2013. december 25., szerda

Török igények?

Recep Tayyip Erdogan, a szíriai terroristákat támogató török miniszterelnök nemrégiben kijelentette, hogy Macedónia, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, valamint Nyugat-Trákia egy része ”valójában török területnek számítanak”. 
Törökország EU-csatlakozását többen ellenzik (nem csak gazdasági okokból), de ennek ellenére már most nyíltan előkerülnek a balkáni "hagyományos" török kapcsolatok, a múlt, és az ebből formált esetleges "jogok". Törökország, amely a szíriai keresztényeket írtó terroristákat támogatja, nem meglepő hogy újra növelné befolyását a Balkánon. De ebben legfeljebb csak az agymosott EU-fanok, az ottfelejtett iszlám testvéreik, és a cigányok támogathatják őket. Az összes többi népből, történelmi okokból igen erős ellenállást fognak kiváltani még akkor is, ha csak szóban lépnek fel. Köszönjük, elég volt a Bizánci császárság felszámolása, hazánk biológiai gerincének múltbéli megroppantása, a balkáni népek összekeverése, több jótéteményre nincs szükségünk. 
Úgy gondolom, hogy tágabb értelemben sem az EU-ra, sem Törökországra, sem Törökország barátságára, sem az iszlámra nincsen szüksége sem hazánknak, sem a Balkánnak, sem Európának. Ébresztő: Nyugat, Közép, és Kelet-Európára már gyakorlatilag megvannak a régi-új jelentkezők délről, és délkeletről! Ez a nyilatkozat is csak egy bizonyíték erre a sok közül. 
Amikor Törökországot bírálom valamiért, néhányan avval igyekeznek elhárítani, hogy ez a Törökország már nem az az Oszmán-birodalom, ami a hazánkat annó sanyargatta. Sőt, ráadásul még a rokonaink is, és szeretnek minket. Egyesek addig is elmennek, hogy a törökök valójában nem is voltak annyira rosszak, inkább a Habsburgok miatt pusztult el tartósan több mint a fele országunk. Örülök, akkor kérek szépen akciós kuponokat kebabra. Lehetnek még ilyen felfedezésre váró rokon-barátaink, gondoljunk csak a testvéri tatárjárásra. Ne is foglalkozzunk a máig is meredező kultúrális, vallási, civilizációs, geopolitikai, genetikai, és ezer kilométerekben mérhető különbségekkel, illetve távolságokkal. Dobjunk sutba mindent, ugorjuk át az elmúlt 1000 éves múltunkat, és azt a kevés, még valójában élő hagyományt ami összeköt minket a velünk mapaság még fokozottabban sorsközösségben élő szomszédos népekkel. 
Európának az európai hagyományokra, és az őshonos európai emberekre van szüksége - köztük ránk. Mert sem törökök, sem mongolok nem vagyunk, hiába is kárognak egyes soviniszták a szomszédos országokban. 
A Brüsszeli bürökrata banda, és az álmodozó EU várományosok (sajnos ebbe a sorba már Szerbia is belépett) számára keserű lesz az a pillanat, amikor végre be kell ismerjék: minden modern "új érték, elv, és terv" amit felállítottak maguknak, nemhogy működésképtelen, de súlyos katasztrófába, véres háborúk sorozatába sodorta az egész európai kontinenst. 
Vésztői Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése