2013. november 19., kedd

Ebéd és utazás helyett meccsnézés: Még több pénz focira

Elfogadta tegnap délután a parlament a jövő évi költségvetést megalapozó adótörvényeket. A kormány ismét zárószavazás előtti módosító indítvánnyal írta át a korábban már benyújtott adócsomagot. A kabinet az utolsó módosításával gyakorlatilag adómentessé tette a dolgozók meccsre járását.

Megszavazta a Fidesz és a KDNP a jövő évi adótörvények módosításait.
Több tekintetben is még kedvezőbbé válik Magyarországon a kormány által preferált sportágak már eddig is kiemelt céges támogatása, köszönhetően a zárószavazás előtti módosítócsomagnak, melyet a kormány nevében a nemzetgazdasági miniszter nyújtott be a jövő évi adótörvényekhez. A zömében technikai vagy apróbb pontosításokat, kevésbé jelentős korrekciókat tartalmazó javaslat egyik fontos vonulata a látványcsapatsportok támogatását szolgáló társaságiadó-kedvezmény javítása. Így például három adóév helyett hat naptári évig lehetne az adóból levonni a kedvezmény összegét. Új elem az úgynevezett kiegészítő támogatás is, továbbá bővül a segítséget igénybe vehető szervezetek köre, a szakszövetségek mellett az azok tagjaként működő sportszervezeteknek, valamint alapítványoknak is megéri majd pénzt adni.
Jövőre már korlátlanul lehet adómentesen sportjegyeket, -bérleteket osztani a dolgozóknak. Idén még a kulturális események belépőivel közösen 50 ezres határ érvényes, jövőre a korlát csak külön az utóbbiakra maradna. Jelenleg a sporteseményeket meglehetősen szerény érdeklődés övezi, futballmeccseken átlagosan 2-3 ezer néző fordul meg. Hamarosan azonban hatalmas és modern stadionok épülnek országszerte. Feltehetően ezek megtöltését szolgálja az adókedvezmény átalakítása.
Egész egszerűen józan ésszel föl nem fogható magánjellegű törekvések lettek ismét törvénybe foglalva. Magyarország futballbolond miniszterelnöke a törvény erejét alkalmazza passziójának kiélésére, miközben az ország a totális anyagi csőd szélén imbolyog. Az őrült zsebcézár futballmániája-ezzel az újabb kikényszeritett adakozással-ismét sokmilliárdos dotációban részesül-miközben már a nyugdijak fedezete is kiapadóban. A szociális háló már nyomokban sem fedezhető fel-de a futballra újabb és újabb milliárdokat költenek!
Meddig még ez a történet?
http://balrad.wordpress.com/2013/11/19/ebed-es-utazas-helyett-meccsnezes-meg-tobb-penz-focira/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése