2013. november 19., kedd

Vérdij a politikusokra

A Forbes egy érdekes innovatív vállalkozásról írt tegnap, ami számunkra azért is lehet izgalmas, mert az országunk vezetői éppen startup-lázban égnek. Az Assassination Market egy olyan weboldal, ahol célszemélyeket lehet javasolni, majd közösségi finanszírozással összedobni a fejükre a vérdíjat. Az anonimitás megőrzése érdekében Bitcoin-ban illik utalni.
Bárki elvállalhatja a célszemélyek likvidálását, és ha sikeresen bizonyította, hogy ő követte el a merényletet, jogosulttá válik a fejpénzre.
Eddig 6 célpontot hagyott jóvá a moderátor.
Jyrki Tapani Katainen finn miniszterelnök, Francois Hollande, és az amerikai kollégája Barack Obama, James Clapper, az amerikai hírszerzés, és Keith Alexander a nemzetbiztonság (NSA) főnöke szerepel a halállistán.
666.jpg Ja és a FED leköszönő elnöke Ben Shalom Bernanke. Egyébként ő a legértékesebb trófea, a cikk megjelenésekor 124 Bitcoin volt kitűzve a fejére, ami az akkori árfolyamon nagyjából 75000 dollárt ért.
Az oldal kizárólag a Tor hálózatról érhető el.
A startup névtelenségbe burkolózó (önmagát crypto-anarchistaként definiáló) megálmodója nem viccel, halálkomolyan gondolja amit kitalált. Az állítása szerint nagyon felidegesítették a kormányok kémkedési akciói, a Snowden iratok inspirálták, hogy tegyen is valamit. Szerinte az oldal segítségével jobbá teheti a világot, mert reméli, hogy egy idő múlva senki nem mer majd politikai funkciókat elvállalni. Persze ehhez az kell, hogy befusson a vállalkozás.
A Forbes mindenesetre csinált egy kis ingyenreklámot a nem éppen hétköznapi startup-nak. És persze jutott egy kis fekete PR a Bitcoin-nak is.
(sorkoz )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése