2013. november 19., kedd

Hitelekből finanszirozzák a folyó kiadásokat!

Magyarország kétmilliárd dollár összegű nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre: a 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix fizető sorozat hozama 3,25 százalékponttal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvény hozamát. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint a befolyó összeget általános finanszírozási célokra fogja felhasználni. A közleményükben ismertetik: a 2023. november 22-én lejáró kötvények kibocsátási ára 98,657 százalék. A 10 éves futamidejű, 5,75 százalékos fix kamatot fizető sorozat hozama 3,25 százalékkal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvény hozamát (319 bázispont a dollár midswap felett).
A kötvénykibocsátás főszervezői a BNP Paribas, a Citigroup, a Deutsche Bank és a Goldman Sachs pénzintézetek voltak. A kötvények iránt kiemelkedő volt a befektetői érdeklődés. A jelentős (közel ötszörös) túljegyzésnek köszönhetően a kötvényeket az eredeti árindikációnál (UST + 340 bp) szűkebben sikerült árazni.
Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn közölte, hogy amerikai dollárban denominált 10 éves futamidejű benchmark kötvénykibocsátás megszervezésére adott megbízást. A kibocsátásra és az árazásra a piaci körülmények függvényében kerül sor – jelezte az adósságkezelő.
(NOL)

Bal-Rad komm : “…a befolyó összeget általános finanszírozási célokra fogja felhasználni.”
-Eléggé világos és egyértelmű beismerés: NINCS PÉNZ AZ ORSZÁG FINANSZIROZÁSÁRA!
Ezért aztán hitelt vesz fel a Magyarország jobban teljesit-hazugságot harsogó döbrögista horda! BÁR AZT HIRDETIK, HOGY EZ NEM HITEL-HANEM ÁLLAMKÖTVÉNY KIBOCSÁJTÁS-csak hát kamatot kell érte fizetni. Nem is keveset. Tiz év múlva ez a kétmilliárd dollár 57,5 százalékkal lesz magasabb visszafizetendő összeg. Majdnem 3,2 milliárd! CSAK EZ! És még ott van a többi “nemhitel” is! És még ott lesz az ezután felveendő “nemhitel”! Az adóssághegy tetejébe, amit hitelekként ismernek el!
Adósságot adósságból fizet vissza Magyarország, csak éppen mindig magasabb kamatra kapott hitelből, mint amit éppen visszafizet.

Magyarország a finanszirozhatatlanság határára jutott-ám harsog a döbrögista propagandagépezet az ellenkezőjéről!
A jövő évi “választásokat” követően iszonyatos helyzet fog előállni! Szinte teljesen biztosnak látszik, hogy minden téren komoly megszoritások lesznek, és elkerülhetetlennek látszik a nyugdijak “visszavágása”!

CSAKHOGY AKKOR MÁR DÖBRÖGI MEGKORONÁZÁSÁRA FOGJA GYŰJTENI A HORDA A PÉNZT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése