2014. június 9., hétfő

Észak-Donbassz június 8-9

Valcman Nyalókakirály-maradék-Ukrajna kinevezett uralkodója fegyverszünet-félére tett utalást. De mire az létrejönne, szeretne némi “eredményt” is felmutatni egyre elégedetlenkedőbb gazdái számára.

Vélhetően ebbéli törekvése okán mára virradó éjjel-helyi idő szerint-fél kettő tájban a latorhad tüzérsége minden bevethető eszközzel gránátesőt zúditott Szlavjanszkra és Szemjonovkára.

https://www.youtube.com/watch?v=MPvwXf2e55w
A tegnapi egész napos tüzérségi ostrom legtragikusabb eseménye a szlavjanszki-egyik-temlomot ért találat, melynek következtében egy tizenegy éves kislány meghalt. Persze ez csak egy epizódja volt a tegnapi nap irtózatos történéseinek.
https://www.youtube.com/watch?v=tyTgr62OC-E
Igor Sztrelkov hajnali három óra környékén bejelentette Szemjonovka teljes pusztulását.
Ma reggel napfelkeltére egész Szemjonovka egy füstölgő romhalmaz. Az egykori Sztálingrád üde-nyüzsgő város volt a ma reggeli szemjonovkai rommezőhöz képest. Az utcasorok kivehetetlenek. A Szlavjanszk “elővárosa” néven egykoron emlegetett település romjai alatt több száz egykori helyi lakos holtteste hever. A tegnapi ünnepnapon Szemjonovka letöröltetett a föld szinéről. a kijevi hiénaegylet latorhadának rakéta sorozatvetői a II. világháború óta nem látott pusztitást végeztek Európában. Mentési munkálatokra esély sincs!

Szlavjanszkot is tüzérséggel lövi a bűnbanda. Az éjszaka közepén kezdődött támadás már kizárólag a lakók pusztitását szolgálja. A a város gyerekeit sikerült evakuálni. A férfiak jó része már a milicisták között harcol a megszállók ellen. A térségben tegnap reggel Krasznij Limanynál végrehajtott rajtaütésben a latorhad embervesztesége nem felmérhető, hiszen semmilyen adatot nem közölnek rádión egymással, de a totális rádiócsend a részükről kb. annyit jelent, hogy még a hiradósaik jó része is elpusztult.
A szemmel látható technikai veszteségeik hatalmasak. Lángoló tankok ás páncélozott járművek minden felé.

Tegnap viszont Szlavjanszktól sikerült távolabb szoritani a rablóhordát, amelynek Karacsun-hegyi tüzérsége a városon áll bosszút. A Népi Milicis sajnos nem rendelkezik elegendő tüzérségi eszközzel a megsemmisitésükre, pedig három “GRAD”-dal örökre le lehetne őket pucolni a hegyről.
A tegnapi nap és a mára virradó éjszaka történései arra a következtetésre engednek jutni, hogy a kijevi vérhatalom akár Donbassz teljes lakosságának a kipusztitására is hajlandó.
(Ványab. B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése