2014. március 7., péntek

Oroszország légvédelmi gyakorlatokat kezdett a nyugati katonai körzetben


Oroszország kiterjedt légvédelmi gyakorlatba kezdett a nyugati katonai körzetben, miután a kijevi kormány bejelentette, hogy "szorosabbra fűzné a kapcsolatokat" a NATO-val. Az ukrán határ mentén kezdett hadgyakorlat több mint egy hónapig tart, mintegy 3500 főt vonnak be a gyalogságtól és mintegy 1000 egységgel hajtanak végre éles lőgyakorlatokat. Az éleslövészetben bevetésre kerülnek az S-300, Buk-M1 és más légvédelmi rendszerek is.
S-300
Oleg Kocsetkov ezredes elmondása szerint a gyakorlatokba bevonják az északi flotta parti őrségét. "Ez az eddigi legnagyobb légvédelmi gyakorlat a nyugati katonai körzetben." - mondta Kocsetkov, hozzátéve, hogy a gyakorlatnak természetesen semmi köze az ukrán helyzethez. Az ezredes ezzel nagy igazságot mondott, mert ami Ukrajna déli és keleti régióiban zajlik, az már rég nem ukrán helyzet, hanem orosz belügy.
A Krím-félsziget kiszakadásán kívül azonban más oka is van az egyre sűrűbben bejelentette rendkívüli hadgyakorlatoknak. A Pentagon a héten jelentette be, hogy kiterjesztik a vadászgép pilóta képző programot Lengyelországban és további hat F-15C vadászgépet helyeznek ki állandó járőrfeladatokra a balti államokba.

http://www.hidfo.net/2014/03/07/oroszorszag-legvedelmi-gyakorlatokat-kezdett-nyugati-katonai-korzetben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése