2014. február 18., kedd

Kitört Ukrajnában a polgárháború?


A kormányzó Régiók Pártjának képviselői az oldalsó bejáratokon keresztül elhagyták kedden a kijevi parlamentet, amelyet a felforgatók elkezdtek ostromolni.

Eközben a bűnözőkből összeverbuválódott csőcselék a kormányt kívülről támogató kommunista képviselőket megakadályozta abban, hogy ők is elhagyják az üléstermet. A vandál erőszaktevők követelik, hogy a Régiók Pártjának képviselői térjenek vissza, és hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket ők követelnek.
Ellenzéki képviselők állítják, szemtanúi voltak annak, hogy rohamrendőrök pisztollyal lábra célzott lövéseket adtak le a pusztitókra. Az összecsapások a parlament körül több utcára kiterjedtek. A belügyiek oldalán kormánypárti demonstrálók is bekapcsolódtak a hordák elleni harcba.
Leszakadt a keze egy banditának
Ma reggel a vandálok felgyújtottak a kijevi parlamentnél egy rendőrségi teherautót, amely elzárta a parlamenthez vezető utat, a kormányzó Régiók Pártjának székházába pedig Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, betörve az épület több ablakát
Közben már legalább tíz felheccelt nyugatbérenc sérült meg a rendőrökkel folytatott összecsapásban. Egy fiatal férfinak egy rendőr által elhajított gránát csuklóból leszakította a kezét. A felheccelt banditák behatoltak a kormánypárt székházába, egyesek attól tartanak, hogy a parlamentet is elfoglalják, ahol plenáris ülése lett volna.
Helyszíni jelentések szerint a vandálok kövekkel dobálják a rendfenntartókat, akik válaszul könnygázt, fény- és hanggránátokat vetettek be, és gumilövedékeket lőnek a tömegbe. A Reuter brit hírügyökség fotóriportere gránáttól sérült meg a mellkasán, két nőt pedig gumilövedékek sebesítettek meg.
Tegnap este Vitalij Klicsko és Arszenyij Jacenyuk Berlinbe rohantak, ahol találkoztak Angela Merkellel, és a német kormány támogatását kérték hatalmi ambicióik eléréséhez.
A jelek szerint Ukrajnában döntéskényszer állt elő! Bármily nehéz is, de ki kell jelenteni: UKRAJNA A POLGÁRHÁBORÚ KÜSZÖBÉT KÉSZÜL ÉPPEN ÁTLÉPNI!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/18/kitort-ukrajnaban-a-polgarhaboru/
Túszejtési akció Kijevben


Alig 24 órával azután, hogy a hatóságok szabadon engedtek mintegy 250 ellenzéki tüntetőt és ejtették az ellenük felhozott vádakat, az atlantista ellenzék azonnal "beleharapott a kenyeret adó kézbe". Kijevben a tüntetők megrohanták a kormányépületeket védő rendőri erőket, újult erővel dobálják a Molotov-koktélokat. A tüntetők behatoltak a kormánypárt székházába és ott túszokat ejtettek, egy rendőrt és egy civil ruhás személyt, akinek kiléte egyelőre ismeretlen. Eközben az ellenzéki képviselők blokád alá vonták a törvényhozást, ellehetetlenítik a kormánypárti képviselők munkáját és követelik az előrehozott választások azonnali kiírását.
Az Európai Unió terroristái (túszokat ejtettek és követelőznek, vagyis terroristák) ezúttal nem atomerőmű felrobbantásával fenyegetőznek, hanem előrehozott választásokat akarnak. Ezt a műveletet sikerült kiötleni, miután Angela Merkel német kancellár Berlinben tárgyalt az ellenzék vezetőivel. Bizonyára a kancellár asszonyság támogatásával lett kivitelezve az ominózus túszejtő akció is, amit várhatóan az Európai Unió nem fog elítélni. Miért is ítélnék el? Hiszen láthatóan hozzátartozik az európai normákhoz és demokratikus értékekhez, hogy más országokban az ellenzéket kormánypárti politikusok és rendőrök túszul ejtésére bíztassák.

http://www.hidfo.net/2014/02/18/tuszejtesi-akcio-kijevben


http://www.youtube.com/watch?v=IpQ8H6WSQJ0

Gyorshír: Kijevben több tüntetőt lelőttek


Kijevben a tüntetők megrohanták a parlament épületét és behatoltak az országgyűlés üléstermeibe, a képviselők alternatív útvonalakon menekülve hagyták el az épületet. A helyszíni tudósítók szerint a kiérkező biztonsági erők és a behatolók közti összecsapásban több tüntetőt is lelőttek, eddig minimum hárman haltak meg.
Az Európai Unió elérte a célját, az Angela Merkellel folytatott tárgyalást követően az ellenzék fegyveresek által őrzött területen feláldozta saját aktivistáinak életét.
Mostmár van elég civil áldozat? Indulhat a NATO-beavatkozás? Ez volt a cél, most elérték, van mire hivatkozni. Kíváncsian várjuk az Európai Unió és a magyar külügy nyilatkozatait!

http://www.hidfo.net/2014/02/18/gyorshir-kijevben-tobb-tuntetot-lelottek


Az Európai Unió felelős a halálesetekért


Az ukrán rendőrség a büntető törvénykönyvben foglaltak alapján megnyitotta a büntetőügyet tömeges zavargások miatt. Ezzel megtörtént a tüntetések felszámolásának jogi előkészítése. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat ultimátumot adott a felforgatóknak, hogy abban az esetben ha két órán belül nem hagynak fel a hatóságok elleni támadásokkal, megkezdik a tömeges tüntetések felszámolását. A rendőrségnek a fentiek alapján minden jogi alapja megvan, hogy minden, az utcákon tüntető személyt őrizetbe vegyen. Elképzelhető, hogy a következő napokban több ezer embert tartóztatnak le és helyeznek vád alá.
A nap folyamán a tüntetők betörtek a Régiók Pártjának székházába. Az épület környékén több autót gyújtottak fel ott, ahol feltételezték, hogy a Berkut alakulatait állomásoztatják (a Berkut csapatszállító járművei voltak a feltételezett célpont). Utólagos médiajelentések szerint a párt székházába behatolás során meggyilkoltak egy biztonsági őrt, az épületet pedig felgyújtották, a tűzoltók azóta is próbálják eloltani, valamint minimalizálni az okozott kárt.
Mostanra az összecsapásoknak több tucatnyi halálos áldozata van. A napokban rendőrök, bírók lettek merénylet áldozatai, ma a Berkut alakulatai elleni támadás és a parlamentbe behatolást követően szabadultak el az indulatok. Bizonyára a Berlinbe érkező ellenzéki vezetők tárgyalásain születtek meg a mai összehangolt műveletnek a tervei, így az Európai Unió vezetőit felelősség terheli több ukrán rendőr és civil haláláért. Korábban Catherine Ashton Kijevbe érkezését (és távozását) követően történtek hasonlóan összetett és szervezettebb támadások a rendőri erők ellen, ami azt mutatja, hogy az Európai Unió vezetői aktívan részt vesznek a kriminalizálódó ukrán ellenzék lázításában és szervezésében.
Lényegtelen, milyen megállapodás történt a berlini tárgyalásokon. Az ukrán ellenzékiek és az uniós vezetők közti újabb személyes találkozó tagadhatatlanul bizonyítja, hogy az Európai Uniónak már előzetesen tudomása volt arról, ami a mai nap történik Kijevben. Az Európai Unió és az ukrán ellenzék közti személyes kontaktus vezetett a mai halálesetekhez. Az Európai Unió vezetői felelősek a halálesetekért, és az Európai Unió vezető bűnhődni fognak!

http://www.hidfo.net/2014/02/18/az-europai-unio-felelos-halalesetekert



Fotók: Oroszország Hangja – Hlas Ruska – Szlovák verzió


Gyorshír: Lelőttek hat rendőrt Kijevben


Mostanra 13 halálos áldozata van a Kijevben zajló összecsapásoknak. A halálos áldozatok közül 6 rendőr, mindegyikükün lőtt sebek. Lassan körvonalazódik a berlini megállapodás: a felforgatók éles lőfegyverrel tüzelnek a rendfenntartó erőkre. Eddig 39 rendőr került kórházba lőtt sebekkel. Ukrajnában megkezdődött az atlantista forradalom, Kijev belvárosa mostanra lángokban áll.

http://www.hidfo.net/2014/02/18/gyorshir-lelottek-hat-rendort-kijevben


Éjszakai csata! – A rendőrség ostromolja a tüntetők főhadiszállását – Élő közvetítés


Kijevben kedden, február 18-án este, a az ukrán rohamrendőrség, a Berkut különleges egységei megkezdték a Majdanon fölállított ellenzéki tábor ostromát.

Szándékuk minden bizonnyal, a banditák főhadiszállásának a végleges felszámolása. Ehhez hang,- fény,- és füstgránátokat vetnek be, – a szélsőségesek erre Molotov koktélokkal dobálják őket.

Az éjszakai csata, ezen bejegyzés idején is tart. - A lejátszó élő közvetítést ad a jelen pillanatban folyó eseményekről.

Szabad Riport


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése