2014. január 9., csütörtök

Az USA szankciókkal fenyegeti Ukrajnát

Az amerikai szenátus szankciók alá vonná azokat az ukrán állampolgárokat, akik szerintük felelősek a "tüntetőkkel szembeni állami erőszakért". Így torolnák meg, hogy az ukrán vezetés egyetlen hátra arccal lemondta az ország EU-csatlakozását.
Ezek a szankciók vízummegvonást és az érintett személyek Egyesült Államokban tárolt magánvagyonának befagyasztását jelentik. Láthatóan az amerikai szenátorok még mindig abban a tévhitben élnek, hogy Amerika az ígéret földje, minden pénzes embernek vágyálma, hogy oda utazzon és ott tárolja a befektetéseit. Pedig ez már régóta nincs így, az érintett ukrán politikusok és rendőri vezetők nagy valószínűséggel az új globális pénzügyi központban, Moszkvában tárolják a külföldre menekített magánvagyont. Csak nem rádöbbentek, hogy Obama keze nem ér el Kelet-Európába, ennél nagyobb megtorlást már nem tudnak kieszközölni?
Kijevben november 21.-én azonnal tömegével utcára vonultak a nyugatról pénzelt civil szervezetek és megvezetett emberek, miután az ukrán elnök bejelentette, hogy nem írnak alá az EU-val társulási megállapodást, viszont Moszkvával szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatot. Az év végi tüntetéseken pedig sikerült összehozni néhány esetet, amire nyugaton rámondhatják, hogy rendőri túlkapás.

Nem tudták, miért tüntetnek
Miután kiderült, hogy a tüntetők szinte összes vezetője homoszexuális, vallásellenes, vagy kettős állampolgárságú feminista, a tömeg igen gyorsan elapadt. Végül nyilvánosságra lettek hozva az EU-csatlakozás Ukrajnára vonatkozó követelményei. Többek között az ukrán burgonya és cukor export 10%-ra (!) csökkentése, a hazai hús, vaj, tojás termelés teljes megszüntetése és 100%-os behozatal az Európai Unióból. Az ország teljes vasúthálózatának lecserélése a keskenyebb nyomtávú európai szabványra, a vasút teljes privatizálása. Minden vám azonnali megszüntetése az európai ruházati termékekre, valamint Ukrajnának európai szintre kellett volna emelnie a gáz és benzin fogyasztói árát. Az ezt taglaló 900 oldalas dokumentumot Alexander Gorokhov ukrán politikus hozta nyilvánosságra, aki mindvégig ott volt az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon.
Miután megtudták, miért tüntetnek, a tüntetők nagy része hazament. Ha valamiért, akkor ennek a dokumentumnak a nyilvánosságra hozataláért nyúlhat most Amerika a szankciókhoz. Végső elkeseredésükben. Mert mást nem tudnak csinálni, az emberek támogatása híján tehetetlenek.


http://www.hidfo.net/2014/01/09/az-usa-szankciokkal-fenyegeti-ukrajnat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése