2013. november 7., csütörtök

Kétségbeejtő, hogy ilyen emberekre van bízva Európa sorsa!

Az unió szerint van tengerünk   (amúgy üdvrivalgással fogadnánk, ha visszakapnánk Fiumét, vagy Pula-t! Esetleg mindkettőt!)

Uniós eljárás indult Magyarország ellen, mert hazánk nem megfelelően jár el tengerbiztonsági témában. Nem áprilisi tréfáról van szó, Brüsszel komolyan aggódik a magyar tengerbiztonsági regulák miatt. Az Európai Bizottság arra szólította fel Magyarországot, hogy teljesítse a hajók fedélzetén elhelyezett tengerészeti felszerelésekre vonatkozó új szabványokból adódó kötelezettségeit. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen, és figyelmeztetett, amennyiben hazánk nem tájékoztatja két hónapon belül Brüsszelt az uniós
joggal való megfelelés érdekében meghozott intézkedésekről, az Európai Bizottság az ügyet az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti.

A Polgár Portál a Nemzeti Közlekedési Hatóságot is megkereste a témában.
Kérdésünkre nyomatékosították, a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajólajstromában
2002 óta nincs tengeri kereskedelmi hajó. "A tengeri hajók felszereléseiről és ezek
megfelelősége feltételeiről és tanúsításáról szóló rendeletet 2011-ben módosították utoljára. A rendelet módosítása az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatásköre - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény tájékoztatása szerint a tengerészeti felszerelésekről szóló irányelv célja, hogy a nemzetközi szabványok egységes alkalmazását érje el az EU-ban, valamint megkönnyítse a tengerészeti felszerelések belső piacon belüli szabad mozgását. "Az irányelv időben történő átültetésének elmaradása alááshatja az új biztonsági előírások egységes végrehajtását a belső piacon, amely hatással lehet a tengerbiztonságra - áll az Európai Bizottság közleményében.

A tenger és flotta nélküli Magyarország biztosan nagy hatással van a tengerbiztonságra. Az 1990-es években a magyar tengerhajózás fokozatosan leépült. Hajóink elavultak, kiöregedtek, újakat pedig nem vásárolt Magyarország, és a hazai hajógyártás is megszűnt. Az 1980-ban
épült, a tengerészeink által két évtizeden át zászlóshajónak nevezett 14 950 tonnás Vörösmartyt 2000. október 16-án adták el. Ma tengerészeink jelentős része idegen társaságokhoz szerződve, külföldi lobogó alatt dolgozik.

Most sírjunk, vagy nevessünk?
És egyébként mit várjunk attól azeuópauniótól, amelynek vezető tisztségviselői jogi végzettség nélkül bírálgatják jogszabályainkat, vagy pedig -- kapaszkodj! --, jövendőmondókra, jósnőkre és asztrológusokra támaszkodva végzik munkájukat (Neelie Kroes, az unió médiaügyi és sajtószabadságért felelős biztosa, az Európai Bizottság alelnöke)..
 

Nem minden EU parlament tag képes a mi helyzetünket felismerni.
Íme
 egy felsz
ó
lás az EU parlamenbe
n
, mint illusztráció:


Amikor Erdély autonómiájáról volt szó, az egyik gyengeagyú megjegyezte:
- Mit akarnak a magyarok Romániában? Autonómiát? Miért mentek oda?


Ilyenkor a csontnyelű székely-bicska nyílik a zsebben!  Ez ugyanaz, mint a tengerbiztonsági téma.
 
A tájékozottságuk 0. Egyedül a pénztár felé vezető folyosókat ismerik Brüsszelben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése