2013. december 28., szombat

Kisiklatták éjszaka a soproni motorvonatot

Valaki egy húszliteres olajostartályt tett péntek este a sínekre Sopronban, ami miatt kisiklott a GYSEV Bécsújhelyre tartó motorvonatának eleje. A tartályt maga alá gyűrő szerelvényen nem volt utas, sérülés nem történt. Úgy tudjuk, a mozdonyvezető egy 44 éves osztrák férfi volt, aki szintén megúszta a balestet.
1 A szerelvény a városon belül, a Béke útnál siklott ki egy nagy csattanás után, valamivel este 11 óra előtt, a gyalogos átjáró mellett. „A kocsi nem borult fel, az eleje viszont a sínek közé szaladt, a vasúti átjárótól kb 25 méterre állt meg. A tűzoltók, rendőrök és a műszaki mentők hamar kiérkeztek a helyszínre” – írta egy szemtanú a Kisalföldnek.
2 A tettes, aki a vágányba beépített, „nyomkarima kenő” olajtartályt tette a sínre, egyelőre nincs meg. A rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei szóvívője az Indexnek azt mondta, hogy „közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt” nyomoznak.
Rázó László, a GYSEV szóvivője nem tud arról, hogy korábban is történt volna hasonló, szándékos balesetokozás a környéken. A műszaki vizsgálat ideje alatt és a motorkocsi elszállításáig vágányzár volt a Sopron és az országhatár közötti szakaszon, a pálya megrongálódása miatt a teljes helyreállításig 10 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.
(Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése