2014. február 12., szerda

Terrorszervezetté formálódik a Mazsihisz


Tovább súlyosbodik a Mazsihisz és a kormány közt kirobbanó botrány, miután tegnap a szervezet elnöke nyilvános magyarázkodásba kezdett, a korábban megfogalmazott követeléseiket "barátságos párbeszédre hívás"-ként értelmezve. A Mazsihisz szembesült azzal, hogy a magyar kormányra történő nyílt nyomásgyakorlás a hatályos magyar törvények szerint terrorcselekmény, emiatt nem merték tovább feszíteni húrt. Ennek ellenére látható, hogy a kormány sakkban tartásáról nem mondtak le, a zsidó szervezet nemzetközi kapcsolatai segítségével folytatja a magyar kormány nyomás alatt tartását.
Abban a pillanatban, ahogy a hazai zsidóságot képviselő Mazsihisz visszavonulót fújt, az általuk megkezdett nyomásgyakorlást az American Jewish Congress zsidó szervezet folytatta. Az AJC által kiadott közleményben arra szólítják fel Orbánt, hogy késedelem nélkül kezdjen el foglalkozni a hazai zsidó szervezetek által megfogalmazott "kérésekkel".
Látható, hogy a Mazsihisz nem adja fel a magyar kormányra történő nyomásgyakorlást, és mivel szembesült azzal, hogy a Btk. szerint ez terrorcselekmény, a hazai szervezet helyett ezt nemzetközi kapcsolatait felhasználva folytatja, amelyekre nem vonatkoznak a magyar törvények.
Mivel korábban az Amerikai Népszava a Mazsihisz által kifogásolt emlékmű felrobbantására intézett nyílt felhívást, a magyar hatóságoknak kötelessége hivatalból eljárást indítani és kivizsgálni a Mazsihisz, az Amerikai Népszava és az American Jewish Congress által közösen végrehajtott terrorcselekmény ügyét. Emlékeztetjük az érintett hatóságokat, hogy míg a Mazsihisz elleni büntetőeljárás során a terrorcselekmény félbehagyása enyhítő körülményként merülhet fel, a Mazsihisz vezetőinek a Btk.-ban foglaltak szerint így is legkevesebb öt év szabadságvesztés jár. Ha a hatóságok nem lépnek ezügyben, az azt jelenti, hogy a Btk.-ban foglaltak egyes magyar állampolgárokra nem vonatkoznak. Ennek következményei pedig beláthatatlanok.
A fentiek miatt így is felmerül annak gyanúja, hogy a magyar kormány a zsidó szervezetek nyomásgyakorlása miatt halasztotta el az emlékmű megépítését és átadását. Aki a Btk. meghatározása szerint terrorcselekményt követ el, az terrorista, vagyis felmerül a gyanú, hogy a magyar kormány terrorista csoport követeléseinek engedett.
A magyar hatóságoknak ugyanakkor kötelessége kivizsgálni az Amerikai Népszava által közölt publikáció ügyét, ami a magyar törvények szerint terrorcselekmény végrehajtására volt nyílt felhívás. Mivel az amerikai szervezet tevékenysége az amerikai szövetségi törvények hatálya alá tartozik, a Mazsihisz által megkezdett tevékenység American Jewish Congress általi folytatása a magyar törvények alóli kibúvó keresésének tekinthető, vagyis a zsidó szervezet fokozottan törekszik arra, hogy tevékenységét a törvényen kívül helyezhesse. Mivel ennek érdekében nemzetközi kapcsolatait is igénybe veszi, ez kimeríti a nemzetközi bűnszervezetben részesség fogalmát, emiatt a Mazsihisz mindaddig, amíg a terrorcselekményt végrehajtó tagjai eljárás alá nem kerülnek és a Mazsihisz vezetése nyilvánosan el nem határolódik az American Jewish Congress közleményétől, terrorszervezetnek tekinthető.
A magyar hatóságoknak kötelessége fellépni a Magyarországon terrorcselekményt elkövető csoportokkal szemben, akkor is, ha azok kiterjedt nemzetközi kapcsolathálóval rendelkeznek és az ellenük történő fellépés vagyonuk és magyarországi befektetéseik kivonása miatt veszélyt jelentene úgy a bankrendszerre, mint az állami költségvetésre. Utóbbiak csak súlyosbítják a helyzetet, emiatt a Mazsihiszt nem csak terrorcselekmény elkövetésének bűne terheli, hanem az ügyben is érintett nemzetközi kapcsolatai miatt nemzetbiztonsági kockázatnak kell tekinteni.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése