2013. november 14., csütörtök

Mubarak: Amerika buktatott meg, nem a lázadók

Az amerikaiak már 2005 óta szervezték a forradalmat és Hoszni Mubarak megbuktatását - állítja a volt egyiptomi diktátor egy hangfelvételen, ami a börtönből szivárgott ki. Mubarak ezen börtönőrökkel és az orvosával beszélget, és azt mondja nekik, a 2011-es arab tavasz, ami a bukásához vezetett valójában az amerikaiak műve. Mubarak állítása szerint felajánlotta az USA-nak, hogy lemond a posztjáról, és a hatalmat nem a fiára, Gamalra hagyja, ez azonban nem volt elég nekik.
Mubarak állítólagos szavai, amelyek egy egyiptomi lapban jelentek meg először, új megvilágításba helyezik a 2011-es eseményeket. A diktátor először visszautasított mindenféle kompromisszumot a tüntetőkkel, és mire amerikai nyomásra beleegyezett, hogy új, demokratikus választásokat írjanak ki, túl késő volt, az indulatok elszabadultak, és az események elsodorták.

Egyiptomban azóta is kaotikus állapotok uralkodnak, az új elnök Morszi ellen is tízezres tüntetések törtek ki, és idén nyáron katonai puccsal távolították el a helyéről. Mubarak állítólag azt mondta, ha kiengednék a börtönből, három nap alatt rendet csinálna az országban.

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=5243

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése