2013. december 3., kedd

Nagy Éva: Devizahiteles kutyakomédia Magyarországon

Magyarország kormánya nem képes megoldani a devizahitelesek problémáját.
Szomorúan tapasztaljuk, hogy már lassan 4 éve tart a “Hogyan mentsük meg a devizahiteleseket” c. tragikomédia.
A hiteleseknek tragédia, amit pedig a kormány tesz, vagyis inkább nem tesz, az szégyenteljes és paródiába illő.
Ennek következtében devizahitelesek lassan elvégzik a bankárképzőt, és versengve jogászkodnak, valamint doktori disszertációnak megfelelő szakmai értekezéseket írnak a devizahitelnek nevezett rablóhitelről.
Teszik ezt abból a kényszerűségből, mert Magyarország államformája ugyan még köztársaság és állítólag működik a jog és az igazságszolgáltatás rendszere is, de hazájukban legalább 6 év óta nem tudnak érvényt szerezni a jognak, az igazságnak és a törvényességnek.
A politikai és a szakmai elit a bankárokkal karöltve soha nem látott gazdagságban éli világát, és nem is tudják elképzelni sem azt a tényt, hogy az emberek milyen szegénységbe élnek, mennyire el vannak adósítva az uzsorahitel által.
sírás-nevetésMivel a hatalom nem a feladatával van elfoglalva, a devizahitelesek megpróbálták kézbe venni ügyük megoldását az állam helyett, az alábbiak szerint:
- Írjunk panaszt az új Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek, GVH-nak? Írtunk.
- Írjunk levelet a Kúriának? Írtunk.
- Írjunk levelet a Miniszterelnöknek, a minisztereknek, a pártok vezetőinek, az OGY képviselőknek, az EU-s képviselőknek, Az EU-vezetőknek, az IMF-nek, az OGY elnökének, a Köztársasági Elnöknek? Írtunk, nem is egyszer, válasz, vagy érdemi válasz nem érkezett.
- Tegyünk feljelentés a Legfőbb Ügyésznek? Tettünk, nem is egyszer. Visszautasították.
- Kimentünk demonstrálni? Egész évben demonstráltunk. Eredmény: OV. Elmondta a szokásos rádióbeszédjét, amire érdemi intézkedés nem született.
- Indítsunk pereket? Indítottunk, több, mint 3.000 bírósági ügy van folyamatban.
- Az alkotmány ünnepén a problémára való ráutalásul zárjuk le az Astóriát? Lezártuk.
- Menjünk el a bankok országa szerinti budapesti nagykövetségekhez petíciót beadni? Beadtuk.
- Szerezzünk megfelelő médianyilvánosságot az ügynek? Szereztünk.
- Tiltakozzunk minden lehetséges módon a devizahitel ellen? Tiltakoztunk.
- Készítsünk az állam helyett átfogó tanulmányokat, értekezéseket a devizahitelnek nevezett csalásról? Számtalan bizonyítékot készítettünk, és nyújtottuk be minden lehetséges hatósághoz, bankhoz, eredménytelenül.
Amit mi elvégeztünk az állam helyett, azt egy jogállamban nem kellett volna megtenni. Mert egy jogállamban az állampolgárok ilyen helyzetbe nem is kerülhettek volna.
Mi azért kerültünk ebbe a helyzetbe, mert bíztunk a bankunkban, bíztunk a törvényes jogrendben, és bíztunk a független igazságszolgáltatás rendszerében.
Mi tisztességes hitelt akartunk felvenni egy tisztességes banktól, hogy azt tisztességgel visszafizessük.
Az állam feladata annak biztosítása, hogy egy ország törvényesség keretein belül működjék, és ha ennek az ellenkezőjét észleli, akkor a hibát orvosolja a törvényesség eszközével.Nem a mi feladatunk ennek érvényt szerezni.
A mi feladatunk, hogy dolgozzunk, adót fizessünk, és ennek alapján éljük az életünket,nyugodtan, törvényesen és tisztességesen.
Mi mindent megtettünk azért, hogy a hatalom értésére adjuk, hogy óriási probléma van, és végezze a dolgát.
Közel 80 adónemben fizetett adóforintunkért nem várhatjuk el, hogy a hatalom biztosítsa a törvényességet, a jogbiztonságot, a rendet, az élethez, a munkához való jogot, a joghoz való jogot, az egészséghez való jogot?
Mihez van jogunk még, ha közben valójában semmihez sincs jogunk, mert segélykiáltásunk is pusztába kiáltó szó? Vagy talán még annyit sem ér!
Javaslatunk: Az állam fogja munkára magát, és tegye a dolgát, mert azért tartjuk fel az államhatalmi, rendvédelmi és igazságszolgáltatási rendszereket, hogy a mi, és országunk érdekében eljárjanak. És végre legyen bátorsága megoldani a devizahitelesek problémáját, a jog és az igazságszolgáltatás keretei között


http://kaslerarpad.hu/?p=5787#post-5787

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése