2013. november 18., hétfő

Irán egyik szövetségese a háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet, Netanjahu és a Fehérház pedig egyetért

Hassan Nasrallah sejk, a libanoni Hezbollah terrorszervezet, Irán egyik fő közel-keleti szövetségesének vezetője múlthét szerdán arra figyelmeztetett, hogy amennyiben nem születik megállapodás Irán és a világ többi hatalmának vezetői között, egy kiterjedt regionális háború kirobbanásának esélye igen komoly. Hasonló figyelmeztetéseket hallhattunk a Fehérháztól és Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnöktől is. Nehéz bármilyen másik olyan alkalmat felidézni, amikor ez a három politikai szereplő bármiben is egyetértett volna.
„Minden öbölbeli arab népnek Szaúdi-Arábiában, Kuvaitban, Katarban, Bahreinben, az Egyesült Arab Emirátusokban és Ománban: Mi az Irán és a világvezetők közötti egyetértés alternatívája? A válasz: regionális háború,” figyelmeztetett Nasrallah.
„Az Obama kormány még komolyabb lobbi tevékenységet indított az Irán elleni szankciókkal kapcsolatos kongresszusi lépések ellen, azzal magyarázva az intézkedést, hogy egy ilyen megoldás háborúhoz vezetne,” írta a Times of Israel.
„Az amerikai nép, érthető módon és teljesen jogosan, békés megoldást szeretne az iráni atomprogram megállítására, és ez a megállapodás, amennyiben létrejön, képes lehet erre,” nyilatkozta Jay Carney fehérházi szóvivő. „A másik alternatíva a katonai beavatkozás.”
„Carney szerint az emberek nem akarnak „beleugrani” egy újabb háborúba, a szankciók pedig pontosan ezt hoznák, arra célozva, hogy a törvényhozóknak sokba kerülne politikailag a diplomáciai megoldás bukása,” írja a Times of Israel.
„A hat világhatalom és Irán között tárgyalt megállapodás háborúhoz vezethet, mondta Netanjahu szerdán, tovább erősítve egy Teheránnal kötendő köztes megállapodás elleni kampányán,”egy másik cikkben. írja a Times of Israel
„Nemcsak két opció létezik az iráni ügyben: egy rossz megállapodás vagy háború. Ez nem igaz. Van egy harmadik lehetőség is: a szankciók által kifejtett nyomás folytatása,” mondta Netanjahu a Knesset-ben. „Odáig megyek, hogy szerintem egy rossz megállapodás a második, nem kívánatos eredményhez vezetne.”
„Semmi sem indokolja, hogy meghajoljunk az iráni követelések előtt, illetve nincs okunk sietni,” tette hozzá az izraeli miniszterelnök.
„Iránra komoly gazdasági nyomás nehezedik és az előny a nyomást gyakorlóknál van. Lehetséges olyan jó megállapodásra jutni, amelynek eredményeként sikerülhet leszerelni Irán nukleáris lehetőségeit. Azonban ezt nem lehetséges elérni a Genfben jelenleg tárgyalt javaslattal. Az a javaslat egy tátongó lyukat hagyna, amin keresztül a levegő kiszabadulhat, megszüntetve a szankciók nyomását.”
Netanjahu tanácsadói szerint a miniszterelnök nem ellenzi az Iránnal való megállapodást, csupán „rossz” megállapodást nem akar. A megállapodásnak szerinte megoldást kell találnia a következőkre:
  • Megállítani Iránt az urániumdúsításban,
  • Elérni a centrifugák lebontását,
  • Előírni, hogy Irán adja át a birtokában lévő dúsított urániumot egy másik országnak (vagy országoknak) és a lakossági áram előállítására használt erőművek fűtőanyagát vásárlás útján szerezze be és ne állítson elő nukleáris fegyvereket,
  • Elérni, hogy Irán bezárja plutónium létesítményeit,
Irán és a P5+1 hatalmak (az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, az Egyesült Királyság és Franciaország plusz Németország) legközelebb november 20-án ülnek össze Genfben.


Forrás: flashtrafficblog.wordpress.com

http://idokjelei.hu/2013/11/iran-egyik-szovetsegese-a-haboru-kirobbanasanak-veszelyere-figyelmeztet-netanjahu-es-a-feherhaz-pedig-egyetert/


Így vagy úgy, de egy nagy közel-keleti háború van kitörőben


A Fehér Ház közleményében az áll, hogy ha most nem születik egyezség Iránnal a nukleáris programjáról, akkor az Egyesült Államoknak nem nagyon marad más választási lehetőség mint a katonai erő alkalmazása, vagyis egy új háború a Közel-Keleten, amiből már elegük van az amerikai lakosságnak. A Fehér Ház szóvivője kérte tegnap, hogy ne gátolják a tárgyalások sikerét, ne legyen újabb szankciók, mert ezzel a háborút hívják.
Viszont Izraelből, cionistáktól azok szövetségeseitől, meg olyan hangokat hallani, hogyha megszületik az Iránnal kötött egyezség, akkor Izraelnek nem marad más választása mint hadba szállni Iránnal, vélhetően a szaúdi szövetséggel karöltve szétbombázzák Irán infrastruktúráját.
Tehát gyakorlatilag a jövőheti tárgyalás végeredményétől függetlenül kitörhet a nagy közel-keleti háború...így vagy úgy. Még egyszer: Izrael és USA közötti harc csak egy politikai színdarab. Ez elit nem akarja, hogy az Egyesült Államok hadereje belekeveredjen ebbe a háborúba, mert neki a Távol-Keleten ill. Kína elleni műveletekben kell helyt állnia. Tudjuk, hogy haderőik 60%-át a nyugat-csendes-óceáni régióba koncentrálták.
A nyugati Illuminati csak használja az USA-t, Izraelt, az EU-t, a szövetségeseket....ezek az országok eszközök ....USA és Izrael az Illuminat számára az izomzatot jelenti, mert az Elitnek nincsen hadserege, mindent csak eszközként használ fel, amire ha már nincs szükség beáldozza. Ezt teszi Izraellel....már nem kell....nem kellenek az ostoba cionisták....végeztek velük....ha kitör a háború az iszlám és közöttük, elérték rendeletesük célját és már nem kellenek.
Pontosan nem tudni, hogy mikor lesz a D-nap, de Netanjahu köre szerint ez úgy fél éven belül megtörténhet. Egyre elszántabbak, hogy megkezdjék a háborút...ez abban látszik, hogy már nem évekről meg hónapokról beszélnek (nukleáris bomba kifejlesztéséhez szükséges idő) hanem már csak hetekről szövegelnek, ez hazugság, de nem jó jel. ...érzik, hogy eljött az idő.
Persze még ott a hamis zászlós terrortámadás kártya, ha direktbe nem indul meg a támadás...Tel-Avivban egy 9/11 és már kész is a casus belli ...majd meglátjuk. Ez a háború lesz a harmadik világégésnek a kezdete.
http://aranykorhajnalan.blogspot.hu/2013/11/igy-vagy-ugy-de-egy-nagy-kozel-keleti.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése