2012. november 27., kedd

Hazai termelőktől vegyél kezeletlen tejet, ha fogyasztani szeretnéd!

Bár a reklámok elhitették velünk, hogy annál jobb a tej minél kisebb a zsírtartalma, a valóság azonban ennek pont a fordítottja. Annál értéktelenebb a tej, minél kevesebb eredeti összetevőt tartalmaz.
A bolti tejről mondják, hogy temperával színezett fehér víz. Minden értékes anyagot a tejipar kivon belőle és készít belőle egyéb tejtermékeket. Természetesen azokat is teli nyomva adalékokkal, hogy még gazdaságosabb legyen a számukra az előállításuk. Így a tejben már semmi értékes nem marad.
Maga a hőkezelés értéktelenné teszi ezt a táplálékunkat. Végeztek egy kutatást, amely során borjakat két részre választottak.
Az egyik csoport kapta simán az anyja tejét. A második csoportot pedig felforralt tehéntejjel tápláltak. A forralás hatására az értékes vitaminok és összetevők átalakulnak, lebomlanak, így a második csoportba tartozó borjak mind elpusztultak.
Szóval ennyit az ultra pasztőrözött és homogenizált tejekről..., amik a reklámok szerint olyan egészségesek!



Fogyasztanak pasztörizált, kereskedelmi tejet? Ha nem, akkor szerencsések. Mert ha igen, orvosi kutatás azt mutatja, hogy a tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, és számos potenciálisan halálos allergia. A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje, kalcium és vitamin forrás.


Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.

A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé.

Hat éves kor alatti gyerekek fülgyulladását a tej indukálja, és a tej fogyasztása az első számú oka a csecsemők vashiányos vérszegénységének- állitja az American Association of Pediatrics, az Amerikai Gyerekgyógyászok Szövetsége.

A tej még faji kérdés is. Az afro-amerikaiak közel 90 százalékából és a legtöbb latin, ázsiai és dél-európaiból hiányoznak a laktóz (tejcukor) megemésztéséhez szükséges gének. A tejipar válasza klasszikus: az általuk indított új kampány azzal érvel, hogy a “nem-fehérek" képesek megemészteni a tejet, ha a nap folyamán kis kortyokban fogyasztják. Persze egy virágzó iparág alapult a laktóz- intolerancia kezelésére, amelynek bevétele évente 450.000.000 USD.

A laktóz intolerancia a leggyakoribb “élelmiszer-allergia", de allergiának hívni ezt a jelenséget annyi, mintha trivializálnánk azt a tényt, hogy a világon a legtöbb ember biológiailag nem képes megemészteni a tejet.

Nincs olyan állat a világon, amely tehéntejet iszik. A kisborjú sem teszi többé, az elválasztás után. Az embernek miért lenne rá szüksége? A néhai Dr. Benjamin Spock, a gyermekgondozás atyja is felszólalt az ellen, hogy a gyermekeket “tehéntej ragasztó"-val itassák, mondván, hogy vérszegénységet, allergiát, cukorbetegséget okozhat és hosszú távon elhízáshoz és szívbetegséghez vezethet.

A sokat magasztalt tejfehérjéből a legtöbbet a kazein tejfehérje tartalmazza- ami a kereskedelmi ragasztó nyersanyaga is. Emészthetetlen, ráragad a bél falára és blokkolja a tápanyagok felszívódását.

Ahogy korábban hallottuk, a tej: “Élet, Erő, Egészség"



És főleg a növésben lévő gyerekeknek milyen jó, hogy a tejben sok a kalcium. Nos, ezek az állitások mára már kártyavárként omlanak össze. Harvard tanulmányok bemutatták, hogy a tej fogyasztásával egyenes arányban nő a csontritkulás és csonttörés veszélye. Hiába is, aki nem eszik zöld leveles zöldségeket, az kalciumhiányos lesz. A csontritkulás azért fokozott a sok tejterméket fogyasztóknál, mert a túlzott fehérjefogyasztás kioldja a kalciumot a csontokból. Igaz ez általában minden állati fehérjére. Egy vizsgálat szerint az állati fehérjéket fogyasztó nők körében majdnem négyszer gyakoribb volt a csonttörés, mint a vegetáriánusok között. A teljes tej szárazanyagának 55 százaléka telített zsírnak minősül. Ennyi zsír és fehérje nem feltétlenül kell az emberi szervezetnek, főleg nem a szívnek és az ereknek.

Dr. Robert Cohen egy non-profit tejipar ellenes szervezet alapitója, azt állítja, hogy az asztmás halálesetek számában bekövetkezett drámai 52 százalékos növekedés New York-ban kisiskolásoknál egybeesett a többlet tej, sajt, vaj iskolai reggeli és ebéd programok bevezetésével.

Van is egy közvetlen kapcsolat a tejfogyasztás és a prosztatarák között is, afro-amerikaiak körében, akiknél ez a betegség fordul elő a legmagasabb arányban. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik naponta három vagy több pohár teljes tejet ittak, nagyobb eséllyel lettek prosztatarákosak mint azok ,akik egyáltalán nem ittak tejet.

Európában ugyan tiltott a tejelő szarvasmarhák növekedési hormonnal való kezelése -, de a tehenek betegség esetén, (pl. tőgyfertőzés) szoktak kapni szintetikus antibiotikumokat. Az antibiotikumok pedig megjelennek a tejben is, tovább feszítve az emberi ellenállóképesség határait.

Eljött az az idő, amikor a tejiparnak is szembe kell néznie azzal a fajta vizsgálattal, amivel manapság a dohányipari vállalatok szembesülnek.

Forrás: Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése