2014. május 22., csütörtök

Újabb terrortámadás Kínában

Az autonóm ujgur tartományban újabb súlyos terrortámadás történt - korán reggel történt egy piacon, Xinjiang tartomány központjában, Urumqiban, és a hírek szerint két autóval hajtották végre. Az autókból bombákat dobáltak az emberek közé, majd az egyik autó felrobbant. A támadásban az elkövetők közül is több ember meghalt a robbanásban, de páran elmenekültek. Állítólag 9 elkövető volt, összesen ebből öt meghalt. A támadásnak 30 halottja, és 90 sebesültje van, közülük több súlyos. A kínai vezetés nagy számú rendőri erőt küldött a területre, és külön nyomozócsoportot állítottak fel erre az ügyre. Mivel vannak halottak az elkövetők közül, vannak nyomok, amin elinduljanak. A kínai vezetés rendkívül kemény leszámolást ígért az eset miatt.
Hídfő.net | Urumqi
A lángoló piactér
A kínai terrorizmussal foglalkozó szakértők és szakmabeliek egyértelműen kijelentik, hogy a majd száz éve Pekinggel dacoló ujgur régióban azóta nőtt meg jelentősen a terrorizmus, mióta Kínának nagy mértékben megnőtt a befolyása a világban. Ezt pedig egy országnak áll érdekében akadályozni pillanatnyilag, az Egyesült Államoknak, mert ez az ország az egyedüli, amely pontosan azokon az ipari területeken és katonai régiókban akar hatalmon maradni, ahol Kína is érvényesülni akar, vagyis ütköznek a két nagyhatalom érdekszférái. 
A CIA Kína területén folytatott felforgatásának külön történelme és irodalma van mára. Az ujgur területek Kína elleni lázításában két külföldi főszereplő játszik közre, a CIA kapcsolatok mellett Soros György neve is többször felmerült. Bizonyíthatóan köze volt a csecsen terroristák pénzeléséhez, Grúziában a háborút kezdeményező atlantisták támogatásához, annak idején pedig az Irak elleni hadjárat kicsikarásában folytatott lobbitevékenységet az amerikai kongresszusban. A Kínában újonnan egyre aktívabb terroristákat ki támogatja?


http://www.hidfo.net/2014/05/22/ujabb-terrortamadas-kinaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése