2013. december 3., kedd

Mert bizony, ezek lopnak! – A bankok fosztogatása a végső stádiumába érkezett

Hiénák keselyűk bankárok behajtók végrehajtók
- Még zsarolnak is a hiénák! -

…”És minek van a teszefosza rendőrség, ha nem védi meg az állampolgárok javait?…”

- Hír és vélemény -
Hír: “Mankóval együtt vitte a bank az autót” – írta a Blikk
“Budapest – Arra ébredtem, hogy a kocsim nincs sehol! – amíg Szedlák Zsuzsa (58) az igazak álmát aludta, addig bankjának tréleres kocsija az éj leple alatt lefékezett az asszony háza előtt és felpakolta Zsuzsa Fordját – benne a mozgássérült nő mankójával és tucatnyi személyes cuccával.
– A szívverésem is megállt, amikor reggel csak a kocsi hűlt helyét találtam. Mentem a rendőrségre, ahol közölték, hogy a bank képviselői hagytak egy papírt: jogosan vitték el az autót – mesélte Zsuzsa, aki elismerte, tartozott a cégnek 43 ezer forinttal.
– Ám jeleztem, hogy ahogy korábban mindig, most is rendezni fogom az adósságomat, mivel nekem létfontosságú az autó. Súlyos betegségem miatt ugyanis csak kocsival tudok közlekedni. Ráadásul a kocsiban volt egy rakás iratom, még a bizonyítványaim is!
Az asszony meggyőződése, hogy némi rugalmasságot elvárhat a cégtől, amelynek a 2006-os, - 3 milliós autóhitel felvétele óta befizetett már 5 millió forintot. A biztosítékot mégsem az éjszakai akció, hanem az utána történtek verték ki nála.
Fotó Gy Balázs Béla Blikk
Zsuzsa az autójával készült fotót és a slusszkulcsot mutatja/ Fotó: Gy. Balázs Béla
– Amikor kértem, hogy adják vissza a dolgaimat, így a mankómat, közölték, hogy csak akkor, ha átadom nekik a slusszkulcsot. Nem hittem el: megzsaroltak! – háborgott az asszony.
A begyűjtött autót azóta a bank már eladta. Zsuzsán most több mint kétmillió forintot követelnek. Az asszony ügyvédhez fordult a történtek miatt.
– Az autóval együtt elvitt személyes tárgyakat is csak két hét múlva kapta vissza. Ügyfelemet a szó szoros értelmében megzsarolták, amiről hangfelvétel is készült. Az ügyben feljelentést tettünk – jelentette ki dr. Szabó V. László kártérítési ügyvéd.
Megkerestük a szóban forgó, hitelezéssel foglalkozó céget, ám lapzártánkig nem válaszoltak kérdéseinkre. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jogutódjánál, a Magyar Nemzeti Banknál közölték: nem jogosultak egyedi jogviták rendezésére. A szervezet által átküldött lista alapján viszont Zsuzsa bankja ellen többször indult vizsgálat, és szabtak ki fogyasztóvédelmi bírságot is a cégre.” – fejezi be a Blikk.
(Azért persze nem ártott volna tudni, hogy melyik bankról is van szó? Ezt gondoljuk az érintettek tudják, a riporter is, – de a felelősség tekintetében már nem merték annyira feszegetni az ügyet. – Pedig éppen itt kezdődnek a dolgok igazán – a szerk. SzRTI)
A Szabad Riport véleménye: ”A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jogutódjánál, a Magyar Nemzeti Banknál közölték: nem jogosultak egyedi jogviták rendezésére…” – No, de akkor minek vannak? – Mi a fészkes fenének veszik föl az MNB pénzügyi felügyelet munkatársai a fizetésüket, – ha lényegében nem csinálnak semmit?
Tevékenységük pusztán látszat – sima porhintés, – ha az adósokat nem védik meg. – Tehát: az MNB pénzügyi felügyelete, – fellengzős nevén; Pénzügyi Stabilitási Tanács, – egy nagy nulla, az adósok szempontjából.
Korábban írtuk: …”Svájcból manipulálták a devizaárfolyamokat… Jelenleg tehát a Magyar Nemzeti Bank jogosult olyan kaliberű pénzügyi ellenőrzéseket végezni, – melyeket a PSZÁF is megtehetett volna, – és joga van olyan komoly büntetéseket is kiszabni a magyarországi bankszektor bármelyik szereplője számára, – amilyeneket a PSZÁF is megtehetett volna, – de végül is sohasem mert megtenni. – Na, majd most… a Pénzügyi Stabilitási Tanács akár be is keményíthet a bankokkal szemben…”
Hát, nem keményít be. – Úgy látszik, az embereknek, s a népnek saját maguknak kell megvédeniük magukat és értékeiket a bankokkal szemben. – Sikeresen eléri a kormány ezt is. – Csak aztán nehogy túl jól sikerüljön, – s elszabaduljanak az indulatok.
Bár lehet, hogy erre játszanak, de ez senkinek nem lesz jó. – Még nekik sem!
Mindenesetre ezek után, aki teheti; zárt helyen tartja majd az autóját, nehogy eltulajdonítsák a bank hiénái.
Mert bizony, ezek lopnak! – A bankok fosztogatása a végső stádiumába érkezett.
Szabad Riport Tudósító Iroda
Ui. – Bónuszként egy kérdés: És minek van a teszefosza rendőrség, ha nem védi meg az állampolgárok javait? – “Mentem a rendőrségre” – így a károsult,- “ahol közölték, hogy a bank képviselői hagytak egy papírt: jogosan vitték el az autót.” – És ezt feltétel nélkül el is hitték nekik. – Anélkül, hogy a jogos tulajdonost is megkérdezték volna.
Újabb indok ahhoz, hogy az állampolgárok a saját kezükbe vegyék önmaguk és értékeik védelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése