2013. december 11., szerda

"Euromajdan". Utószó

Ukrajnában kudarccal végződött az államcsínykísérlet. Elnöksége során Janukovics most első ízben mondott le a széleskörű kompromisszumok kereséséről, és a probléma megoldását a "régi gárdájára" bízta, visszautasítva a kapitulációt, amelyet az elnöki környezet nyugatbarát szárnya nyomatékosan javasolt. Az eredmény felülmúlta a várakozásokat.

Azt követően, hogy a biztonsági szolgálat és a Berkut kommandó megérezte, hogy nem árulják el újból őket, a Függetlenség terén (Majdan) tüntetőknek nem maradt esélyük a győzelemre. Az "Euromajdan" meghalt. A barikádokat leszerelték, a kormány a szokásos ütemben végzi munkáját, az erőstruktúrák aktívan készülnek arra, hogy helyreállítsák az ellenőrzést az EU szélsőséges hívei által elfoglalt épületek fölött. A Kijevben történtek azt igazolják, hogy a "színes forradalmak" sikere csak az uralkodó eliten belüli árulással lehetséges. Jellemző, hogy a puccsisták vezetőinek nem tudtak segítséget nyújtani a nyugati kurátoraik. Annak dacára, hogy Joe Biden, az Egyesült Államok alelnöke, Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium képviselője és Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője nyilatkozatban követelte Janukovicstól, hogy ne alkalmazzon erőt, a barikádokat lebontották. A hivatalos Kijev nyilatkozataiból az a következtetés vonható le, hogy Janukovics kész tárgyalni, de csak saját feltételei alapján. Kapitulációról tehát szó sincs.

Az államcsíny kudarca messzemenő következményekkel járhat.Még nincs lezárva a harc Ukrajnáért, de komoly csapás érte azokat a nyugati terveket, amelyek alapján Ukrajnát az Oroszország elleni "egészségügyi kordon" részévé tették volna. A puccs kudarcának fő következménye: az ukrajnai "eurointegrációsok" csalódtak, rájöhettek, hogy nyugati pártfogóik nem mindenhatók. Kijev liberális és nyugatbarát értelmiségi körei közelebbről megismerkedhettek radikális vidéki, nyugat-ukrajnai szövetségeseikkel, és ez az ismeretségcsalódáshoz vezetett. Az "igazi európaiak" helyett Kijev központjában lumpenek gyűltek össze, akik az ukrán főváros egész negyedeit a szemétdomb és közös WC elegyévé változtatták. A boltok kirablása és a Lenin-szobor ledöntése sem növelte az "eurofelkelők" iránti rokonszenvet Kijevben. Az ukrajnai középosztály gondolkodó része egyszerűen elfordult a rombolóktól, akik az Euromajdanon a fő erőt képviselik.

Oroszország érdekei szempontjából az ukrán fordulat kudarcának fő eredménye: a Nyugatnak el kell ismernie, hogy az "ukrán kérdés" nem oldható meg Moszkva érdekei nélkül. Így értékelhető az amerikai külügyminisztériumnak a nyilatkozata, amelyben Washington Moszkvát arra kéri, hogy segítse elő "a helyzet békés rendezését Ukrajnában". Az Euromajdan kudarca Kelet-Európa geopolitikai átalakítása hosszú folyamatának a kezdete is.
Oroszország Hangja




Ukrajna - Színt vallott az amerikai külügy
Több sebből vérzik a cion-atlantisták ukrajnai elképzelése. Janukovics beváltotta ígéretét, és az ukrán rendőrség elkezdte kiszorítani a tüntetőket a Majdan térről. Itt különféle hírek láttak napvilágot, mi a lenti videót szeretnénk javasolni az érdeklődőknek, egyértelműnek tűnik a helyzet. A csőcsellék és a mögöttük álló pénzemberek mindent bevetnek, egyre elkeseredetebben, mert az eddigi technikák csődöt mondanak Ukrajnában, a nép egyértelműen összezár a rend fenntartása melett. Ez a néhány vadember pedig, akik csak a nyugati kamerabeállításokon látszanak tömegnek, kitartóan küzd, hiszen ha nem sikerül uraiknak megfelelni, akkor mennek a levesbe, mert a szülőhazájuk már (nagyon helyesen) nem fogadja vissza az árulókat. http://www.youtube.com/watch?v=XPuf2UQqJ-8
Az atlantisták elkeseredettsége jól látszik, hogy miután az utcai bohócok kezdenek csődöt mondani, bevetették a táncoló majmokat, most pedig elkezdik csatasorba állítani az általuk "nagyágyúnak" tartott cionliberális nemzetnélküli megmondóembereket. Ők pedig Catherine Ashton, az európai diplomácia vezetője és Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes.
Igor Siskin FÁK-szakértő fogalmazta meg kiválóan tegnap a valós helyzetet: "Látogatásuk jól mutatja, hogy Nyugat már nem is titkolja, hogy nyíltan beavatkozik ebbe a [ukrajnai] folyamatba. De a legérdekesebb Nuland látogatása. Eddig az Egyesült Államok igyekezett árnyékban maradni. Most viszont kritikus fázisához érkezett a helyzet: Lengyelország és a brüsszeli bürokrácia nem igazolta a bizalmat. Így a tényleges megrendelőnek ki kellett lépnie a színfalak mögül. Nem sikerült idegen segítséggel, így most Nuland nyíltan szólt az USA érdekeiről."
A legnagyobb probléma ezzel, hogy az hogy Catherine Ashton kicsoda, csak az egymás torkát elvágó szolgalelkű atlantista bérencek számára izgalas tény. Jakunovics ezzel szemben már megteheti, hogy ne foglalkozzon vele. Ez oda vezetett, hogy Catherine Ashton látogatása és az ukrán vezetéssel való "tárgyalása" után a rohamrendőrség azonnal nekiállt kiszorítani a tüntetőket az elfoglalt közterületekről.
Miután az USA külügyminiszter-helyettesén keresztül felvállalta arcát az ukrán forgatókönyvben, mindenki számára egyértelmű lehet, ki is áll valójában a háttérben.


Azarov: az ukrán nép támogatja az EU-hoz való társulás felfüggesztését

Mikola Azarov ukrán miniszterelnök a kabinet szerdai ülésén kijelentette, hogy az ukrán nép támogatja az EU-hoz való társulás felfüggesztését. Ezzel hangsúlyozta, hogy "a kormány jelenleg élvezi az emberek támogatását a társulási szerződés aláírásának megtagadását illetően, így nem minden olyan egyértelmű a társadalomban, mint a Majdanon elhangzott jelmondatokban".
Ukrajna kormány november 21-én úgy döntött, hogy felfüggeszti az EU társulási szerződésének aláírásához szükséges előkészületeket. A döntés hatalmas visszhangot váltott ki az európai integráció támogatói körében, a tüntetések Kijevben továbbra is folytatódnak.

Oroszország Hangja


Támadás esetén Oroszország nukleáris csapással fog válaszolni

Az Állami Duma kormányzati ülésén felszólalva Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy támadás esetén Oroszország nukleáris erőt vethet be.

Rogozin emlékeztetett rá, hogy az erre vonatkozó rendelkezések szerepelnek az orosz hadsereg doktrínájában. Megjegyezte, hogy bármely agresszornak, illetve azok csoportjának tudatában kell lenniük ennek, ez pedig komoly visszatartó erő lehet az Oroszországgal szembeni provokációt illetően.

"Sohase becsültük le a nukleáris fegyver szerepét, a megtorló fegyverét, amely kiegyenlíti az esélyeket" - mondta Rogozin.

Oroszország Hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése