2014. június 9., hétfő

Politikai nyomásgyakorlás - Amerika lopakodó bombázókat küld Európába

Az amerikai légierő további csapásmérő erőt küld Európába, - egy hadgyakorlatra hivatkozva két B-2 lopakodó bombázót telepítenek az Egyesült Királyságba. A gépek vasárnap érkeztek meg, és csatlakoztak ahhoz a három B-52 StratoFortress bombázóhoz, amit szintén hadgyakorlatra hivatkozva küldtek. Az amerikai légierő újonnan érkező gépeit a RAF Fairford bázison, a légierő egy London nyugati részén található létesítményében állomásoztatják.
Hídfő.net | B2 Lopakodó BombázóStratégiai nukleáris csapásmérő erő - kelet-európai célpontok ellen akár percek alatt
Cecil Haney ezredes szerint integrálják a brit és amerikai stratégiai csapásmérő erőket. Ennek jegyében a kiképzést is összevonják és közös gyakorlatokat tartanak. A gépek hivatalosan nem a NATO-erő részeként, hanem az USA európai parancsnokságának szolgálatában fognak működni, vagyis hivatalosan sincs szó Európa védelméről, az amerikai erőmonopólium fenntartásának céljából érkeznek a gépek.
Az Egyesült Államok Kelet-Európába is csapatokat küld, ahol az amerikai fegyveresek egyelőre a NATO együttműködés keretén belül vannak jelen. Hivatalos magyarázat szintén az, hogy Oroszország katonai terjeszkedésre készül, ami a kelet-európai országokat fenyegeti. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy Kelet-Európában a NATO számára egyre kedvezőtlenebb a politikai helyzet.
A NATO elutasítottsága miatt, a nyugatellenesség erősödése miatt a politikusok lassan már nem merik felvállalni a szorosabb nyugati kapcsolatokat, ehelyett alternatívát keresnek. A nyugati kötődések fenntartása Kelet-Európában a politikai elitet is közutálat tárgyává tenné, amit a politikusok értelemszerűen el akarnak kerülni. Az amerikai csapatok azért érkeznek, hogy a térségben jelen lévő masszív amerikai katonai erő lehetetlenné tegyen bármiféle politikai fordulatot. Vagyis az amerikai csapatok érkezése nem csak háborús készülődés Oroszország ellen, hanem politikai nyomásgyakorlás a kelet-európai országokra.


http://www.hidfo.net/2014/06/09/politikai-nyomasgyakorlas-amerika-lopakodo-bombazokat-kuld-europaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése