2014. február 18., kedd

Hatszorosára nőtt a születési rendellenességek száma Washingtonban

Az amerikai szövetségi hivatalok dokumentumokból kitűnik, hogy 2013. januárja óta eltelt időszakban feltűnően megszaporodtak Washingtonban a születési rendellenességek.
Statisztikai arányukat tekintve 10000 születésből 8,4 eset mutat születési és fejlődési rendellenességeket, ami azt jelenti, hogy az esetek száma megsokszorozódott. Ez olyan arány, ami év végére az egészségügyi szakértők figyelmét is felkeltette. Csak az utóbbi egy évben 23 eset anencephalia (a csecsemő az agyának vagy koponyájának egy része nélkül születik meg), de nem ez vezeti a listát a rendellenességek közt, egyre több nyitott gerinccel született újszülöttet regisztrálnak, feltűnő mértékben szaporodnak az agy és a gerinc fejlődésében bekövetkező rendellenességek.
Már a 2013-as adatok is pánikot csaptak az egészségügyi szakértők körében. Csakhogy azt követően a Central Washington Genetics Program jelentéséből kiderült; csak az idei év első hónapjában fele annyi születési rendellenességet regisztráltak, mint az azt megelőző évben 6 hónap alatt. Vagyis a születési és fejlődési rendellenességek száma tavaly év vége óta megsokszorozódott.
A Centers for Disease Control and Prevention a januári adatokat követően a szülőket kezdte zaklatni, azt akarták kideríteni, nem áll-e fenn olyan összefüggés, hogy a családok ugyanarról a farmról származó termékeket vásároltak. Csakhogy a vizsgálatok során semmilyen, a családok közti összefüggést nem tudtak kimutatni.
Pedig két, kézenfekvő magyarázat is adódik, mindkettő egyirányba hat. A tavalyi év második felében attól volt hangos a nemzetközi média, hogy a japán fukushimai atomreaktorból a tengerbe szivárgó radioaktív szennyeződés decemberre eléri az Egyesült Államok nyugati partvidékét. Ezek után decemberben a szakértők rekord sebességgel bejelentették, aggodalomra semmi ok, az államok területén sehol nem észleltek kiemelkedő értéket. Pedig 2013-ban a születési rendellenességek száma megnőtt, majd idén januárban hatszorosára ugrott. (!) Ugyanolyan adatok ezek, mint ami Japánban az atomkatasztrófát követően látott napvilágot, - idővel erre ráadásként megjelentek más, a hétköznapi életben jelentkező panaszok, például a 90 napos menstruációs ciklus.
Gyanítható, hogy a tömeges pánik elkerülése miatt nem értesítik az állampolgárokat, de az Egyesült Államok egyébként is egyetlen hatalmas genetikai kísérleti telep. Az amerikaiak újabb generációja már genetikailag módosított alkotóelemeket tartalmazó élelmiszereken nőtt fel. A genetikailag módosított élelmiszerek használatával kapcsolatos állatkísérletek pedig szinte kivétel nélkül alátámasztják, hogy a GMO-fertőzött étel fogyasztása több generáció után születési és fejlődési rendellenességeket, az egyedek többségénél még kifejlett kor előtt rákos megbetegedéseket idéz elő.


http://www.hidfo.net/2014/02/18/hatszorosara-nott-szuletesi-rendellenessegek-szama-washingtonban


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése