2013. november 14., csütörtök

Békéscsaba után Hajléktalanok kitiltása Budapest belvárosából – Némi liberális balhéval fűszerezve

Tarlós István főpolgármester A Város Mindenkié tiltakozása miatt kénytelen volt felfüggedzteni a Fővárosi Közgyűlést:


A liberális beállítottságú “A Város Mindenkié” csoport tiltakozása, – a hajléktalanok kitiltása ellen Budapest belvárosából, – a Fővárosi Közgyűlés erről szóló szavazása előtt, – 2013 nov. 13-án délelőtt. (Videó: A Város Mindenkié).

Az ezt követő rendőri intézkedést, – amikor is felszólítás után a rendőrök kicipelték a tiltakozókat, – az iménti videós úgy látszik már nem merte rögzíteni. Sebaj azért voltak ott fotósok is:

D__KB20131114045_1050-890x500D__KB20131114044-1500

(Fotók: vs.hu)

Az akciót végül “kemény” rendőri büntetés: Szóbeli figyelmeztetés :) zárta.

Ezek után pedig:

“Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés… azt a rendeletet, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást egyes közterületeken” - írta a HVG

“A határozatot a Fidesz–KDNP és a Jobbik 21 igen szavazatával fogadták el, az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért 12 politikusa nemmel szavazott. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Eszerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a világörökségi területeken, a megállókban, állomásokon, utasvárókban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a Népligetben.

Ugyancsak tiltott terület lesz 29 kiemelt aluljáró és a bejárataiktól számított 50 méteres körzetek. Ezek között szerepelnek egyebek mellett a metróaluljárók, az Ajtósi Dürer sor, a Bocskai út-Fehérvári út, a Flórián tér, a Goldmann György tér, a Margit híd budai hídfő, a Móricz Zsigmond körtér aluljárói, több Váci úti kereszteződés aluljárója, valamint a Ferdinánd híd alatti és a Podmaniczky út-Bulcsú utcai gyalogos aluljáró.

A tilalom kiterjed a játszóterek, köztemetők és gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési, felsőoktatási intézmények ingatlanjaira, valamint a 100 méteres körzetükre. A tervezetben szerepelnek továbbá a hidak és a felüljárók, valamint a lépcsőik.

A kerületi önkormányzatok közül a II., a IV., a VI., a IX., a X., a XI., a XIII., a XIV., a XVI., a XVII, a XVIII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület kérte további területek rendeletbe foglalását, ezek a törvény erejénél fogva a rendelet részei…”

Összeállította: Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése