2014. február 12., szerda

Az Európai Bíróság kimondta a nagy semmit

Szerdán döntést hozott az Európai Bíróság a devizahitelesek ügyében. Eszerint azok a szerződési feltételek, amelyek "a külföldi pénznemben meghatározott kölcsön törlesztéskor alkalmazott átváltási árfolyamtól eltérő átváltási árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül mentesülnek a tisztességtelen jellegükre vonatkozó értékelés alól".
Vagyis az Európai Bíróság kimondta a nagy semmit. Tisztességtelennek lehet minősíteni a devizahitel-szerződés egyes pontjait, - naésaztán? Semmi ígéret arra vonatkozóan, hogy a bank felelősségre vonható, hogy az áldozat számára kártérítést kell fizetni, se a kilakoltatások leállításáról. A nagy semmi ez a döntés. Messziről látszódik, hogy az Európai Bíróságban olyan túlfizetett emberek ülnek, akik nemhogy nem tudnak azonosulni az alacsony bérből élő magyar ember problémáival, de még távolról sem hallottak magyar beszédet. Vajon tudják-e azt, hogy a térképen hol van Magyarország, vagy ők is csak úgy vannak mint az átlag amerikai, akinek csak Európai Unió létezik, külön országnevek nélkül?

Egy ilyen bíróság alapján hozna ítéletet a magyarországi bírói hatalom? És még van képük ezt igazságszolgáltatásnak nevezni? Szó nincs itt igazságszolgáltatásról, a magyar bírói hatalom a velejéig elkurvult, Brüsszel által pénzelt helytartói apparátussá silányult.
Mindezek után a hazai médiának van képe úgy tálalni a történteket, hogy "a devizahitelesek kaptak egy lehetőséget" az Európai Bíróságtól. Mire? Hogy kimondják, hogy a szerződés tisztességtelen? Azt már millióan kimondták, a legkülönfélébb módokon, valaki a házát gyújtotta magára kilakoltatás előtt, valaki a bank oldalát robbantotta ki.
Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból! A mi népünk fölött ne ítélkezzenek távoli országok idegen urai, akik még hírből sem ismerik, milyen állapotok vannak ebben az országban! Az Európai Uniónak csak GDP és statisztika Magyarország, a dolgozó nép profitforrás, az öngyilkosságba hajszolt emberek pedig "szükséges veszteség".
Ki kell lépnünk az Európai Unióból! Magyarországnak, a magyar népnek független, önálló jogi rendszerre van szüksége. Nem a nemzetközi jog vagy valami öltönyös uraság által kitalált európai jog, hanem a magyar népi érdek kompromisszumoktól mentes képviselete mentén!
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése