2014. február 12., szerda

Drezda bombázása – 1945. február 13-15.

Ez egyike a valaha volt legpusztítóbb légitámadásoknak a történelem folyamán!
Jövőnk, létezésének feltétele a múlt helyes feltárása, kiértékelése, megismerése, megismertetése! Országos, európai és világszinten is. Ez az egyik fő feladatunk!
Tehát, amikor is a cioni vérszomj bosszújaként a szász nagyváros központját gyakorlatilag a földdel tették egyenlővé a zsidó kegyekért jeleskedő szövetséges brit és amerikai légierő nehézbombázói 1945. február 13–15. között. Az minőségében terrorisztikus akciónak, barbár cselekedetnek volt tekinthető, megtorlásnak! Ezt már az akkori visszhangok is suttogták világszerte. Hiszen megpróbálták eltusolni illetve szükségesnek beállítani, amikor már kitudódott, de a világközvélemény még sokáig napirenden tartotta ezt a témát. Szó szerint nem tértek napirendre efelett a rettegés miatt attól, hogy kények, kedvek szerint ez bárhol megismétlődhet. A rettegésben tartás és a pánikhangulat ezekután koncepcióvá is lépett elő a zsidókézbe került hisztériamédiákban világszerte. Gondoljunk csak a mai Híradó-műsorok felépítésére, de a kegyetlen Holywood-i vizuálmészárosok is fokozzák az érzést illetve hétköznapivá emelik a kegyetlenkedés elfogadását.
Visszatérve, Drezda központjában semmilyen jelentős katonai célpont nem volt, sem akkor, sem korábban! A gyújtóbombákkal végrehajtott többnapos támadássorozat, ami egyáltalán nem volt már indokolt, hiszen a háború ekkorra tulajdonképpen eldőlt, ezért egyértelmű célja csak a polgári lakosság minél nagyobb mértékű lemészárlása volt. A terrorcselekmény során a német nagyváros teljes belvárosa romtengerré vált, a halottak számát 20 000 és 80 000 közé teszik a kutatók (A régebbi becslések 35 000 és 1 000 000 közötti áldozatról szóltak). Az 1945-ös évbe fordulva már gyakorlatilag nem maradt olyan német nagyváros, amelyet az angolszász légierők még nem bombáztak volna a második világháború embertelen megtorló-hadjárata következtében. Az Arthur Harris nevével fémjelzett koncepció jegyében a városok legsűrűbben lakott belső negyedeit szőnyegbombázással elpusztították, az egyetlen cél a polgári áldozatok minél magasabb száma volt. Ez volt a konkrét hadparancs! A legnagyobb pusztítást nem is a bombák okozták, hanem a főleg foszforral (emlékszünk még pár évvel ezelőtt Izrael által Palesztína keleti részének fehérfoszforos elevenen elégető lemészárlására, szintén a polgári lakosság ellen bevetve) végrehajtott támadások után kitörő óriási tűzviharban a hő elől polgári lakosság felmenekült a felszínre, ahol az óriási hőség, a mérges gázok és az oxigén hiánya percek alatt végzett velük. A módszert először Hamburg bombázása során próbálták ki még 1943 nyarán, és láthatóvá vált azonnali, döbbenetes hatása. A kb. 50 000 ártatlan áldozat és a hatalmas okozott károkhoz képest csupán a bevetett repülők töredéke veszett el, emiatt a Bomber Command sikeresnek és továbbfolytatásra alkalmasnak minősítette az új módszert. Ezen koncepció jegyében folytatódott a német nagyvárosok kíméletlen bombázása, és 1945 elejére már gyakorlatilag mindegyik német nagyváros belső része romokban hevert. Álljon itt emlékül és emlékeztetőül e hatalmas szerencsétlenségben szenvedetteknek egy rövidke felírat a városi kapufélfára, amivel mi rójuk le tiszteletünket a meggyalázott város előtt. Na, ilyen ne forduljon elő soha, véssétek jól az eszetekbe, pokoljáró korcsfajzatok, mindörökké! A temetés elmarad!
Fazekas Tamás:
Drezda
Ez a város, hol a szirénák az élet,
S az utcákra hullva bombák a fények,
S már ember, házrom lángokba borult,
Forró gyásszal a tűz pattogó ritmusára,
A bosszús történelem egy perzselő tusára,
E védtelenbe – dacból – azért még bevonult.
A mi elrettentő fegyverünk az IGAZSÁG lesz, nem a bosszú! Tudjuk, ti ettől rettegtek a legjobban, mert ez az a fegyver, ami nem lehet soha a ti kezetekben, bármily hatalmasok is legyetek a földi létben! Ez az, ami visszaküld oda benneteket, ahová valók vagytok! Mert a ti lényetek a hamisság! Melynek nem lehet győzelme az Igazságon. Az Igazság mindig győzedelmeskedik! Csak így tud helyreállni az ISTENI REND, a VILÁGTENGELY, az EGYENSÚLY! És hamarosan helyreáll!
Várhegyi Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése