2014. március 2., vasárnap

Az USA szégyenletesen elvesztette az afganisztáni háborút

Neves orosz napilap kérdezte az oroszországi Közel-Keleti Intézet igazgatóját, miért nem írta alá Hamid Karzai afganisztáni elnök az új kétoldalú megállapodást az Egyesült Államokkal. Az igazgató-szakértő kifejtette, hogy az USA már szégyenletesen leszerepelt Afganisztánban. Ottlétük alatt nyolcszorosára nőtt a kábítószer előállítása, emiatt a tálibok bevétele is megsokszorozódott. A tálibok gyakorlatilag megerősödtek a harcok alatt. Arra a kérdésre, hogy miért szégyenletes a vereség, és ha ez szégyenletes mit gondol az orosz vereségről, a szakértő kifejtette, hogy teljesen más a két helyzet. Az akkori orosz vezetés nem akart győzni, sőt mivel már a Szovjetunió szétverését készítették elő, nem túl merész kijelenteni, hogy szándékosan vesztették el a háborút. Az USA ezzel szemben győzni akar, de képtelen rá.
Hídfő.net | Az USA szégyenletesen elvesztette az afganisztáni háborútObama és Karzai - a mór megtette a dolgát, a mór mehet?
A szakértő ezek után kifejti, hogy az Egyesült Államok által az asztalra tett megállapodás egyenlő lenne Karzai öngyilkosságával. Éppen ezért nem is írta alá. A dokumentum szerint az USA csak egy minimális erőt hagyna ott, ami arra szolgál, hogy védje a pár diplomatát, ezen kívül kivonulnak egy év alatt. Karzait teljesen magára hagyja az új dokumentum. Mivel ez egyenlő lenne a halállal, Karzai nem írta alá a megállapodást. Obama ahelyett, hogy szövetségese segítségére sietne és igyekezne megoldást keresni, parancsot adott arra, hogy készítsék elő egy azonnali kivonulás tervét. Másfél évvel ezelőtt utaltunk már erre az addigi jelek alapján. Az USA menekül Afganisztánból. Hiába a szép és menő felszerelés, a jól kinéző terepjárók, az elmúlt 70 év alatt nem tanultak meg győzni. Ennek kapcsán kérdezték a szakértőt, mi várható. Egyértelműen kijelentette, amint az USA elhagyja Afganisztán városait, a talibán azonnal átveszi a hatalmat. Karzai ha nem tud megegyezni velük, márpedig erre nem sok esély van, akkor rövid úton megölik. Vagy elmenekül, ha lesz ország amelyik befogadja. Mindemellett hatalmas létszámú menekültáradattal kell számolni. Ami utána Afganisztánban várható, az egyenlő lesz a földi pokollal a cionista csatlósok számára.
http://www.hidfo.net/2014/03/02/az-usa-szegyenletesen-elvesztette-az-afganisztani-haborut

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése