2014. május 22., csütörtök

USA, Illinois Állam: 2000 ember tüntetett a McDonalds irodaházánál

A tüntetők magasabb béreket követeltek, és kifejezték egyet nem értésüket a McDonald's dolgozókkal szembeni bánásmódja ellen. Azonban amikor a menet a McDonalds Oak Brook-i irodaházához ért, egy masszív rendőrsorfallal találták szembe magukat. A rendőrök a helyszín elhagyására szólították fel a tömeget, azonban ehelyett az emberek leültek a földre, és ezzel eltorlaszolták a bejáratot.
Hídfő.net | McDonalds Oak Brook
Hídfő.net | McDonalds Oak Brook
Persze a rendőrség nem ijedt meg holmi állampolgári elégedetlenségtől, hanem gyorsan letartóztattak 110 embert, a miheztartás végett. A tömeg legerősebb követelése az amerikai imperialista kapitalizmus egyik fellegvárának számító McDonalds vezetése felé az volt, hogy vagy az ügyvezető igazgató is keressen 9$ / óra összeget, mint a dogozók, vagy a dolgozók szeretnének egy 15$-os órabért.
Jelenleg az Egyesült Államokban a gyorséttelmi dolgozók számítanak a munkásosztály legalján elhelyezkedő rétegnek. A McDonalds megbecsülését jól jelzi, hogy a középiskolában gyakran mondják a bukdácsoló nebulóknak, hogy "Te is a McDonaldsban fogod végezni."

http://www.hidfo.net/2014/05/22/usa-illinois-allam-2000-ember-tuntetett-mcdonalds-irodahazanal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése