2013. október 8., kedd

Milyen amerikai mutánsokat tenyésztenek Grúziában?


Az amerikai hadi biolaboratorium Grúziában még mindig akadályt jelent az Oroszországgal való gazdasági kapcsolatok további építésében. Grúzia régi partnerei, Örményország, Azerbajdzsán és Irán rendkívül meglepődtek azon, hogy nem kaptak felkérést a köztársaság kormányától arra, hogy ebben a laboratóriumban közösen dolgozzanak.
A Lugar nevét viselő kutatóközpontot az egyik legelzártabb magánszervezettként tartják számon Grúziában. Az USA által finanszírozott, 5 évig tartó építkezést követően a kutatóközpont megjelenését legendák kezdték övezni. A helyi lakosok azt találgatták: vajon minek kellett Amerikának 270 millió dollárt belefektetni abba, hogy egy másik országban nyisson laboratóriumot?
Az egyik legelterjedtebb feltevés a következő: Grúziában az amerikaiak biológiai és vegyi fegyvereket gyárthatnak. Így a központ megnyitóján részt vett az USA védelmi miniszterének helyettese, aki az anti-nukleáris, vegyi és biológiai védelem szakértője, az alkalmazottak fele, pedig katonai szakértők. Szóval ez a rendkívüli figyelem az USA részéről nem véletlen, hogy nyugtalanítja a grúz lakosságot, mondja Grúzia egykori állambiztonsági minisztere, Valerij Khaburdzania:
Ez azért nem vált ki bizalmat a lakosság részéről, mert az amerikaiak nem mutattak semmiféle érdeklődést a grúz gazdaság iránt, és hirtelen megjelenik a kíváncsiság az ország területén folyó biológiai kísérletek felé. És egyáltalán nem világos, hogy a civil objektumon miért katonák dolgoznak?
A 2011-ben történt madárinfluenzát, 2012 végén a kanyaró járványt és 2013-ban a sertésinfluenzát a grúz lakosság összefüggésbe hozza a laboratórium létezésével. A médiában néhány közleményben megjelent az az információ, hogy az amerikaiak a grúz lakosságon tesztelik a különböző vírusokat. Senki sem hiszi már el a hivatalos verziót arról, hogy a kutatóközpontnak semmi köze ehhez, és, hogy az USA a központot Grúziában csak azért építette, hogy megfigyelje a járványügyi helyzetet az országban, mondja a grúz politológus Arcsil Cskoidze:
Minden évben a mezőgazdasági lakosság több száz sertést veszít. A veszteség oka a vírus, ami ahogy a kormányban mondják, több éven keresztül nem került rögzítésre. Elengedhetetlen, hogy tanulmányozzuk ennek a vírusnak az eredetét. És jó lenne, ha mindezt az orosz szakértőkkel együtt valósíthatnánk meg. Hiszen tudnunk kell, hogyan keletkezett ez a vírus.
A grúz laboratórium – még egy láncszem a hasonló szervezetek között, amiket az amerikaiak megépítettek Európa több országában, Thaiföldön, Egyiptomban, Kenyában, azért, hogy elterjessze hatását a világ geopolitikailag fontos régióiban. A saját érdekeiket követve az amerikaiakat kevéssé izgatja, hogy mennyire szükségesek ezek a gyanús és érthetetlen célokat szolgáló biolaboratóriumok a helyi lakosság számára.

(Oroszország Hangja)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése