2014. január 27., hétfő

Nyugati zsoldosok tartanak Kárpátalja felé

A Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára bejelentette, hogy Ukrajna több részéből is ultraradikális csoportok indultak Kárpátaljára. Szerinte a tüntetők amiatt vették az ország több megyéjéből Kárpátaljára az irányt, hogy ott is kormányzati épületeket foglaljanak el. Ez pedig magában hordozza a kockázatot, hogy a magyar kisebbség is céltáblává váljon. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország figyelemmel követi a helyzetet, fokozott figyelemmel pedig a többségben magyarajkú terülteken történteket.
Tavaly augusztusban Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje nyilvánosságra hozta, hogy a CIA egy új államot akar létrehozni Ukrajna és Magyarország határán, hogy így alárendelt román fedőcégek bevonásával monopolizálhassa az Európába irányuló gázszállítást. Ennek jegyében a térség államainak külpolitikája mostanra ezt az irányt vette fel. Nemrég a Visegrádi Négyek (Magyarország, Szlovákia, Lengyelország és Csehország) közös nyilatkozatot adtak ki, amiben elítélték "a kormány tüntetőkkel szembeni agresszióját". A Visegrádi Négyek közül pedig három ország is érdekelt Ukrajna felosztásában.
A magyar külügy ultraradikálisok kapcsán kiadott figyelmeztetése amiatt aggasztó, mert a fentiek tükrében ez azt jelenti, hogy a magyar külügy aktívan részt vehet az Ukrajnában élő magyar kisebbség elleni atrocitások szervezésében, vagy legalábbis tudomása van ilyen műveletről és abba hallgatólagosan beleegyezett.
A Kárpátalján élő magyarságnak fel kell készülnie ilyen eseményekre. Ha a nyugati országok által pénzelt "ultraradikális tüntetők" Kárpátalján is megkezdik a felforgató tevékenységet, a terület magyar lakosainak javasoljuk, hogy maradjanak távol a tüntetésektől és ne vegyenek részt kormányellenes megmozdulásokban. Még ebben az esetben is számolni kell magyarellenes atrocitásokkal, mert a nyugati országok a magyarság ellen elkövetett agresszióval akarják a térség magyar lakosságát Ukrajna feldarabolásának céljából mozgósítani. Ha magyarok tevőlegesen is részt vesznek a kormányellenes tüntetésekben, a kormány tüntetőkkel szembeni fellépését a média magyarellenes fellépésként fogja tálalni. Ennek oka, hogy a nyugati országok a magyarságot egyszerű eszközként akarják felhasználni egy jelenleg zajló geopolitikai játszmában.
A magyar külügynek kötelessége lenne, hogy ennek megakadályozására mindent elkövessen. Felvilágosító tevékenységgel tennünk kell azért, hogy a magyarságból semelyik országban ne válhasson eszköz, amit később, ha már megszerezték a kívánt gazdasági javakat, egyszerűen eldobnak a nyugati országok.
Hazánkban is folyamatban van egy más irányú politikai átrendeződés, melynek köszönhetően két parlamenti cikluson belül realizálódik Magyarország csatlakozása az Eurázsiai Unióhoz. Ez lehetőséget ad a magyar nép újraegyesítésére, és a kárpátaljai magyarságnak már csak ebből fakadóan sem érdeke, hogy Magyarországgal szemben különálló autonómiaként nyugati csatlósállammá váljon.
Molnár István


Anarchisták tüntettek a Blahán


Vasárnap délután Magyarországon élő ukránok tüntettek a Blaha Lujza téren, Budapesten. Felszólaltak a szerintük brutális rendőri fellépések ellen és szimpátiájukat fejezték ki az ukrajnai kormányellenes demonstrálókkal. Mécseseket gyújtottak az állítólagos áldozatok fényképei mellett, transzparenseket és ukrán zászlókat emeltek a magasba. A téren anarchista elemek is megjelentek, hozzácsapódtak a körülbelül 400 ukrán anarchistához. Hazugságokra épülő, lázító beszédek hangzottak el. Ezt követően a demonstráció résztvevői szétszéledtek. Úgy tűnik Magyarországon is provokátorok próbálnak hangulatot kelteni szabadkőműves parancsra. Megmozdulásukat nyugodtan szélsőségesnek bélyegezhetjük, hiszen a vandálok, huligánok mellett teszik le a voksukat, olyanok mellett, akik két hónapja gyújtogatnak, fosztogatnak Kijev utcáin.
Hídfő.net | Anarchisták tüntettek a BlahánEgy nagyon okos lány, és egy nagyon okos fiú. Biztosak vagyunk benne, hogy a saját gondolataikat közölték.
Vigyázzunk az ilyen szimpátia-tüntetésekkel, mert könnyen nem várt fordulatot vehetnek az események nálunk is. Az atlantisták spekulációja az egész térséget lángba boríthatja.
Dunai István


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése