2013. július 23., kedd

Éhezés a Kövér birtoknál – (Folyamatosan frissitve)

Éhségsztrájk Kövér László háza előttSzigetszentmiklós tegnap óta a hazai és nemzetközi sajtó érdeklődésének homlokterébe került.
- A Kövér família felszívódott! -
Tegnap délután négykor vette kezdetét a Fidesz számára a rendszerváltás óta legszégyenletesebb párt és RENDSZERELLENES népi akció.
A “Nem adom a házamat” otthonvédő csoport által a facebookon szervezett hitelementő demonstráció részvevői felverték sátrukat a Kövér birtok határán, hogy három napos éhségsztrájkkal tiltakozzanak. A magyar országgyűlés döbrögista elnökének háza elé megszervezett tiltakozó éhségsztrájk résztvevői alapszándékképpen a banki adósok kifosztása ellen kezdtek akcióba!
Ám az már a szerveződés néhány nappal ezelőtti indulásakor látszott, hogy a dolog nem áll meg a bankdiktatúra ellenességnél. Több vált belőle! Rendszerellenes élet kapott az ügy.
A “Nem adom a házamat” otthonvédő csoport kezdeményezéséhez azonnal becsatlakozott a radikális fellépéseiről hires “Koppány csoport”-valamint a “Mozdulj Magyarország” mozgalom!
A netes szerveződéshez az akció indulásáig mintegy nyolcezren csatlakoztak egyénileg szimpatizánsként, és szinte valamennyi otthonvédő csoport jelezte támogató szimpátiáját a kezdeményezéssel.
A politikai pártok-ami a parlamentieket illeti-mindezidáig látványosan nem foglaltak állást az éhségsztrájk mellett! Eddigi információink szerint már a tegnap délutáni akciókezdésnél feltűnt a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt (kommunisták) néhány vörösinges kommunista aktivistája, ám más politikai szerveződés vagy párt jelenléte nem volt tettenérhető.

kover7Annál nagyobb volt a hazai és a nemzetközi sajtó érdeklődése. Az akció nyitányára összegyűlt mintegy negyven éhségsztrájkolni szándékozót legalább ugyanannyi újságiró egészitette ki.
Póka László az éhségsztrájkot kezdeményező “Nem adom a házamat” mozgalom vezetője a demonstráció főhadiszállásaként a Kövér-birtok közvetlen bejáratának szomszédságában felvert vörös sátor előtt fejtette ki az akció okait a sajtó képviselőinek.
„Ahol jogállam van, ott nem illik alkalmazni éhségsztrájkot, de itt azt gondolom, hogy kötelező, hiszen más módon nem sikerült akkorát ütni, hogy észrevegyék” – indokolta az akciót Póka László
„Sokat kértük az országgyűlést, egyenként a képviselőket, a kormányt is, hogy állítsák meg a kilakoltatásokat, amit gyakorlatilag törvénytelenül hajtanak végre azután, hogy a kúria is kimondta, semmisek azok a szerződések, amelyek nem tartalmazzák költségként az árfolyamrést. Ezt megállítani a kormány vagy az országgyűlés tudja, ezért akarjuk a házlenöknek elmondani, hogy mit szeretnénk” – magyarázta a rögtönzött sajtótájékoztatón Póka, hogy miért Kövér házánál tüntetnek.
„Nem kell megmenteni a devizahiteleseket! Nem arra kérjük a kormányt, hogy az adófietők pénzén rendezze a tartozásokat” – állt a kamerák elé Balog István. A Koppány csoport alelnöke szerint egyértelmű, hogy a bankok a károkozók, a veszteséget nekik kell megtéríteniük.
“Nem adom a földemet, nem adom a hazámat! Magyarország a magyaroké! Ha nem tetszik húzz el innen” – hirdette számtalan plakát a nyolc-tíz fős tüntetés közelében. Balog szerint jogos az ügy magyar aspaketusa. A devizahitel ugyanis egy „szándékosan előkészített uzsoracsapda a magyar lakosok részére, azért, hogy a banki hatalom elvehesse az emberek otthonait, és újra eladhassa”. „Ez szerintem gyarmatosítás, hiszen nem magyar emberek fogják majd ezeket az ingatlanokat megvenni” – vélte Balog.
„Abban bízunk, hogy a lakosság felébred, és alulról szerveződve új politikai erőt hoz létre. A négyévenkénti váltás nem más, mint Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor személyes harca, aminek most mi isszuk meg a levét” – mondta a Koppány csoport alelnöke.
„Nem érti meg Kövér László, mert olyan arrogáns” – legyintett a „kommunistázó” házelnökre. Szerinte a hatalom közönye miatt végül megindulnak egyszer majd a bajban lévő emberek. „Akkor itt patakokban fog folyni a vér, ezt senki sem akarhatja”.

Este tiz órára megcsappant az éhségsztrájkban résztvevők száma! Az éjszakát már csak tizen töltötték a helyszinen, némi vacogással alvás helyett.

Mint azt Póka László a Bal-Rad-nak elmondta: “felkészültünk az éhezésre-de az éjszakai hideg váratlanul ért bennünket! A tegnap kora délutáni 32 fok után rosszul esett számunkra az éjszakai 16 fok-de kibirtuk!”
Tájékoztatta hirportálunkat az egyébként nem meglepő fejleményről: az általában életvitelszerűen a Szigetszentmiklós Nyár-utcai családi házban élő Kövér-familia “eltűnt”! Valószinűsithetően csak a demonstráció idejére csináltak maguknak más helyszines programot! A jelek szerint a döbrögista törvénygyár elnöke szemét igencsak szúrja az éhezéses felfordulás a birtokhatáron.
Teljes a csend a Kövér-háznál, csak a biztonságiak sűrű felbukkanása jelzi: a ház ura komoly befolyással biró személyiség!-de ő most nincs itthon.


Póka László tájékoztatója szerint a demonstráció birja a környékbeliek szimpátiáját. Kövér szomszédai toaletthasználati lehetőséggel segitik az éhezőket, akik vállalták, hogy az akció kezdetétől csak vizet fogyasztanak. (Tökéletes döbrögista alattvalókká válhatnának-ha valamiféle munkatábort is bevállalnának a NER épitésére! A szerk. megj.)
Póka László elmondta: a rendőrség megértő és “intelligens” hozzáállást tanúsit.
“Az éjszakai szúnyoginváziótis sikerült kivédenünk egy speciális lámpával”-tette hozzá, majd az alábbi kéréssel fordult a Bal-Rad-hoz:
“Tegyétek közzé, hogy aki csatlakozik a demonstrációhoz, hozzon magávak kisszéket! Aki pedig éjszakára is kitart velünk, meleg holmival is készüljön!”


Az éhségsztrájkban résztvevők száma folyamatosan változik. Lehet hozzájuk csatlakozni csak néhány órára-de csütörtök estig is vállalhatják a próbatételt azok, akik aktivan részt kivánnak venni a demonstráción!
Napközben a létszám elérheti a száz főt is-ami éjszakára lecsökken-véli Póka László, aki még egy nagyon fontos dolog közzétételére kért bennünket.
“VIZ-VIZ-VIZ! Hidegviz és fagyasztott viz! Erre van a legnagyobb szükség az élőerőn kivül”-mondta kissé rekedt hangon.

A Bal-Rad csatlakozásra, és a demonstráció támogatására szólit fel minden jóérzésű magyar embert!
Igéretünkhöz hiven pedig rendszeresen tudósitunk a történésekről az aktiv részvételünkön túl!
És amint azt már jeleztük, kapcsolati rendszerünkön keresztül “Ungvártól-Vlagyivosztokig”-tájékoztatjuk a világot a magyar nép Nagy Otthonvédő Háborújának eseményeiről.

Ma délelőtt 11 órai állapot:

Póka László beszámolója szerint mintegy negyven főre “duzzadt” a társaság létszáma. Viszonylag jó hangulatú beszélgetések zajlanak az árnyékban. A sajtó kezdeti nagy érdeklődése alábbhagyott, ám a délutáni-kora esti órákra várható egy kisebb “sajtóinvázió”!
Pokoli a hőség-fogy a viz, és “ebédidőre” minimálisra fog csökkenni a demonstrálók száma! (Az éhezést azért nagyon kevesen merik bevállalni, dacára annak, hogy nem egy-a demonstrációba időszakosan bekapcsolódó-tiltakozó már legalább két éve “edzésben van”! Köszönhetően politikai elitünk gondoskodásának és szociális érzékenységének!)
kover2kover4
Várhatóan nagy lesz az elkövetkezendő időszakban a fluktuáció, tekintettel a három naposra tervezett akció időtartamára. Póka László és a “szbornaja” tagjai kitartanak a 72 órás éhezés mellett! A “Nem adom a házamat” mozgalom vezetője viccesen megjegyezte: várjuk a fogyni vágyó túlsúlyosakat a “kettőt egy csapásra” akció keretében. Tiltakozhatnak és fogyhatnak is.
Némi rosszallását fejezte ki, hogy egyes résztvevők kapcsán a demonstrációt a Jobbikhoz igyekeznek kapcsolni. Megkért bennünket is, hogy közvetitsük: NEM POLITIKAI PÁRTOKHOZ KÖTHETŐ VAGY KÖTŐDŐ AZ ÉHSÉGSZTRÁJK! MAGYAR EMBEREK ÜGYÉT KÉPVISELIK-PÁRTFÜGGETLEN MÓDON!
A Kövér família felszívódott! Kihalt a lak.
Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése