2014. január 16., csütörtök

Príma üzletet nyert Lőrinc-barát!

Összesen nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros (MM) Kft.

Mészáros Lőrinc jobban teljesít Összesen nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros (MM) Kft. – írja a Napi.hu. Az egykor gázszerelőként dolgozó Mészáros Lőrinc 2010 óta Felcsút polgármestere, az Orbán Viktor által 2007-ben alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működtető alapítványának kuratóriumi elnöke.
A több mint 34 milliárdos munka a Békés Megyei ivóvízminőség-javító program című uniós támogatású projekt terveinek elkészítésére és az építési munkák (hálózatrekonstrukció) elvégzésére szól Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében. A közbeszerzési eljárást az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) bonyolította le a Közép-Békési Térség Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás nevében – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A tavaly október közepén kiírt közbeszerzésre részenként 2-2 ajánlat érkezett, az eredményről az OVF december 11-én döntött.
A munkákat két részre osztották, az első részt a békési székhelyű Békés Drén Kft. és a pécsi Aquaprofit Zrt. alkotta Drén-Aqua Konzorcium nyerte el nettó 8,213 milliárd forintos árajánlattal (a szerződés eredetileg becsült értéke 8,372 milliárd forint volt.) A második részt nyerte meg az MM Kft. a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft.-vel és a Békés Drén Kft.-vel közösen, nettó 25,853 milliárd forintos ajánlattal – ennek érdekessége, hogy a közbeszerzési tájékoztató szerint e feladatrész munkáinak előzetesen becsült értéke 3,7 milliárddal kisebb volt, 22,141 milliárd forint. (A közbeszerzési tájékoztató szerint a megadott adatok nem tartalmazzák a tartalékkeretet. Ennek összege a kiírás szerinti előzetesen becsült érték, nettó 30,513 millió forint öt százaléka lenne.)
(NOL)

Bal-Rad komm : “…ennek érdekessége, hogy a közbeszerzési tájékoztató szerint e feladatrész munkáinak előzetesen becsült értéke 3,7 milliárddal kisebb volt…”-mint amennyiért Lőric-barát bevállalta!
Amúgy pedig rendre érdekes az a tény, hogy a döbrögista cégek-mint pl. a Közgép is-rendre magasabb összegekért vállalnak állami megbizásokat, mint más ajánlattevők! Persze az igazán érdekes az, hogy RENDRE EL IS NYERIK a megbizásokat!
Lőrinc-barát pedig a legjobb úton jár, hogy az iei év végén az “öt leggazdagabb magyar” társaságába bekerülhessen!
Hiába no! Ha valaki akadémiai elnök-az már csak felkészült ember lehet!
Mindenre! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése