2014. január 9., csütörtök

Jégbe fagyott a Niagara

Szerző:
Teljesen megfagyott a Niagara vízesés Fotó sdpnoticias.com

- Teljesen megfagyott a Niagara vízesés! -

Az utóbbi napokban a “Herkules” nevezetű jeges vihar csapott le az Amerikai Egyesült Államok észak-keleti részére. Ismét több ember halálát okozva, – valamint az anyagi kár is millió dollárokra rúg. Pontos számokat egyelőre nem tudnak mondani a hatóságok.
Mint ismeretes, az elmúlt hetekben súlyos hideghullám dermesztette jéggé az USA keleti, – észak-keleti államait. A nagy hidegben 20-an fagytak meg, s közel 5 milliárd dollár kárt okozott az országnak az extrém hideg.
Ennek a hideghullámnak volt a betetőzése a “Herkules” nevezetű jeges vihar, – mely úgyszintén halálos áldozatokat szedett, s még több anyagi kárt okozott, s melynek következtében teljesen lefagyott az USA és Kanada határán lévő Niagara vízesés.
187 millió amerikai szenvedte meg a szörnyű kemény időjárást.
Végül is szerdán, január 8-án tiszta ég köszöntött az ország észak-keleti részére, s az időjárás ha lassan is, de fokozatosan javul. Enyhülés indult el.
A hivatalos források szerint; minden idők legalacsonyabb átlaghőmérséklete volt az Egyesült Államokban az utóbbi időben, – a new-yorki Central Parkban volt a leghidegebb, mely a 118 évvel ezelőtti hidegrekordot is alulmúlta.
Szabad Riport/Garbolczy János
Források: sdpnoticias.com – Fb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése