2013. május 7., kedd

Levél a Tisza-vidéki környezetszennyezésről

Mélyen Tisztelt Szerkesztőség!
Segítség kéréssel fordulok önökhöz! Egy nagyon kedves barátom keresett meg, hogy tegyünk valamit a helyzet nyilvánosságra kerülése érdekében! A történetet hitelesen fogom leírni, a barátom, illetve a saját szavaimmal.Nem állunk semmilyen politikai párttal kapcsolatban, nem politikai érdekből, vagy kampány fogás miatt írok neveket, csupán azért, hogy érthető legyen, mi is folyik itt és miért is olyan lényeges az Uniós támogatás egyes embereknek! Levelem célja a szennyezés megállítása, nyilvánosságra hozatala, hogy ez ne folytatódjon tovább LEGÁLISAN!!!!! Képekkel illusztrálva küldöm levelemet, hogy láthassák, nem csak a levegőbe beszélünk, hogy súlyos a helyzet, amit minél hamarabb meg kell oldani!
Szóval: A régi hajógyár egyes épületeit megvette egy tiszaörsi vállalkozó, a City-Gas Kereskedő ház ZRT, hogy munkahelyeket teremtsen.
Ezzel még nincs is baj, őt támogatja a helyi FIDESZ frakció vezetője, Ujvári Imre. Ő ígérte meg a vállalkozónak, hogy lesz támogatás. A terület felújításának elkezdésekor kint volt Fazekas Sándor karcagi fideszes képviselő, vidékfejlesztési miniszter. Elkezdődtek a munkálatok. Kitakarították a vízelvezető árkokat, ezekbe az árkokba folyik a régi hajó és daru gyárból, valamint az alumínium gyárból (ami szintén ennek a vállalkozó tulajdonát képezi ). De a takarítás folyamán nem csak víz folyt ki, hanem pakura vagy egyéb olajszármazék. Ez ügyben vizsgálódott a katasztrófa védelem, valamint a rendőrök tartottak egy hosszabb helyszínelést, amelynek során megállapítást nyert a környezetszennyezés, és mivel az olajra mész hidrátot szórtak, ez már így bűncselekménynek is minősíthető. Értesítve lett a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Cím: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4., de ők ez ügyben nem tettek lépéseket, vélhetően azért, mert a felügyelőség a Vidékfejlesztési Minisztérium alá tartozik. Nem csak az olaj a probléma. A képeken látszik, hogy betontörmelékeket tolnak be a nádasba és a kanálisba, valamint olajos iszapot (és még kitudja mit). Indokolatlanul vágnak ki fákat. Mivel ez egy ipari terület, a helyi szivattyúház is ezen a részen van, ami ellátja Tiszafüredet és Tiszaörvényt vízzel. Az ipari terület egyébként Tiszaörvényen van, de közigazgatásilag Füred része légvonalban, és a Tisza sincs messze. Ezért kószálnak erre vízi madarak is, a kanális miatt, valamint a környéken fészkel több ragadozó madár. Magában a talajszennyezés is elég nagy dolog, ezek még rátesznek egy lapáttal. Mellékletekben megtalálhatóak a képek. Remélem tudnak segíteni! Köszönöm, hogy levelemet elolvassák!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése