2014. május 13., kedd

Szíria vadászgépekkel válaszol a terroristák támogatására


A török hírszerzés vezetője, Hakan Fidan parancsára a török hadsereg egyes osztagai megpróbáltak a terroristák számára fegyvert és erősítést szállítani. A konvoj, ami átcsempészte volna a terroristákat és a fegyvereket a török-szír határon, a Humanitarian Relief Foundation járműveinek volt álcázva. A konvojban helyett kapott továbbá 4 teherautó, ami a jelentések szerint csak USA gyártmányú rakétákkal és lőszerrel volt megrakva.
Hídfő.net |
Amint a konvoj 7 kilométer közelségbe ért a célterülethez, az Aleppohoz közeli Handarate városhoz, a szíriai légierő parancsnoka, Issa Hallaak altábornagy támadást rendelt el, és MIG-29-es repülőgépek megsemmisítették a konvojt. Az odaérkező szír csapatok több török katonát is azonosítottak a holttestek közül. A fegyverek nyíltan amerikai és/vagy brit forrásból származhatnak, hiszen mindkét ország bejelentette, hogy támogatást nyújt a Szíriában tevékenykedő terroristáknak.
Törökország nyílt beavatkozása egy másik ország belügyeibe, csak hogy kielégítse atlantista szövetségeseit, nem lesz elegendő a törökökök felvételéhez az Európai Unióba. Jó lenne, ha ezzel már lassan Erdogan török elnök is tisztában lenne. Törökországot egyszerűen csak kihasználják a nyugati államok, ígéretekkel rávették a szomszédai elleni jogtalan beavatkozásokra és terroristák nyílt támogatására.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/sziria-vadaszgepekkel-valaszol-terroristak-tamogatasara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése