2014. január 15., szerda

Két nap alatt megölte a hantavírus

Beperli a kórházakat egy öt hónapja hantavírus-fertőzésben elhunyt fiatal lány családja, mert szerintük nem kapott megfelelő ellátást az intézményekben. Az asszony szerint Krisztina magas lázzal került be a kórházba augusztus végén, ahol ahelyett, hogy vért vettek volna tőle, hazaküldték. Két nappal később a lány már halott volt: kiderült, hogy a szervezetét hantavírus támadta meg.
Az édesanya elmondta: lánya először antibiotikumot kapott az ügyeletes orvostól, ám másnap a háziorvosa már infúziót kötött be neki és kórházba vitette. Az ottani ügyeletes azonban ahelyett, hogy a háziorvos által kért vizsgálatokat elvégeztette volna, hazaküldte a lányt – állította az asszony.
Krisztina délutánra még rosszabbul lett. Visszavitték a kórházba, ahol elvégezték a laborvizsgálatokat, amelyből kiderült, hogy a lány fehérvérsejtszáma és májértékei nagyon magasak, de csak infúziót kapott. További vizsgálatokat már csak akkor végeztek rajta, amikor elviselhetetlen fájdalom gyötörte, majd elvesztette az eszméletét. Végül megműtötték, de ez már nem segített rajta – fakadt ki az édesanyja, aki most szeretné kideríteni, ki a felelős lánya haláláért.
Az anyuka rámutatott arra is, hogy ha időben felfedezik, a hantavírus-fertőzés gyógyítható, így ha nincs ez a kálvária, szerinte a lánya még mindig élhetne. A boncolás azt állapította meg, hogy a halál oka vérmérgezés volt. A család feljelentést tett a rendőrségen és beperelik a kórházakat is. Az intézmények nem nyilatkoztak.
Emlékezetes: 2012. decemberében, 2013. januárjában Martonyi Jánost is hantavírus és cytomegalovírus okozta betegséggel kezelték a Honvédkórházban, a virológiai diagnosztikát az Országos Epidemiológiai Intézet végezte. Akkor azt nyilatkozták, hogy feltételezhetően ázsiai utazásán kapta el a betegséget. A külügyminiszter bő egy hónap után állhatott újra munkába. A hantavírus egyebek mellett lázzal, hányással, köhögéssel, izomfájdalmakkal, veseelégtelenséggel és légúti tünetekkel járó betegséget okozhat.
(Népszava)

Bal-Rad komm : “…az édesanyja, aki most szeretné kideríteni, ki a felelős lánya haláláért.”
Megmondjuk mi ki a felelős?! Hát ők meg a szegény lány!
Ha ugyanis kőgazdagok lennének-vagy politikuscsalád-kiemelt figyelemben és ellátásban részesülhetett volna szegény lány. Mert az megillette volna!
Egyszerű póri család egyszerű kölke=”egyszerű” egészségügyi ellátás! Oszt’ jónapot!

EZ MÁR NEM A SZOCIALIZMUS ÁM KEDVES SZÜLŐK!
EZ ITTEN A KAPITALIZMUS! EGÉSZSÉGPIACCAL!
HA VAN PÉNZED-EGÉSZSÉGES LEHETSZ! VIGYÁZZNAK RÁD!
HA NINCS?!
MEG LEHET DÖGLENI! UTÁNA MEG LEHET PERELNI! (Elvégre “jogállamban” élünk!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése