2013. május 7., kedd

Ellentmondásokkal teli miniszterelnöki beszéd

Orbán Viktor beszéde jelzés minden magyar számára. A kormány kibújt – ha csak egy pillanatra is - a nemzeti álca mögül. Ezzel az önleleplezéssel a miniszterelnök és pártja sok százezer szavazatot veszíthet el. A Fidesz – mert szavazatszerzési érdekei ezt diktálták - nemzeti jellegű politikát folytatott, és retorikájában az úgynevezett jobboldali értékek felé tolódott el. A Magyarországra szervezett zsidó világkonferencia megnyitóján kikerülhette volna a nimbuszromboló szlogeneket, de nem tette. Azt is mondhatjuk, hogy hasba rúgta saját magát, vagy ha kedvenc sportjánál maradunk, akkor öngólt lőtt.
A Fidesz most olyan stádiumban volt egy évvel a választások előtt, hogy felvetődött sok emberben, a jelenlegi kormányzó párt újra fölényes győzelmet arat. Mindazonáltal a választási kedv (a biztos szavazók száma) még most is jóval 50% alatt van (43-45 százalék között). Ilyen csökkent választási hajlandóság állapotában, a biztos szavazók között, pontosan a nemzeties propagandája miatt a Fidesz erősödést mutatott. Ám ez az erősödés nem bebetonozott, szilárd meggyőződésű elhivatott emberekből állt, hanem olyanokból, akik kétkedve ugyan, de a kormány felé kezdtek fordulni. A miniszterelnök egy hatalmas baklövéssel most valamennyi kétkedő előtt lerántotta a leplet igazi valójáról, és bemutatkozott. Nagyon rosszul tette, mert könnyen lehet, most vesztette el a választást, a zsidók előtt elmondott beszédével. Mindenki számára világossá tette, hogy itt a cionizmus diktál, és ők irányítják a kormány tetteit. Így most sok tízezer, de inkább százezer magyar szavazó fordíthat hátat a Fidesznek.
Ellenmondásokkal teletűzdelt volt Orbán beszéde. Politikai és történelmi ellentmondások, amelyek jelzik, sokszor a miniszterelnök sem tudja merre van az előre. Hogy is volt, mint is volt, a lényeg nem az igazság, hanem az, hogy azt mondja, amit hallani akarnak. Ha keleten van, akkor a keleti fülnek, ha nyugaton, akkor a nyugati fülnek mondja, amit éppen hallani szeretnének. Politikai skizofrénia? Tudathasadás? Nem! Egyszerű túlélési taktika. Orbán Viktor tökéletesen tisztában van vele, hogy korszakváltás zajlik, és a mostani sok mindent befolyásoló választás lesz. Aki most állva marad, az talán túlél, aki nem, az örökre eltűnik a süllyesztőben. Vagyis mindenáron győzni kell. Csalással, lopással, bárhogy, de győznie kell. Meg is tesz mindent azért, hogy a győzelem biztos legyen. Az álságos, díszletekkel és álcahálókkal felépített hazugság mögött a valódi szándék most megmutatkozott. A miniszterelnökünk felsorolta a nagy eredményeit a kormánynak, a holokauszt naptól a holokauszt emlékközpontig, a sok-sok "emlékező" kultuszfenntartó intézkedésig.
De van egy nagy probléma. Az egész összeomló nyugati világ, ahol a kulturális, politikai és gazdasági összeomlás párhuzamosan folyik, jobbra tolódik. A baloldal kiszorult a jövőért folyó nagy küzdelemből, és pillanatnyilag parkolópályán van. Egyetlen igazi baloldali szervezet (nem a liberális baloldal, hanem a valóban kommunista szervezetek) nem tud komolyan megerősödni. Miért is? Mert minden nyugaton élő ember tudja - már akinek kinyílik a szeme a valóságra, és ők egyre többen vannak -, hogy a bajok forrása maga a cionizmus, és a faji alapon felépült "faji kapitalizmus". A válság csak a nyugat válsága. Ez már világosan látszik a gazdasági mutatókból is, és sok minden egyébből. Pontosan e miatt a felismerés miatt minden politikai irányzat a nemzeti politika felé tolódik el, és mindenhol erősödnek a nemzeti politikai szervezetek. Az orosz kommunista pár az egyedüli, ami a baloldali pártok között erősödni tudott, de csak azért, mert pontosan ehhez a folyamathoz igazodva meglehetősen jobboldali álláspontra helyezkedett. Aki ebben a közegben és politikai folyamatban olyan kijelentést tesz, mint most Orbán Viktor, hogy minden nemzeti szervezetet le kell törni (ez volt a mondanivalója lényege) az valójában hatalmas politikai baklövést követ el. A leghelyesebb Orbán szempontjából az lett volna, ha ezt figyelembe veszi, és elmond egy teljesen semleges beszédet. Azt értékelte volna minden kérdőjeles szavazó - tudván azt, hogy megjelennie szinte kötelező volt - de képviseli a szavazói érdekét. Nem tette, hanem ezzel ellentétesen egy nagyon talpnyaló beszédet vágott le, amivel aztán mégis elégedetlenek voltak zsidók, akiknek semmi nem elég, hanem 'mindent vinni akarnak'.
Ez a Fideszen belüli ellentéteket is fel fogja erősíteni, mert sokan nem értenek egyet az elnökük öngyilkos manővereivel. Mert ez pontosan olyan volt, amikor a harctéren a hómezőn valaki egy piros zászlóval kezd futkározni, és torka szakadtából kiabálni, hogy ide lőjetek. Általában oda is lőnek. Nagyon jól tudja ezt a Fidesz vezetése, mert már odáig jutottak, hogy a pártba belépő nyilatkozaton alá kell írni (egy demokratikus pártban), hogy tilos Orbán Viktort kritizálni. A Fideszen belül két fő irányzat birkózik egymással. Egy valóban nemzeti értékelvű szárny, és egy totális cionista vonal. Meddig megőrizhető ez a kettősség? Mikor ér el oda a párt, hogy már nem tud két lovat megülne egy farral? Mivel a két irányzat a világban egyre erőteljesebben kerül szembe egymással, a Fideszen belüli konfrontációk kiéleződése is már csak idő kérdése. Amennyiben ez nem történik meg, abból a hasznot a nyílt és egyenes jobboldali szervezetek húzzák majd. A Fidesz vezetés ezzel is tisztában van, nem véletlenül mondja a miniszterelnök, hogy le kell törni őket mindenáron. Mert ez az egyetlen komoly és valós veszély a politikai színtéren. A Fidesz nagyon könnyen két tűz közé kerülhet. Egy a saját hibáik miatt erősödő Jobbik és egy amerikai bankoktól telepénzelt liberális oldal közé, ráadásul úgy, hogy kelet és nyugat között lebeg. A nyugat haragszik Orbánra, mert nem tudja a jelenlegi gondterhes időkben tolerálni a mérsékelt atlantizmusát, a kelet pedig nem fogadta el Orbánt, ahhoz még túlságosan is sokat kellene letennie az asztalra, és a mostanihoz hasonló (azeri ügy, kijevi gázüzlet) baklövéseket befejezni. A kormányzó párt tehát egy légüres térben lebeg komoly világpolitikai háttér és politikai támasz nélkül. Aki pedig a senki földjére téved, a legrosszabbul jár, mivel őt fogja lőni mindenki. Ezek az okok mind-mind fokozzák a Fidesz belső problémáit.
Rosszkor hangzott el ez a beszéd. Rossz helyen, rossz időben. Persze mindez minket nem nagyon érdekel, kívül maradunk a jelenlegi politikai játszótér homokozóján. Mert a homokozó jellemzője, hogy bármilyen tiszta, aki oda bemegy, biztos homokos lesz. Ez a jelenlegi homokozó pedig csupa sár, mocsok, bűz és ótvar, lépten-nyomon teletűzdelt kutyagumikkal. Mi nem részleges sikereket akarunk, hanem valódi változást.
Kemény Gábor 


Itt nézhető a zsidó kabaré élőben:


www.worldjewishcongress.org/events/watch-live

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése