2014. június 18., szerda

Gyurcsány rehabilitálásába kezdett a liberális média

Hosszadalmas interjút közölt az Index liberális hírportál Gyurcsány Ferenccel, amiben - a hazai médiához képest, és az Indexhez képest meglepő módon - a politikus saját szavaival mondhatta el a mondandóját. Elmondhatjuk, hogy összességében ez az interjú Gyurcsány kedvezőbb fényben feltüntetését célozza, - amire ugyan az lenne a válasz, hogy semmilyen fényben nem tüntetik fel, mert Gyurcsány szavai önmagát tüntetik fel valamilyen fényben legfeljebb - de ugye emlékezünk arra, hogy a liberális média soha, semmilyen körülmények közt nem készít interjút olyan politikussal, akinek a nézeteit nem támogatja legalább minimális mértékben. A liberális médiától világnézetileg távol álló politikus soha, semmilyen körülmények közt nem szólalhat meg a saját szavaival, legfeljebb tudósítanak róla és tréfát űznek belőle, kiforgatják a szavait.
Gyurcsány szavait nem forgatták ki, inkább cinkos összekacsintással kezdték meg az ex-miniszterelnök rehabilitálását. A hangsúly főként azon volt, hogy a volt miniszterelnök - mint egyén - hol helyezkedik el ebben a baloldalnak nevezett káoszban. Volt szó egyéni hibákról, EP-választásról. Hihetetlen vagy nem, eközben egyetlen szó sem esett az Európai Egyesült Államokról, a magyar államiság felszámolásáról. Még az "európai" szó sem hangzott el, egy alkalommal sem. Pedig azt be kell látnunk, hogy minket elsősorban ez érint a DK elnökének mondandójából; van-e magyar állam vagy nincs. Gyurcsány alig pár hete még az utóbbival kampányolt. Hatalmas csorbát szenvedhetett az elnök megítélése a magyar államiság felszámolását célzó kampány miatt, ha az EP-kampány emlékét egy a pártelnök egyéni arcát bemutató interjúval kell takargatni. Ez a "végső megoldás", arra az esetre, amikor a mondandó kudarcot vall.
Ne legyenek illúzióink. Gyurcsány rehabilitálása megkezdődött. Zászlót bontott a radikális atlantizmus. Mint az ex-miniszterelnök is elmondta, ő a magyarországi politika egyetlen nagy visszatérője. Az MSZP egyetlen népszerű politikusának miniszterelnöki székből kirángatásával jutott hatalomra Gyurcsány, akit azonnal megkörnyékezett a népharag. Tudható, hogy az emberek gyorsan felejtenek, de az mégiscsak tény, hogy az Európai Egyesült Államokra építő EP-kampánnyal a választók mindössze 2,79%-át tudta meggyőzni.
Hídfő.net | Gyurcsány nem ismerte a domináns kultúrát"Nem ismertük az ország domináns kultúráját" - Gyurcsány Ferenc
Felesleges bármiféle próbálkozás egy olyan politikus rehabilitálására, aki Magyarországon a magyar államiság felszámolásával kampányol. Ez egy olyan dolog, amiből a megalkuvók sem engednek. El lehet felejteni ezt az 'ideát'. Európába nem idegen gyarmatosítóként érkeztek a nemzetek, mint a mai Egyesült Államok területére, - nekünk nemzeti, népi hagyományaink vannak. Európa összes nemzetének önálló kulturális emlékezete van, amiben a liberalizmus és demokrácia csak alkalmanként megjelentő, tiszavirág életű képződmény, amit minden esetben rendrakás követ.
Gyurcsány kapcsán pedig ez kell legyen az első, ami eszünkbe jut; Európai Egyesült Államok. Hogy ezen felül a pártelnök milyen ember, az ne érdekeljen senkit. Két idézet Gyurcsány szájából, ami Gyurcsány bukásáról mindent elmond: "Nem ismertük kellően az ország domináns kultúráját, hogy mit hajlandó elviselni ebből az egyébként alapvetően tisztességes polgári programból." (Ezt az SZDSZ reformprogramjára vonatkoztatva.) Szintén ugyanebben az interjúban kitér arra is, miért nem tudott sikeres lenni az MSZP soraiban: "Ahhoz, hogy sikeresen kormányozz, kulturálisan és politikailag egy veled önivású pártodnak kell lennie." Vagyis Gyurcsánynak alapvetően az volt a problémája az MSZP-vel, hogy a párt egy része kulturálisan nem olyan ívású mint ő. Még az MSZP-ben is túl sok volt a magyar ember, ami roppantul zavaró lehetett a kulturálisan és politikailag más ívású miniszterelnöknek. Részben ez okozta Gyurcsány bukását. Elvégre Magyarországon vagyunk, nem az Európai Egyesült Államokban.
Mindent összevetve, hatalmas sikernek és előrelépésnek könyvelhetjük el, hogy a pártelnök ebben az újabb interjúban már egyszer sem merte kimondani az "európai" szót. Az Index pedig meg se merte kérdezni az "Európai Egyesült Államokról", kínosan kerülték a témát. Mindez hosszas idomítás eredménye a választók részéről. Talán észrevették végre, hogy rajtuk kívül magyar emberek is vannak ebben az országban?
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése