2014. január 27., hétfő

A Krimi Autonóm Köztársaság Legfelsőbb Tanácsa döntése


Krim

Ma délelőtt Szimferopolban ülésezett a Krimi Autonóm Köztársaság Legfelsőbb Tanácsa. Az ülésen áttekintették mind a Krimi Autonóm Köztársaság, mind az Ukrajna területén kialakult helyzetet.
“Tekintettel arra, hogy Ukrajna 10 régiójában a legitim központi kormány ellen puccskisérlet zajlik, amelynek célja az alkotmányos rend és a törvényes hatalmi ágak blokkolása, a Krim-félsziget rendje és közbiztonsága megőrzése érdekében az Autonóm Köztársaság Népi Gyűlése (parlament) az alábbi döntéseket hozta:
1. A Krimi Autonóm Köztársaság területén azonnali hatállyal betiltja a “Szvobada” (Szabadság) párt működését, és szimbólumainak használatát a politikai pártok működését szabályozó 5.törvény 37. cikke alapján.
2. A Krimi Autonóm Köztársaság belügyminisztériuma átveszi mindazon hatáskörök gyakorlását, amelyek mentén garantálni tudja az Autonóm Köztársaság területén élők élet és vagyonbiztonságát, a polgári szabadságjogokat, és erősiti az Autonóm Köztársaság területi védelmét. (A Perekopszkij-földszoros, a repülőterek, vasút és autóbuszpályaudvarok fokozott és szigoritott ellenőrzése.)
3. A Krimi Autonóm Köztársaság biztonsági szolgálatának főigazgatósága gyakorolja ezentúl mindazokat a hatásköröket,amelyekkel az Autonóm Köztársaság területén a radikális és fölforgató csoportok és szervezetek tevékenységét-amelyek fenyegetik az állam és az állampolgárok jogait és érdekeit-meggátolja.
Vlagyimir Konsztantyinov elnök
Krimi Autonóm Kötársaság Parlamentje

Szimferopol, 2014 január 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése