2013. október 3., csütörtök

Magyarország betiltja a privát ivóvíz kutakat ( SZARVASEMBER.TK

Ma reggel érkezett szerkesztőségünkbe a hír miszerint az Orbán kormány be akarja tiltani a privát személyek, ház körüli ivóvíz kútjait. A törvényrendelet abból az okból született meg, mivel francia és német vízügyi szakemberek figyelmeztetéseket küldtek a magyar államnak, hogy takarékoskodjon nyers ivóvízkészleteivel mivel az utóbbi pár évben a talajvíz hihetetlen módon lecsökkent. Továbbá korlátozni akarják háztartásonként a havi ivóvíz használatot. Az, hogy milyen korlátozások és ezen korlátozások megszegéséért milyen büntetések és szankciók várhatók még nem tudhatóak, mivel nem történt döntést róluk.


A pofátlanság netovábbja: Betiltják a privát ivóvíz kutakat

Internetes híradások szerint az Orbán kormány be akarja tiltani a privát személyek, ház körüli ivóvíz kútjait. A törvényrendelet abból az okból született meg, mivel francia és német vízügyi szakemberek figyelmeztetéseket küldtek a magyar államnak, hogy takarékoskodjon nyers ivóvízkészleteivel mivel az utóbbi pár évben a talajvíz hihetetlen módon lecsökkent. Továbbá korlátozni akarják háztartásonként a havi ivóvíz használatot. Az, hogy milyen korlátozások és ezen korlátozások megszegéséért milyen büntetések és szankciók várhatók még nem tudhatóak, mivel nem történt döntést róluk.
Ha a megszellőztetett információ valós, akkor kisemberem százezrei kerülnek ismét nehéz helyzetbe. Megint a leginkább rászorultak szenvedik meg a kormány sanyargató intézkedéseit. Ha a szabályozás valóban a természeti kincseink védelme érdekébe történne, még valahol el is tudnánk fogadni a dolgot, de mivel nem kötöttek ki semmiféle minimum fogyasztási korlátot, így félő, hogy szimpla bevételnövelésről van szó. Ugyanis a Kormány centralizálni, majd államosítani szándékozik a vízszolgáltatókat. Az új rendelet pedig ezen szolgáltatók bevételeit hivatott maximalizálni.

Tölgyesi Péter


Újabb információk szivárogtak ki, miszerint a privát ivóvíz kutakat betiltó törvényt már Orbán Viktor aláírta és 2014 májusától hatályba lép. Minden településen a polgármesteri hivatalok feladata lesz a meglévő kutakat feltérképezni, majd ezeket véglegesen betömetni. A továbbiakban ellenőrizni a rendőrség szúrópróba szerűen fogja, hogy minden a törvényszerűen van a ház körül és nincsenek kihágások. A büntetések 500.000 és 25.000.000 forint között fognak mozogni.


http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=5507

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése