2011. november 22., kedd

Modern Irán vagy ősi Perzsia

A gyarmatosításnak és a földterületek elfoglalásnak már az idők kezdete óta van egyfajta parazita jellege. Az emberi testbe került idegen tárgy ugyanazt a hatást és ugyanazt a traumát váltja ki, amit a gyarmatosítás. Az emberi test - természetes képességeinél fogva - harcol az idegen tárgy ellen. Mikor ebben kudarcot vall, a bekerült idegen tárgy parazitává lesz.
A gyarmatbirodalmon a parazitát táplálja, és az növekszik rajta. Az utolsó áldozat az elfoglalt föld és annak népe. Felszárad, akár egy csepp víz a forró napon. Az emberi agy is megtagadja saját gondolkodásának szabadságát, hogy a parazita utasításai szerint gondolkodjon és cselekedjen, - és sokáig szenved, amíg a gyarmati hatalom meg nem szűnik.
A jelenlegi helyzetben Irán bizonytalan várakozásban van, miközben hat befolyásos ország dönt a sorsáról. A hat nemzet közé tartozik Oroszország és Kína, amelyek kérték a NAÜ végső jelentését Irán nukleáris képességeit illetően. Meg kell határozni, van-e katonai felhasználású uránium Iránban, vagy nem.
Ha valami rosszul sül el, Irán ízelítőt kaphat abból a 30000 kiló bombából, ami jelenleg az amerikai légierő birtokában van. Tény, hogy a seggfej jenki fasiszták ujja már a ravaszon van, hogy megindíthassák a támadást.
Ha Irán elbukik, egy újabb terület jut az imperialista erők kezére. A cionista Izrael képződménye minden bizonnyal örömmel veszi majd tudomásul az imperialista hatalmak sikerét. Ezúttal komoly aggodalomra ad okot, hogy [Irán] megmarad-e modern infrastruktúrával rendelkező független államnak, vagy visszasüllyed az ókori Perzsia fejlettségi fokára - noha nem a dicsőségesre, hanem annak romjaira.
Szíria nemrég egy hajszállal megmenekült, köszönhetően Oroszország és Kína jól időzített vétójának, és megmenekült a gonosz ostora általi teljes pusztulástól - az USA, az Egyesült Királyság és Franciaország karmaiból. De a vérre szomjas tábornokok még civilben is húzzák a fátyolt a világ szemére, így előbb vagy utóbb támadást indítanak Szíria ellen - ha nem ezzel az ürüggyel, akkor egy másikkal.
Úgy tűnik, ma már nem kell nekik engedély bármiféle belső szervezettől, hogy támadást indítsanak, vagy folytassák a mostanit. De Oroszország óva intette az imperialista hatalmakat a megvétózott ENSZ határozattól való eltéréstől, ami megtiltotta a katonai erő alkalmazását Szíria esetében.
De a legrosszabb forgatókönyv szerint, ha az imperialisták megtörik a vétót, mit tehet Oroszország és Kína? Éhségsztrájk az ENSZ new york-i épülete előtt?
Sokkal jobb, ha két ország közös erővel - hogy megerősítsék a vétót - elhelyez néhány zászlóaljat Szíriában, arra az esetre, ha a csipet-csapat esetleg utólag felülírná a vétójogot és lerohanná Szíriát. De vajon meg fogja-e tenni ezt mindkét szomszéd? Ez egyenes kihívás lesz az imperialista USA számára: készüljenek a harmadik világháborúra!
Ugyanilyen típusú eseményre került sor az 1971-es indiai-pakisztáni háború során, melynek eredményeként megalakult az új Banglades. Ebben a válságban Richard Nixon akkori elnök figyelmeztette Indira Gandhit, hogy hagyjon fel a Pakisztán elleni háborúval, vagy szembesülhet fog az amerikai légierő bombáival! Mivel ragaszkodott ehhez a fenyegetéshez, akkor odaküldte az amerikai haditengerészet 7. csendes-óceáni flottáját a Bengáli-öbölbe, és még néhány repülőgép-hordozó anyahajót és még néhány hadihajót.
De mögötte jöttek a Leonyid Brezsnyev által küldött szovjet atom-tengeralattjárók, amik megüzenték Nixonnak, hogy "te bombázod Indiát, mi elsüllyesztjük a te 7. flottádat, és készülj a harmadik világháborúra!" A 7. flotta rá lett kényszerítve, hogy visszavonuljon a bázisra a Fülöp-szigeteken.
Megismétlődhet-e egy ilyen játszma, ha Putyin úgy dönt, hogy betelt a pohár? Kitelepítik-e a haderőt Szíriába és Iránba, mint egy kihívást a Nyugat hegemonikus hatalmai felé? Csak várnunk kell, és megláthatjuk.
Az imperialista nyugat terjeszkedő hatalmai maguknak tudhatják Irakot, és Líbián próbálják kibontakoztatni brutális katonai erejüket ezeken a szerencsétlen népeken, ami ezrek halálával járt - köztük idősek, nők és gyermekek.
A rengeteg fényes-édes kitermelt kőolaj véres nyersolajjá lett ebben a térségben, mert az ártatlanok vérével keveredik! Az imperialista nyugat kezét mossa benne, és egy örökkévalóság kellene, hogy ezt lemossák magukról. Jelenleg azon igyekeznek, hogy a vér meg ne száradjon kezeiket, és bombázzák Iránt, talán Szíriát is.
Ezzel a médiagépezettel az oldalukon, az imperialistáknak sikerült elterjeszteniük hamis információkat az észak-afrikai és közel-keleti célpontjaikkal kapcsolatban. A közelmúltban előkerült egy videó egy venezuelai ellenzéki politikus elleni állítólagos merénylet kísérletről. Én úgy érzem, ezzel kezdetét vette az uszítás Venezuela, mint az emberi jogok ürügyén való beavatkozás újabb lehetséges célpontja ellen!
Az imperialisták Latin-Amerikában is forrósítják a talajt. Végső soron bárki, aki az USA és politikája ellen van, merénylet célpontja lesz, személyesen vagy országostul.
Visszatérve Iránra, Oroszország korábban azt állította, hogy még több atomreaktort fognak építeni civil használatra. De önmagában ez az állítás elég-e arra, hogy eltántorítsa az imperialista fosztogatót a kiszemelt célpont megtámadásától?
Ha Oroszország és Kína - amelyeknek jelentős gazdasági érdekeltségeik vannak Iránban - nem tesz meg bizonyos drasztikus lépéseket, az USA, az Egyesült Királyság, és a cionista Izrael közös hadművelete majdnem bizonyos, hogy megtörténik. Ha ez a hármas sikerrel jár abban, hogy visszaküldje Iránt az ősi Perzsia idejébe, az egy újabb véres skalp nekik, miközben a világ csendben hallgat, és nézi, hogy mi történik - képtelenül arra, hogy bármit is tegyen.
A felbátorodott, gazdaságilag és erkölcsileg csődbe jutott imperialista hatalmak megpróbálják katonailag körbefogni Oroszországot és Kínát az atlanti és a csendes-óceáni partok felől. Egy példa erre a korábban Ausztráliába kihelyezett 3500 amerikai tengerészgyalogos.
Az arrogáns hatalmak hegemonikus törekvései ebben a szakaszban még ellensúlyozhatóak. De ki által és mikor? Putyin és Wen vajon figyelnek-e?
Lisa Karpova - Pravda.Ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése