyagi okokra hivatkozva leállítják az USA légierejének űrfigyelő rendszerét a Space Fance-et.
Összegezvén a közvetett és közvetlen adatokat:
  1. Rengeteg adat van a régmúltból idegen életformák tevékenységére a Földön, tény.
  2. Az 1680-ban megjelent Nagy Üstökösnek volt-e valami köze a  Középkor megszűnéséhez, átalakulásához, a jelen ismereteink alapján nem tudjuk.
  3. A világszinten nagy ellenszenvet kiváltó szcientológus hitvilág mennyire illeszthető bele a valóságba, mi alapján állítják (honnan veszik az információt) azt, hogy a Földön mint börtönbolygón időnként a „börtönőrök” eltörlik a civilizációt, szintén nem tudjuk. Az általuk gyakorolt a fantasy világába eső hit tele van olyan titkokkal, amikről hierarchikus berendezkedésük alapján még az egyháztagok is csak részben, vagy egyáltalán nem tudnak. A 3 űrhajó érkezése már az ISON felfedezése előtt egy adat volt ebben a körben.
  4. 2012.09.21-én két orosz csillagász felfedezi az üstököst és a pályaszámítás alapján megállapítják, hogy 2013.11.26.-án ér a Nap közelébe.
  5. A FEMA olyan fegyverkezésbe kezdett amit már nem lehetett titokban tartani és 2013. márciusában a New York Times is foglalkozik már a témával.
  6. Az ISON fénye az éve elejétől egészen júniusig nem erősödött ismeretlen okokból.  Júniusban eltűnt a kutatók szeme elől és két hónapig a Nap kitakarta a közeledését.
  7. A FEMA és az EMERCOM katasztrófa együttműködési megállapodást írt alá júniusban.
  8. Az ENSZ július 4. - október 1. között 360.000 főt érintő katonai gyakorlatba kezdett
  9. 08.13-án ismét láthatóvá vált és a fénye továbbra is erősödött. Ezen a napon kiszivárgott, hogy a FEMA riadót rendelt el. A riadó ténye csak a 3-as régióból (Washington DC, Delaware, Maryland, Pennsylvania, Virginia, and West Virginia. ) erősítődött meg egy nyugalmazott szenátor Sheldon R. Songstad által.
  10. Augusztus végén vegyifegyvereket vetnek be Szíriában (a bevetők kilétét itt most nem vitatva) és ennek okán hatalmas csapatösszevonások és katonai mozgósítás történt a világ több területén (leginkább a Szíria közeli vizeken)
  11. 08.16-án megjelenik a New York Times-ban egy cikk amelyben immár hivatalosan is konfirmálják a november 13-14-re tervezett  (tehát tél elején ?) nagy elsötétítési gyakorlatot (GridEX II DRILL ) amelyben Kanada, USA, Mexco 150 nagy cége és több tízezer szakember vesz majd részt.
  12. Szintén augusztus végén lemondott az USA belbiztonsági minisztere: Janet Napolitano a tisztségéről.
  13. A Nemzeti Gárda szeptember közepétől- végéig tartó gyakorlatba kezdett az USA-ban, melyben katasztrófavédelmet és utcai zavargáskezelést gyakorolnak.
  14. Szeptember 19-20. között egy rendkívüli ülést tartott a WHO vírusfertőzés témakörében.
  15. A DMS (Nemzeti Katasztrófavédelem) 100.000 embert mozgósít  09.28. és 11.05. között.
  16. Október elsején leállítják az USA légierejének az űrfigyelő rendszerét.
  17. Szeptember 30.-án kimerül az USA fizetési kerete és a kormány fizetésképtelenné válhat.
Van még persze egy rakat olyan közvetett adat amit a neten megosztanak és ebbe a gondolatmenetbe beilleszthetők. Amit reményeim szerint üzenetként átment ebből a cikkből az az, hogy az ISON fölfedezése után milyen egymással elvben összefüggő események, megállapodások, készültségek történtek. 
Jelen ismereteink alapján az szerintem kijelenthető, hogy valamire nagyon komolyan készülnek.  Az ISON jön és lassan láthatjuk is. Rövidesen kiderül, hogy egy vándorló égitest, vagy valami egyéb. A NASA szimulációja (ha nem hoax) jól mutatja mikor ér a környékünkre.
A teleszkópképen jól kivehető és a sötétítéssel a fönti video tartalma elérhető. Amennyiben nem látható akkor kicsinyítéssel megtalálható és a sötétítéssel látható lesz a három objektum:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése