2014. január 16., csütörtök

A Ford alelnöke nyilvánosan kimondta: mindent tudnak, ami az autóikban történik

Aki új Fordot vezet, jó, ha tudja, hogy nyomonkövetik és az autó által gyűjtött adatokat egy adatbázisban rögzítik.
Ezt mondta ki ugyanis Jim Farley, a Ford alelnöke, az idei CES elektronikai kiállításon Las Vegasban.
„Tudjuk ki szegte meg a törvényt, és tudjuk, hogy mikor tette. GPS van az autókban, így tudjuk, hogy mit csinálsz,” mondta Farley a résztvevőknek múlthét szerdán, Jim Edwards, a Business Insider riportere szerint.
„Amúgy ezeket az információkat nem adjuk ki senkinek,” jegyezte meg Farley.
Vajon mi történik azonban, amikor a fekete öltönyös nagyfiúk letesznek egy bíróság végzést az asztalra, követelve az összegyűjtött adatok átadását?
Mi történik, ha egy dühös alkalmazott otthagyja a céget egy apró pendrive-val a zsebében, amin véletlenül rajta van több ezer ügyfél mozgására és gyorshajtási szabálysértéseire vonatkozó minden adat?
Vagy mi van akkor, ha egy leleplező informátor kiszivárogtatja ezeket az adatokat, mert úgy gondolja, hogy a Ford többet tud, mint azt elismeri?
„Ezekben az autókban számítógépek vannak, amik hihetetlen mennyiségű adatot gyűjtenek,” mondja Khaliah Barnes, a New York-i Elektromos Adatvédelmi Információs Központ (Electronic Privacy Information Center) munkatársa. „Védelem nélkül ez sokféle visszaéléshez vezethet,” hívja fel a figyelmet.
Aki Fordot vezet, legyen tisztában vele, hogy minden útjáról tudnak. Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy meglássuk mindez hová vezet. Elkövetnek egy bűntényt, a közelben járt egy új Ford, a rendőrség ellenőrzi a sofőrt és kizárja vagy hozzáteszi a gyanúsítottak listájához…
Csupán egy újabb darabkája a szabadságunknak. Nem több.

Forrás: Activist Post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése