2013. november 19., kedd

„A padlóról kellett felmosni a munkatársam” – furcsa elbocsátások egy multinál

Közel 700 dolgozót bocsát el a többezer munkavállalót foglalkoztató Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi üzeméből, mégpedig a dolgozók szerint durva módszerekkel. Állítólag fegyelmiket osztogatnak, hogy ne kelljen végkielégítést adni, és keményen túlóráztatják a munkavállalókat. A cég a túlóráztatást elismeri, de az alkalmazottak vádjait elutasítja.
Több mint 1200 dolgozót bocsátanak el a Jabil Circuit Magyarország Kft.-t tiszaújvárosi üzeméből és a leépítés decemberben folytatódik – ezt jelezte a hvg.hu egy olvasója hétfőn. A levélíró szerint a leépítést a cég durva módszerekkel hajtja végre: a dolgozók csak akkor kapnak 1-2 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést, ha önként távoznak, az üzemben ugyanakkor fegyelmiket osztogatnak a vezetők, hogy ne kelljen végkielégítést fizetni az érintett foglalkoztatottaknak. Az olvasó azt is állította, hogy az üzemben öngyilkossági kísérlet is előfordult a leépítés miatt.
Érdeklődésünkre a cég azt válaszolta, hogy a Jabil Circuit Magyarország Kft. elutasítja a vádakat, a levélben szereplő 1200 helyett pedig 673 munkatárstól kénytelen megválni decemberben. A hvg.hu a cég több munkatársát is megkereste az üggyel kapcsolatban, és egy dolgozó, akit sikerült elérnünk, ugyancsak elviselhetetlen munkakörülményekről számolt be az elmúlt két hónapból. Öngyilkossági kísérletről azonban ő sem hallott.
Fegyelmik és „tizenkétórázás”
A Jabil dolgozója, aki arra kért minket, ne írjuk le a nevét, arról számolt be, hogy augusztus vége óta tartanak az elbocsátások, a vállalat egy ügyfele ugyanis felmondta a szerződést. Ezt a vállalat is megerősítette, tájékoztatása szerint a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt kerül sor a leépítésre. A Jabil, mint elektronikai bérgyártó vállalat ezzel a szomorú, kényszerű lépéssel a vevői igényekhez és megrendelésekhez igazítja alkalmazotti létszámát – írta a cég.
A név nélkül nyilatkozó munkás a hvg.hu-nak elmondta, hogy a távozó ügyfélnek gyártó részlegben dolgozó kétezer embert vagy átcsoportosítják az üzemen belül, vagy elbocsátják. Először a szerződéseseket küldték el, de azóta már olyanok is sorra kerültek, akik 10-12 éve a gyár alkalmazottai. Az állandó alkalmazottaknak december 11-ével kell távozniuk.
A dolgozó szerint igaz, amit a levélíró írt: először azt mondták, ha valaki önként felmond, végkielégítéssel távozhat, de végül sok embert nem hagytak így felmondani. „Ehelyett fegyelmiket osztogatnak, hogy ne kelljen végkielégítést fizetniük, és agyontúlóráztatnak minket” – mondta. Arról számolt be, hogy október közepe óta kötelező túlórára rendelik be a dolgozókat: egy héten 5 napot „tizenkétóráznak”, de van olyan munkatársa, akinek 6 tizenkétórás napja is volt egy héten mostanában. A cég munkaerőhiányra hivatkozva rendeli el a túlórákat, és ha valaki nemet mond, fegyelmi megrovást kap. A dolgozók ezt azért nem értik, mert éppen munkaerőfölösleg miatt küld most el embereket a cég ugyanabból a gyárból.
A kötelező túlórák idejére a dolgozók emelt bért kapnak, de a hvg.hu-nak nyilatkozó dolgozó állítása szerint megterhelő, hogy nem tudják kipihenni magukat. Korábban 3 napot tizenkétóráztak, amit 3 nap pihenő követett, majd 3 éjszaka ismét tizenkét órát dolgoztak, és ismét 3 napot pihentek. Túlórára korábban jelentkezni lehetett: „egy hónapban egy-kettő, vagy akár hetente egy plusznap általában belefért az embereknek”, de a jelenlegi tempót nehéz elviselni – mondta a dolgozó.
További nehezítő körülmény, hogy a dolgozó elmondása szerint abban a részlegben, ahová helyezték, 12 órán keresztül állni kell. Pedig lehetne ülve is dolgozni (és az előző részlegben ezt is választhatták a dolgozók), de „annyira rászálltak a dolgozókra, hogy senki nem mer leülni, ha mégis, akkor fegyelmit kap”. Úgy látja, ez sok embert megvisel: „a napokban egyik munkatársam a padlóról kellett felmosni, mert a kimerültségtől összeesett” – mondta. Vannak olyanok is, akik már betegállományban vannak, de attól tartanak, hogy végül emiatt rúgják ki őket…
(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése