2014. január 14., kedd

Nagy a pusztítás – Vége a bank legyőzhetetlenségi mítoszának



Nagy a pusztítás Vége a bank legyőzhetetlenségi mítoszának Fotó Lánglovagok hu
A tegnapi bankrobbantással kapcsolatban, (melyről mi is írtunk), – a fősodratú média már megkezdte a pacsmagolást, és terelést. A hatalom és a kormány nyomására próbálják kisebbíteni azt a hatalmas társadalmi válságot, melynek közvetlenül a küszöbére érkeztünk.
Mert nagyon úgy néz ki a dolog, hogy a devizahitelesek Otthonvédő háborúja új szakaszba lépett. Eddig csak a bank alkalmazott pénzügyi, jogi, és végül fizikai erőszakot a lakossággal szemben, – mikor a rendőrség segítségével kilakoltatták az embereket, – hogy megszerezzék a mesterségesen eladósított devizahitelesek otthonait.
Azt hitték mindent megtehetnek. Emberek ezreit vágták ki az utcára, a lassú pusztulásba. És szándékoznak így eljárni még több emberrel. – Tízezrekkel, százezrekkel, – a kilakoltatási moratórium lejárta után.
Csoda-e, hát hogy az átlagember hősként ünnepli ezt a robbantót? – Mert egyetlen csapással megszüntette a bank legyőzhetetlenségének mítoszát. 2013. január 13-tól kezdve, minden bankár és banki alkalmazott tudja már Magyarországon, – hogy ők is legyőzhetők. Ahogyan az megtörtént, mégpedig elég brutálisan. – Bár erről is lehet vitatkozni, mert személyi sérülés nem történt.
Hiszen a robbantó, – vagy merénylő, (mert a bankár burzsuj így hívja már), – hajnalban, vagyis olyan időben követte el tettét, amikor a lehető legkevesebben járnak az utcán, a bankfiókok pedig garantáltan üresek. Ráadásul a szerencsétlen csöveseket is elküldte a bank árkádjai alól, – hogy véletlenül se sebesüljön meg senki.
A hatalom viszont, a fősodratú médiával karöltve, ahogy az elején írtuk, megpróbálja kisebbíteni ennek a bank elleni támadásnak a jelentőségét, hogy elvegye az élét, – s ezzel kísérelje meg a szőnyeg alá söpörni azt a társadalmi válságot, – mely itt izzik már a küszöbön.
Azt érzékeltetik, hogy ez az egész bankrobbantás nem volt egyéb, mint egy hülye rabló félresikerült akciója, – aki semmi mást nem akart, mint megszerezni az ATM automatában lévő pénzt. Csak túlméretezte a robbanóanyagot. – Persze… Ágyúval verébre, s ezért fölrobbantja az egész bankot…
Ebben szerintem maga Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője már nem hitt akkor sem, amikor azt nyilatkozta, hogy: “A robbantás okairól egyelőre nem tudni, hiszen lehet, hogy egyszerűen egy “félresikerült bankrablásról” (pénzszerzési akcióról) van szó.”
És, hogy mennyire nem hitt, azt az alábbi szavai is bizonyítják, melyeket a fenti megállapítás előtt mondott: ” Ha valaki azt gondolja, hogy a devizahitelesek ügyét előre lehet mozdítani így, robbantással, az súlyosan téved, az ilyen politikai módszereket pedig a leghatározottabban vissza kell utasítani.”
Nos, valaki ennek ellenére ezt valóban így gondolja, – nem véletlenül követte el a robbantási akciót. – De vajon eszébe jutott-e bárkinek is, hogy mennyibe kerülhet ennyi robbanóanyag? És milyen speciális tudás kell az összeállításához?
A robbanás ereje akkora volt, hogy az utca túloldalára repült bejárati ajtó egy része Fotó Lánglovagok hu
Ám a Bankszövetség viszont nem olyan naiv, hogy úgy vélje, érdemes pacsmagolni, az egész ügyet egy csökkent értelmű rablóra kenni. Ők nyíltan megmondják az Indexhez eljuttatott közleményükben; – (az ezzel kapcsolatos kritikus megjegyzéseinket vastag betűvel szúrtuk közbe), -
“Megdöbbenve értesültünk, a ma hajnali robbantásról, amely lakóövezetben történt. Elítélendő az ilyen, a közbiztonságot is aláásó, a lakosságot veszélyeztető magatartás.”… – kezdi a Bankszövetség közleménye.
(Persze a lakosságnak az egyoldalú kamatemelésekkel, banki uzsorával, bizonyított árfolyam manipulációval, kartellezéssel történő teljes pénzügyi kifosztása, s az adósok otthonainak elrablása, – ugyan nem elítélendő magatartás? Az nem ütközik a jóerkölcsbe? Csak azért, mert azt a bank műveli? – A szerk. SzRTI).
Majd így folytatódik a közlemény: …”Szerencsés véletlen is, hogy személyi sérülés nem következett be, hiszen több környező épületben, irodában, sok lakásban is kárt okozott a bűncselekmény…”
(Egy fenét véletlen! Még a hajléktalanokat is elküldte a robbantó, a hajnali időpontban. Úgy hazudik a Bankszövetség, mintha könyvből olvasná. – a szerk. SzRTI).
…”A 13. kerületi, Béke téren lévő, bankok közül több bankfiók nem tudja ma és a napokban biztosítani az ügyfélszolgálatot. Az adott bank központi ügyfélszolgálata segíti az érintetteket a tájékozódásban. Ugyanakkor fontos, hogy a robbantás sem ügyféladatot, sem elhelyezett betétet, ügyfélvagyont nem érint – hiszen ezek nem az adott bankfiókban vannak tárolva.
A Magyar Bankszövetség ma délután összehívta bankbiztonsági szakértőit, hogy – a rendőrség munkáját segítve – vizsgálják meg részletesen a vandál robbantás körülményeit. A pénzintézetek kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy szoros együttműködésben a rendvédelmi szervekkel, és civil biztonsági erők fokozott bevonásával, a robbantásos bűncselekmény mindenképpen felderítésére kerüljön. A közös, határozott fellépés egyik elemeként a rendőrség megerősítette a pénzintézetek védelmét.”
(Csak még egy megjegyzés a közleményben leírt fölöttébb érdekes információk kapcsán: Azt írják: …”A pénzintézetek kiemelt figyelmet fordítanak rá, hogy szoros együttműködésben a rendvédelmi szervekkel, és civil biztonsági erők fokozott bevonásával, a robbantásos bűncselekmény mindenképpen felderítésére kerüljön…” – Ezek szerint a civil biztonsági erők is nyomozni fognak? – a szerk. SzRTI).
De megkérdezzük még egyszer: Mit fognak tenni a “civil biztonsági erők”, – azon kívül, hogy őrzik a bankot? – Talán intézkednek, nyomoznak, őrizetbe vesznek? – Kinek a felhatalmazásával akarnak intézkedni a magyar polgári személyekkel szemben?
De persze minden bank előtt rendőr is áll. – Védik a bankárokat, ahogyan eddig is tették. Mást nem is várhatunk már tőlük.
Nos befejezésük pedig nézzék csak a “Lánglovagok” fotóit arról, hogy mekkora pusztítást végzett a CIB bankban a robbanás. Teljes mértékben bizonyítván, hogy ez nem egy ostoba rablási kísérlet, – hanem figyelmeztető akció volt a bankoknak, – és mindenkinek, – akik arra spekulálnak, hogy kifosszák és otthontalanná tegyék a magyar embereket.
140113_lehelbank_07140113_lehelbank_08140113_lehelbank_10140113_lehelbank_03140113_lehelbank_04140113_lehelbank_05140113_lehelbank_09140113_lehelbank_02
Szabad Riport / Fort András
Források: Lánglovagok, MTI, Bal-Rad, Bankszövetség, HVG, Index


Az elmúlt időszakban egyre több tűzesetről hallani. Szinte bizonyos, hogy a raktárak, üzletek nem feltétlenül és nem csak maguktól égnek le. A bankrobbantást sem hirtelen felindulásból követték el. Mikor látja be végre a hatalom, a kormány, hogy az embereknek elegük van abból, amit velük csinálnak? A bankok átverik az embereket, és a kormány, az állam pofátlanul segédkezik. Az emberek egyre rosszabbul élnek, és senki sem segít rajtuk. Nem elég a robbantás tettesét elfogni, a mélyebb társadalmi elégedetlenséget kell meglátni és változatni. Ez így nem mehet tovább! Változást azt hozhat, ha a Munkáspárt a parlamentbe kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése