2014. január 16., csütörtök

Az ócsai kísérlet bukása és a bírói maffia leleplezése

Kezdjük az utóbbival…


A leleplező blogja: http://korruptioinungarn.blogspot.hu/


Az INDEX-en jelent meg:

Megbukott az ócsai kísérlet

A 2,5 milliárdért felépített 80 épületből alig 42 talált bérlőre, ezért a kormány a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a szocilis lakóparkot. A Népszabadság szerint pénzügyileg is siralmas a bukott devizahitelesek fogadására indított ócsai projekt mérlege.

Hiába költöztették be a lakókat: amint az várható volt, többségüknek nem oldódott meg a pénzügyi krízishelyzete. A munkakeresést egyebek mellett az is gátolja, hogy a központtól távol fekvő telepre csak napi kétszer jár a busz.
A bérlőkereséssel megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálatra a kormány már nem tart igényt, a telepet az önkormányzat tartja karban és őrzi, egyelőre közmunkásokkal. A házakat fával fűtik, mert a gázt nem vezették be, ennek ellenére nagyon drága lett a beruházás: a tervezett 140-160 eFt/nm ár helyett félmillió volt a lakások építési költsége.


A nyomor és kifosztottság méregdrága mementója


Már amikor belevágtak sem volt világos, miért kell ehhez új házakat építeni, amikor akad bérelhető ház vagy lakás bőven. A döbrögista valódi választ erre a kérdésre azóta sem adott, csak valami hangzatos utalás történt arra, hogy így az emberek egy közösségben élhetnek, önellátóvá válhatnak és hasonlók. Igy jelezték, hogy “senkit sem hagynak az út szélén”! Baráti cégeknek adott építőipari megrendelésekről természetesen sem akkor, sem később nem esett szó. Az ócsai “lakóparkról” beszélek.
A 2,5 milliárdért felépített 80 épületből alig 42 talált bérlőre, ezért a narancsos csürhe a katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a szociális lakóparkot.
Hiába költöztették be a lakókat: amint az várható volt, többségüknek nem oldódott meg a pénzügyi krízishelyzete. A munkakeresést egyebek mellett az is gátolja, hogy a központtól távol fekvő telepre csak napi kétszer jár a busz.
2.5 milliárdból felhúztak 80 házat. Előttem már többen kiszámolták, hogy egy ingatlan 30 milliónál csak egy kicsivel került többe, egy négyzetméter költsége 500000 forint.
Félmillió per négyzetméter áron már elég csinos kis vityillókat lehet kapni, még a fővárosi agglomerációban is.
agglomeracio.jpg
De gyakorlatilag bárhol az országban. Azoknak a szerencsétleneknek az ingatlanjait pedig, akiket kiszemeltek gettólakóknak-árveréseken nagyjából 20-30 ezer forintos négyzetméterárakon szerzik meg az árverési hiénák. (So esetben még ennél is jóval olcsóbban-területtől függően!) Ezért a 2,5 milliárdért a m,agyar állam legalább ÖTSZÁZ lakóingatlant vásárolhatott volna meg-és adhatta volna bérbe a bedőlt tulajdonosoknak.
Persze ebben az esetben a “haveri kasza” nem penghetett volna. Igy viszont belekerült egy-egy ilyen lakhangyi 30 millióba.
Hát vettem a fáradságot, és utánanéztem a neten, hogy az ingatlanpiacon milyen is a kinálat. Új épitésű, összkomfortos családi ház tekintetében. Pest megyében. Pest megyében keresek új építésű házat 30 millió környékén.
Ime az első találat a harmincmilliós árfekvés beirására. (Huszonötért minden bizonnyal megvehető) Négy szobás, és májusban átvehető lesz.
ingatlan2.jpg
Nem csak az autópályák épülnek nagyon drágán errefelé, hanem a legújabb hordatervek szerint a katasztrófa súlytotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásai is.
De mit nekünk az ilyen!
Hiszen Magyarország jobban teljesit!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/19/a-nyomor-es-kifosztottsag-meregdraga-mementoja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése