2014. február 12., szerda

Az EU daganatos megbetegedések áldozatává tenné a magyar lakosságot


Az Európai Unió engedélyezte, hogy területén a DuPont amerikai cég génmódosított kukoricát termesszen. Történt ez annak ellenére, hogy a 28 tagállamból 19 képviselő ellenezte az engedély megadását. Ez azt jelenti, hogy a képviselők 67%-a ellene szavazott, ami a demokrácia fogalmai szerint is abszolút többség. Ez még nyilvánvalóbbá tette, hogy az Európai Unióban nyoma nincs semmilyen demokráciának, annak ellenére, hogy az EU vezetés álságosan minden nap valami kapcsán demokratikus értékekre hivatkozik.
Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya miatt Magyarországot is ellenőrzés nélkül eláraszthatják olyan termények, melyek GMO-fertőzöttek. Újból előállt az a helyzet, hogy hazánk az EU-tagság miatt kiszolgáltatottá vált egy olyan dolognak, aminek a következményeiről se hosszú távú tapasztalat, se hitelesnek elfogadható hatástanulmány nem született még, pusztán üzleti érdekek miatt engedélyezték.
A helyzet súlyosságát fokozza, hogy Magyarországon az utóbbi évek időjárása miatt sok helyen jóval kevesebb a termés, és az Európai Unió más tagállamaiból vett kukorica akár 50%-al is olcsóbb lehet a hazainál. Emiatt pillanatok alatt, ellenőrzés nélkül áraszthatja el Magyarországot a GMO-fertőzött kukorica, ami a takarmányozáson, állattenyésztésen keresztül akár még idén az asztalunkra kerülhet hús, tojás, vagy más élelmiszer formájában.
Ennek hatásáról pedig már nyugaton is meggyőző tanulmányok születtek. Emlősökön végzett állatkísérletek bizonyítják, hogy a genetikailag módosított élelmiszerrel etetett élőlények génállománya már néhány generáció után súlyosan roncsolódik, életképtelen, születésüknél fogva beteg egyedeket hoznak a világra, és 80% fölött arányban válnak a rák áldozatává.
GMO-fertőzött kukoricával etetett patkányok - 80% fölötti arányban alakult ki rosszindulatú daganat
Az ember jóval hosszabb élettartama miatt lehetetlen vizsgálni és érdemben bizonyítani, hogy a GMO-fertőzött élelmiszerek fogyasztása hosszabb távon milyen hatással van az emberi génállományra, de az emlősökön végzett állatkísérletek eredményei miatt a minimum az lenne, hogy bizonyító erejű, átfogó vizsgálatok befejeztéig évszázadokra betiltják a génmódosítás minden formáját, mert a táplálékláncon keresztül igen hamar az emberi szervezetbe kerülhetnek a "hibás programok".
Moszkva a közelmúltban jelentette be, hogy a GMO-használat tejes felszámolását készítik elő. Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból, amely vállaltan emberellenes, életellenes és antidemokratikus. A posztszovjet vámunió és a 2015-ben alakuló Eurázsiai Unió biztosíthatja a magyar gazdaság működését az Európai Unióból kilépés után.
Ultimátumot kell adnunk az Európai Uniónak! Vagy visszavonják a GMO-használat engedélyezését, vagy Magyarország lezárja a határokat és kilép a schengeni-övezetből! Nem engedhetjük, hogy a GMO-szennyezett termékek elárasszák Magyarországot!
Követeljük, hogy az EU képviselők adjanak ultimátumot az Európai Uniónak! Követeljük, hogy Magyarország nyilvánítsa nemzetbiztonsági kockázati tényezővé a GMO kérdést! Követeljük, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból és a schengeni-övezetből!

http://www.hidfo.net/2014/02/12/az-eu-daganatos-megbetegedesek-aldozatava-tenne-magyar-lakossagot



A génmódosított kukorica átment az első EU engedélyezési rostán
Bár az Európai Unió tagállamainak többsége ellenzi, mégsem tudták megakadályozni a keddi szavazás során, hogy az amerikai DuPont cég Pioneer TC1507 génmódosított kukoricája megkapja az unió jóváhagyását a kukoricafajta köztermesztésbe vonására.
A szabályok értelmében az ügy átkerült az Európai Bizottsághoz a jóváhagyási folyamat következő lépcsőjeként.
A sokak által előre megjósolt eredményt számos szervezet bírálta.
„A Bizottság nem hagyhatja figyelmen kívül a tudományos, politikai és jogi aggályokat, amit az országok többsége, az Európai Parlament kétharmada és a legtöbb uniós állampolgár oszt,” áll a Greenpeace hivatalos közleményében.
Máté József, a DuPont szóvivője viszont reméli, hogy a jóváhagyást hamarosan megkapják. „Ma még nem ünnepelhetünk, ha azt vesszük, hogy egy 13 éve tartó folyamatról van szó,” mondta.

A legtöbb állam ellenzi

Az EU kényszerhelyzetbe került, mert az Európai Bíróság tavalyi ítélete elrendelte, hogy a Pioneer cég engedélyezési kérelmére február 12-ig foglaljanak állást.
Az uniós jogszabályok értelmében a tagállamok úgynevezett „minősített többséggel” döntenek ilyen ügyekben, ami azt jelenti, hogy minden tagállamnak saját lakossága arányában számít a szavazata.
Ezen a szavazáson 19 állam szavazott az engedélyezés elutasítására, azonban a szükséges 260 helyett ez csak 210 szavazatot jelentett.
Nagy-Britannia, Észtország, Spanyolország és Svédország szavaztak az engedélyezés mellett, azonban a tartózkodások mégis az ő javukra döntötték a mérleg nyelvét.
Németország, az EU legnagyobb befolyással bíró tagállama, 19 szavazatot tudhat magáénak, és az utolsó pillanatban megváltoztatta döntését. Eredetileg a kérelem ellen szavazott volna, végül azonban a tartózkodás mellett döntött.
Belgium, Portugália és a Cseh Köztársaság, mindegyik 12 szavazattal, szintén tartózkodott.
Az ellenzők táborát Franciaország és Magyarország vezette. Képviselőik kijelentették, hogy a miniszterek nem fogják tudni egykönnyen megmagyarázni a lakosságnak, hogy mi is történt.
A korábbi szavazáson 385 szavazattal 201 ellenében elutasították a kérelmet.
Tonio Borg, az EU Egészségügyi Biztosa azt mondta a tagállamok minisztereinek, hogy a szabályokat figyelembe véve és az egyes országok álláspontjának ismeretében „ha valaki tartózkodik, azzal tulajdonképpen a jóváhagyás mellett voksol.”
Borg elmondta, hogy nem maradt más választása, mint folytatni a TC1507 engedélyezési eljárását, és kihangsúlyozta, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) már hat alkalommal adta meg a termékre az engedélyt.
A Bizottságnak kötelessége figyelembe venni az EFSA döntését és arra is emlékeztette a minisztereket, hogy amikor bizonyos rovarirtó szerekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok károsak a méhek számára, a hatóság betiltotta őket.
Az Európai Unióban a legtöbb ember gyanakodva fogadja a génmódosított élelmiszereket, leginkább egészségügyi és környezetvédelmi aggályokra hivatkozva.
„Lehet itt bármilyen döntés, Magyarországon akkor sem lesz GMO-köztermesztés. Ha az EU a feje tetejére áll, akkor sem fogjuk beengedni a génmódosított termékeket,” jelentette ki Győri Enikő külügyi államtitkár, az alkotmányra hivatkozva, arra utalva, hogy a tagállamoknak a bizottsági engedélyezés dacára is jogukban áll egy ideiglenes védzáradékkal távol tartani a génkezelt kukoricát vagy burgonyát.
Sajnos azonban egyre gyakrabban fordul elő, hogy GM növények megkapják a hatósági engedélyt. A keddi tanácskozáson több miniszter is megemlítette, hogy egyre nagyobb mennyiségben importálnak génmódosított élelmiszereket az EU-ba, megtalálhatók az állati takarmányokban és így az élelmiszerláncba is bekerültek.
Eddig néhány GM növény kapott engedélyt az EU-ban, de ebből csak a Monsanto féle MON810 kukoricát termesztik még mindig, ami ellen Magyarországon a fent is említett védzáradékkal védekeztek eddig. Ez a védzáradék azonban nem tartható fenn örökké, igaz, eddig az ezzel a lehetőséggel élő országokat nem kötelezték perekkel a tiltás feloldására. Ha a Bizottság engedélyezni fogja az 1507-es számú hibridkukoricát, akkor erre másodszor is sor kerülhet. Eddig összesen tíz tagállam hívta már segítségül a védzáradékot.

Forrás: phys.org






Génkezelt kukorica - nesze zabáld


Az EU nagyokosai odaát Brüsszelben kiokoskodták, hogy nekünk nagyon jó lesz, ha génkezelt hulladékot ehetnek az európai népek. És mert ők csupa-csupa szépet és jót akarnak nekünk, jól beengedik Európába ezt a szemetet. Persze egyből feltesszük a kérdés, ismerve a lobbi politikát, vajon mennyit kaptak zsebbe, hány jachtot, kurvát, luxusvillát fizetnek ki ebből a "jóságos" döntésből.
Nos a racionális oldalról nézve a kérdést, valóban bajok vannak, melyekre a gyors és olcsó megoldást ez a szemét hozza el nekik. A lényeg itt a gyors és olcsó részen van. A földek súlyosan kiéltek, a növények tápanyagtartalma igazoltan, drasztikusan csökkent. A növények is szenvednek ettől, a hozam pedig szintén csökken. A másik az éghajlati változások, pillanatnyilag enyhébbek a telek, így sokkal több és több fajta kártevő és betegség van a nyári időszakban, és ezek a növények állítólag sok kártevővel és betegséggel szemben ellenállóbbak.
Viszont ott van egy nagyon súlyos ellenérv, nincs 100 vagy 200 éves tapasztalat (több generáción át) hogy ezek fogyasztásának hosszú távon van e bármilyen következménye. A történelem sokszor bizonyította, hogy a kis törpe emberke ha Istent akar játszani annak nagyon súlyos következményei lehetnek. És ahogy Madách az Ember Tragédiájában írta, vegykonyhájában istent kezd majd játszani, akkor bizony nagy baj van. Amiért súlyos büntetést is fog kapni. Olyat, amely egy isteni büntetéshez méltó.
Tehát a brüsszeli idióták most eldöntötték, magyar vagy lengyel, német vagy román, mind ilyen genetikai hulladékot fog enni. Ez lesz majd a kukoricalisztben, a kukoricakeményítőben, mindenben, ami kukorica, még a konzervben is. Aztán az unokáink mitől lesznek például csontgyengék, buzik, genetikailag mutáltak, azzal már brüsszel nem foglalkozik, csak a pillanatnyi haszonnal. Amiből sokkal kevesebb van mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
Zárszóként egyedül csak a magyar kormány felelősségére térhetünk ki. A Fidesz az utóbbi időben olyan kényszerpályán mozog, ami miatt sokszor szembekerült az EU vezetéssel. Az a fajta hintapolitika, melyet folytatnak egy hatalmas hazárdjáték, ezzel más cikkben foglalkozunk, a lényeg most az, hogy döntenie kell hazánknak. Ugyanis Oroszországban betiltott a génkezelt növény. Ez a piac pedig megnyílni látszik még ha csak részben is. De így ezen terményekből semmit sem fognak átvenni. A másik, hogy a jelen kormány vállalja e azt a fajta felelősséget, amely gyermekeink egészségéről szól, vagy behajol az EU szabályozásnak. Reményünket fejezzük ki, hogy a kormány kapott már gerincből annyi oktatást Moszkvától, hogy jól felrúgják az EU-t a semmirevaló génkezelt vacakjával együtt, és külön szabályozást vezetnek be erre. Olyan drasztikusat, amely például azonnali földelkobzással sújtja, aki ilyen mocsok szemetet be mer hozni hazánkba és elülteti. A Fidesz alaptörvénye egyébként is alapjognak nyilvánítja az egészséges élethez és egészséges környezethez való jogot, ez alapján bőven beleférne a brüsszeli határozat felrúgása.
Kemény Gábor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése