2014. január 9., csütörtök

Szíria: Felfordult a kereszténygyilkos

Damaszkusz környékén lassan véget érnek az utóvédharcok is. nemrégiben adtunk jelentést róla, hogy az összes terrorista vezető elmenekült a környékről. Gyakorlatilag teljes mára a nyugalom, a kormány kihirdette, hogy Damaszkusz teljesen tiszta. Erre az alkalomra készült propaganda fénykép, mely a Damaszkuszi csata győzelmét hirdeti.
Hídfő.net | SAA Damaszkuszi győzelem
Egy a sok SAA damaszkuszi győzelmi fényképeiből
Aleppo vonzáskörzeteiben ahol még folyik a harc, a lázadók jelentős pontokat adtak fel. A helyi bandavezető közölte, hogy ha a vallási megszállottak nem hagyják békén a mérsékelt ellenálló csoportokat és tovább folytatják ellenük is a harcot, akkor  feladja Aleppot. Ez már valószínűleg eldőlt kérdés, mert a legfontosabb még tartott épületet feladták, a kórházat. Ezt a hadsereg nem akarta megrohamozni, mert rengeteg civil életbe került volna.
Fotóval alátámasztva közölték, hogy Idlib harcaiban meghalt a keresztények és alaviták tömeges meggyilkolására parancsot adó Abu Bakr al-Iraaqi. A közlés szerint könnyű fémtárggyal ütközött a feje. Ő volt a legfőbb parancsnoka az Iszlám Állam Irakban és Szíriában (ISIS) terroregységnek.
A hadsereg rajta ütött a syria2011freedom fedőnévvel folyamatosan a netre híranyagokat felrakó terroristán és társain. A helyszínre érkező katonák a videofelvételen látható, ahogy a holtestek és a véres darabok között több zacskó kábítószert találnak.

http://www.hidfo.net/2014/01/09/sziria-felfordult-keresztenygyilkos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése