2013. június 19., szerda

Június 19! A Magyar “Függetlenség” Napja

Magyarország területét-”a magyar nép akaratának megfelelően”- 1991. június 19-én hagyta el az utolsó szovjet katona, s ezzel az ország “függetlensége” – elvileg – teljessé vált.
1991. június 19. napja történelmi fordulópontot jelentett. 22 évvel ezelőtt, 1991. június 30-án fejeződött be hivatalosan a szovjet csapatok kivonása Magyarországról. 1944. március 19-e óta először nem állomásozott idegen katona magyar földön. Az 1990. március 10-én Moszkvában megkötött magyar-szovjet kormányközi egyezmény 1991. június 30-át rögzítette a kivonulás befejezéseként, a szovjet alakulatok távozása azonban a tervezettnél két héttel hamarabb megtörtént.
A hazánkban állomásozó szovjet Déli Hadseregcsoport 1990 márciusában kezdte meg kivonulását Magyarországról. A felszereléseket, harcászati eszközöket és a lebontott laktanyák épületelemeit a záhonyi átrakó pályaudvaron létesített katonai rakodóbázison tették át a magyar szerelvényekből a szovjet vagonokba.
A több mint egy éves művelet során a szovjet fél végig tartotta a “menetrendet”: a katonák naponta egy-egy szerelvényt indítottak útnak a szomszédos ország közeli-távoli vidékeire. A személyi állomány kivonása ezzel párhuzamosan zajlott.
Az első, szovjet katonákat hazaszállító katonavonat, amely a Veszprém megyében szolgálatot teljesített harckocsiezred egy gépesített lövész zászlóalját vitte a Szovjetunióba, 1990. március 13-án hagyta el Magyarország területét.
A folyamatba disszodáns hangok is keveredtek, amelyek a Szovjetunió (majd később Oroszország) és Magyarország kapcsolatait meglehetősen megterhelték.
A kivonulásból is politikai tőkét kovácsolni akaró kisgazda pártvezér-Torgyán-mozgósitotta hiveit, hogy ökrös szekerekkel a szovjet bázisokhoz vonulva, gyorsitsák a “költözés” ütemét! “Segitsék a medve kisántikálását!”
(Földművelési miniszterként a kisgazda dúvad első útja Moszkvába vezetett, vásárlási hajlandóságért esdekelve a magyar mezőgazdaság produktumai iránt a Kremlnél. Ám ott emlékeztek még az önzetlen segitségfelajánlásra-ami hihetetlenül nagy sértést jelentett számukra. A tárgyalások végülis kimerültek Torgyán könyörgéseinek meghallgatásában-de az orosz medve nem vásárolt. Torgyán pedig dolgavégezetlenül hazakullogott-Chilén keresztül!)
A következő 15 hónap folyamán összesen másfélezer, katonákat és eszközöket szállító szerelvény távozott az országból. A hatalmas mennyiségű eszköz és személy szállítása nagy munkát, de jelentős árbevételt is hozott a MÁV-nak.
Az 1991. június 16-án elindult utolsó katonavonat a felszámolt rakodóbázisok felszereléseit vitte magával. Az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy, a hazánkból kivonult Déli Hadseregcsoport parancsnoka 1991. június 19-én 15 óra 01 perckor a záhony-csapi hídnál lépte át a magyar határt.
Amiről senki nem beszél, az egy-a hidon-a távozó szovjet parancsnok, Viktor Silov altábornagy jövendölése volt. Aki az őt fényképező, és gúnyosan kuncogó fotósok felé “odasúgta”
“MA MÉG NEVETNEK URAIM! DE HOLNAPUTÁN MÁR SIRNI FOGNAK!”
A “silovi látomás” valóra vált!
MAGYARORSZÁG A NÉP ZOKOGÁSÁTÓL ÉS A HIÉNACSORDÁK ÜVÖLTÉSÉTÓL HANGOS!
Az utolsó szovjet katona távozásával magunkra maradtunk! Kiszolgáltatva egy zsákmányra kiéhezett, vérszomjas predátorcsürhének!
Kimentek a tankok-és jöttek a bankok! És nyomukban másféle tankok is jöttek!
De ezek a bankok jöttek-láttak-visznek!
És ezek a tankok-ezek már nem segitenek árviznél, hófúvásnál!
Ezek az újfajta tankok a bankok szövetségesei!

1991 JÚNIUS 19.-ÉN MAGYARORSZÁG “SZUVERENITÁSA HELYREÁLLT!”

MEGÉRTE? EZT AKARTUK? EZT AKARTAD?

http://balrad.wordpress.com/2013/06/15/junius-19-a-magyar-fuggetlenseg-napja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése