2014. május 13., kedd

Ukrajna: közel a vég?!


Az “Ukrtransznafta” nevű kőolajvezeték-üzemeltető ukrán cég megkezdte az úgynevezett technológiai olaj kiszivattyúzását a kremencsugi kőolajfinomitónál a csővezetékekből.
240 ezer tonnát terveznek a rendszerből kiszivattyúzni és feldolgozni Kremencsugban, és a mai napig már mintegy 174 ezer tonnát ki is szivattyúztak.
Amennyiben a tervet kivitelezik, gyakorlatilag az Odessza-Brodi Észak-Dél irányú fő csővezeték is teljesen le fog ürülni, és ez azt jelenti, hogy Ukrajna stratégiai olajkészletei elfogytak. A Szamara-Liszicsansz, és a Liszicsanszk-Kremencsug vezetékből már 330 ezer tonna technikai olajat kiszivattyúztak. Ennek a mennyiségnek a piaci értéke 250 millió USA dollár.
olaj
Becslések szerint Ukrajna csővezetékeiben mintegy 1millió 355 ezer tonnányi nyers kőolaj kering, amelynek a piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.
Az olaj helyére a csövezetékekbe pumpálják a salétromsavas oldatot.
A tavalyi év végén az “Ukrtransznafta” vezetése azért lobbizott Kijevben-akkor sikertelenül-hogy a csővezetékekben lévő technológiai kőolajat is szivattyúzzák ki, és Kremencsugban dolgozzák fel.
És mit ád Isten? Ki az “Ukrtransznafta” gazdája?
Hát bizony a “Privat” csoport! Amelynek a tulajdonosa pedig nem más, mint Dnyepropetrovszk-régió korlátlan ura, az oligarcha Igor Kolomojszkij.
-Mindenesetre a technológiai kőolaj kivételezése a csőrendszerből, a közeli véget sejteti Ukrajnában. Ami nem csak azt jelenti, hogy üzemanyaghiány léphet fel keleti szomszédunknál, hanem azt is, hogy a vegyipar is alapanyag nélkül fog maradni.
És beindul a spirál!
De amint az már szokott lenni, a baj nem jár egyedül. Oroszország tegnap bejelentette, hogy csak akkor hajlandó földgázt szállitani Ukrajnának, ha az kifizeti tartozását. Ám akkor is csak abban az esetben, ha Kijev előre fizet!
Ennek az ötletnek a hallatára a kijevi zsidrákhorda hideglelős vonyikolásba kezdett, és kiköhögték, hogy ez nem feg működni. (Ez várható is volt-hiszen nincs miből fizetni!)
És hogy az “öröm” teljes legyen, tegnap “megsérült” Rozsnyatovnál (ez a hely már viszonylag közel van a magyar határhoz) a Kelet-Nyugat irányú fő gázvezeték Limnyiva folyó fölött átvezető szakasza. Az üzemeltető cég, az “Ukrtranszgaz” közölte, hogy szabotázscselekmény történt az oroszországi Urengojból kiinduló, Ungvárig tartó gázvezeték Ivano-Frankovsz-régióban fekvő Rozsnyatov határában haladó csővezeték ellen. (Ez a régió egyébként egyik fő politikai támasza a kijevi puccsista hatalomnak!)

Az “Ukrtranszgaz” főmérnöke elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak a sérült vezeték kijavitásán, és mindenkit arról biztositott, hogy az EU-felé irányuló gázszállitás a szabotázsakció ellenére is folyamatos.

https://balrad.wordpress.com/2014/05/13/ukrajna-kozel-a-veg/




Cionista terjeszkedés az ukrán gazdaságban

Úgy tűnik, a nyugat nagyon gyorsan hatalmi pozíciókba akar kerülni Ukrajnában. Jelcinhez hasonlatosan a hatalomra segített atlantista kijevi vezetés csak azért került oda, hogy nagyon gyorsan átjátszhassa a nyugat kezére, amit még lehet.
Joe Bidden, az Egyesült Államok alelnökének (faji jellegzetességeket magán viselő) fia lett az ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatója. Ez a cég a legnagyobb magán gázipari cég Ukrajnában. Az államtól már korábban megszerzett kitermelési területei dél és Kelet-Ukrajna. Érdekes módon mindegyik az elszakadásban érintett terület.

Hunter Biden
Joe Bidden fia kora ellenére már magas pozíciókat tölt be jelentős cégekben, és cégeket tömörítő szabadkőműves csoportosulásokban, mint például a Global Leadership (nemzetbiztonsági és külpolitikai magán cégek). Vagyis az ifjabb Biden, aki nemzetbiztonsági magáncégekben érdekelt, cégtulajdonokat szerzett az elszakadó területeken. Ha ezt a kettőt összekötjük, akkor feltételezhetjük, hogy nemsokára már hivatalosan is állomásozni fognak amerikai magán testőrcégek Ukrajna területén. Irakban 160 000 ilyen "alkalmazott" dolgozott.  A hivatkozás az amerikai tulajdonú cégek megvédése, - valódi ok; háborúba küldeni őket az orosz civil lakosság ellen, és a helyi milíciák ellen, mivel a hadsereg a gyengén felszerelt milíciákkal sem boldogul, nagyok a veszteségek, sorozatosak az átállások és a dezertálások. Ezt a háborút az ukránokkal megvívni nem lehet, szükség lesz a külföldi zsoldosokra és technikára is. Ahogy hírek szállingóznak az Európa-szerte szállított nagy mennyiségű harckocsikról és technikáról, valószínűsíthető, hogy a NATO be kíván avatkozni Ukrajnában.
Van Ukrajnában egy vállalkozás. Nem hatalmas, de nem is aprócska. Ám semmiképpen sem átlagos.
“BURISMA Holding” a cég böcsületes neve, és földgáz meg kőolajkitermeléssel bibebelődik. Meg az ezzel kapcsolatos dolgokkal. Elég jól menő cégecske.
A mai naptól a vállalkozás igazgatótanácsa egy újabb taggal bővült.
Joe Baiden, “A Dagadtpofájú” amerikai szenátor fia erősiti mától a “Burisma” vezérkarát. “Másodállásban” a georgtowni egyetem védelmi tanszékén tanárkodik.
joe
Ukrajnához eddig sok köze nem volt. Valószinűleg tudta hogy hol található, meg talán azt is kiszimatolta, hogy ott lehet “piritani”.
Turcsinov hiéna engedélyezte számára az igazgatótanácsi tagságot!
Jah igen! Igéretes mezőket is kapott a “Bursima”. Donyeck, Dnyepropetrovszk, és Harkov régiókban.
Világosodik a kép?
https://balrad.wordpress.com/2014/05/13/hej-joe-hogy-vilagosabb-legyen-a-kep/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése