2014. január 2., csütörtök

Orosz-szaúdi háború

Mikor kezdődik? Valójában már el is kezdődött. A szaúdi herceg nyíltan hadat üzent Moszkvának, mikor egyértelművé tette Putyinnak augusztusban, hogy amennyiben tovább támogatja Asszadot, úgy aktivizálni fogják a csecsen terroristákat. Mivel az elmúlt héten megtörténtek a beígért terrorista merényletek, immár kijelenthető, hogy Szaúd- Arábia háborúban áll Oroszországgal.
Mi lesz Moszkva válasza a Tel-Aviv második pincsijeként talpat nyaló szaúdi vezetés számára? A korábbi könnyelmű kijelentésnek is nevezhető fenyegetésből véres valóság lett, és ezek után hiába telefonálgatna Moszkvába Bandar herceg, hogy semmi köze hozzá, ez aligha lenne hihető. Az események alátámasztották a fenyegetést, vagyis ténnyé vált.
Annak ellenére, hogy tökéletesen tisztában van a gondolkodó ember a cionista háttérrel, kérdés, hogy Putyin foglalkozni fog-e Szaúd-Arábiával - előveszi-e ezt a beteg agyú pedofil népséget (szaúdi uralkodócsalád és pereputtya), vagy figyelmen kívül hagyja. Eddig Moszkva figyelmen kívül hagyta a Perzsa-öböl menti monarchikus államok emberellenes viselkedését. Nem lépett Katar nyakára, mikor nyíltan megtámadta egy diplomatáját, és akkor sem lépett fel, amikor Szaúd-Arábia megszállta Bahreint, hogy elejét vegye egy hatalmat megdöntő síita népfelkelésnek. A beavatkozásnak halottjai is voltak. Érdekes módon a Nyugat nem kiabált ENSZ beavatkozásért és Moszkva sem. Megváltozhat ez a politikai hozzáállás? Ezt a kérdést egyre gyakrabban teszik fel a keleti sajtóban.
A kérdésekre a válsz az, hogy igen várható egy jelentős irányváltás ezekkel a monarchikus országokkal szemben. Sőt, jelentős átrendeződésre számítunk a közel-kelet északi régióiban. Pár nappal ezelőtt a szíriai légierő libanoni területen bombázott. A felvételek alapján nagy erejű bombákat használtak. A libanoni légvédelem megpróbált válaszolni, de sikertelenül. Emögött már Moszkva újabb támogatása áll, és mindez nem történhetett volna, ha a Kreml és a Hezbollah között nincs megállapodás. A Hezbollah ugyanis politikailag meggyengült az elmúlt időszakban, és amiatt, hogy kiképzett haderejét átvezényelte a szíriai háborúba, fizikailag is gyengült. Libanonban is van egy Nyugat-talpnyaló politikai réteg, amely ezzel erősödött, és amely összejátszik a Szíriában harcoló terroristákkal (és Izraellel is). Ezzel a légi támadással kezdetét vette Libanon területén is a tisztogatás, és az atlantistákkal kokettáló politikai erők eltörlése. A Hezbollah rövid időn belül vissza fogja szerezni politikai és hatalmi befolyást Libanon területén. Ezek után kérdéses lesz Katar és Szaúd-Arábia sorsa is.

http://www.hidfo.net/2014/01/02/orosz-szaudi-haboru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése