2014. január 27., hétfő

Felcsút tovább fejlődik, a szakhatóságok engedélyezték egy repülőtér kialakítását is.


Jobbra a Lévai Anikó, Or...
Jobbra a Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő házak

Megadta az engedélyt egy felcsúti repülőtér kialakításához a Légügyi Hatóság és a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség is hozzájárult. Ezért napirenden van a Bodmér–Felcsút IV. osztályú, saját használatú, közforgalmon kívüli, nem nyilvános repülőtér le- és felszállópályája kialakítása – egyebek mellett ez áll a felcsúti önkormányzat napokban közzétett településszerkezeti tervében, amely a módosítási igényeket tünteti fel.
A repülőtér biztonságos használatához mezőgazdasági területek övezeti átsorolása szükséges. A létesítmény Bodmér belterületi határától több mint 800 méterre, Felcsút belterületétől 1800 méterre fekszik, így a fel- és leszállási útvonalakkal érintett területeken védendő létesítmények, területek nincsenek. A repülőteret jelenleg egy darab Cessna–172 típusú kisrepülőgép használja alkalmi mezőgazdasági megfigyelésre.
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is további expanzióra készül: a fejlesztések közül a tervezett lakóterület és a labdarúgó akadémia bővítése mezőgazdasági területek más célú hasznosításával, a termőföld termelés alóli kivonásával valósítható meg.
Lévai Anikónak a háza alatt tavaly összevont hathektáros szántója például a tervben rekreációs területként szerepel. Ez azt a korábbi feltételezést erősíti meg, hogy a tervben ma már nyíltan megnevezett szállodaépítés nem kizárt, hogy éppen a szántó fölött elhelyezkedő négy házzal van összefüggésben. Ezek Lévai Anikó, Orbán Viktor, Orbán Győző és Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak immáron.
A miniszterelnök szeptemberben vásárolta meg a jelenlegivel szomszédos házat és azt nyilatkozta: családi célra kell. Orbán Győző a 2010. évi választások után, Mészáros Lőrinc tavaly jutott hozzá az ingatlanhoz.
(NOL)
Döbrögi 1800 fős szülőfalujának hazudott, Felcsúff a többmilliárdos focistadion, és a szintén közpénzből működő kisvasút után repteret és szállodát is kaphat – derült ki a mai Népszabadságból. A mémgyár szinte azonnal beindult, mutatjuk az internetes népművészek véleményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése