2014. február 20., csütörtök

Pintér összehívta az operatív törzset

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök reggel összehívta az ukrán helyzet kezelésére létrehozott operatív törzs ülését. A média szerint az ülésen részt vevő szervezetek, így például a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Mentőszolgálat és "más érintett szervezetek" felkészültek az ukrajnai válsággal kapcsolatos esetleges események kezelésére.
Ennek kapcsán a "más érintett szervezetek" az érdekes, - láthatóan nem akarják nagy dobra verni, hogy az ukrán helyzet kezelése főként a honvédelmi tárcára tartozik.
Orbán Viktor január végén a Visegrádi Négyek miniszterelnökeivel folytatott találkozó után szólította fel a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Azt követően azonnal összehívták a Visegrádi Négyek belügyminisztereit, majd John McCain arizonai szenátor körbejárta az Ukrajnával szomszédos országokat, ahol minden esetben a nagyobb pártokkal és legbefolyásosabb politikusokkal tárgyalt.
John McCain katonai kapcsolatainak köszönhetően (nagyapja, apja, valamint maga McCain is a Haditengerészeti Akadémiára járt, valamint a CIA funkcionáriusaként otthonosan mozog katonai körökben) eddig minden esetben kulcsfigurája volt a NATO-beavatkozás előtt álló országok szomszédainak felhasználásában és finanszírozásában. McCain tárgyalt a V4 országok belügyminisztereivel, amely tárgyaláson több amerikai hírszerző tiszt is megjelent.
Ezek után túl egyszerű lenne a probléma látványos elbagatellizálásának nevezni azt a mutatványt, amit a hazai média művel az ukrán helyzet kapcsán létrehozott operatív törzs ügyében.
A Pintér Sándor féle operatív törzs létrehozását követően az orosz média is foglalkozni kezdett Magyarország expanziós terveivel. A politikus.ru elemzői valószínűsítik, hogy a közeljövőben a V4 országok közösen kezdenek katonai agressziót Ukrajna ellen.

http://www.hidfo.net/2014/02/20/pinter-osszehivta-az-operativ-torzset


Döbrögi és szűk katasztrófaudvartartása-Sintér Satya belügyi főnyalonc és Hajdú Főstrázsamester a Terrorelhárító Központ nagyhatalmú Góréjának társaságában- megvizslatja az ukrán-magyar határ térségét.
Helikopterrel indultak a szemlére. Rejtély, hogy a Golyófejű Hende és Bakondi katasztrófaügyis miért nem csatlakoztak a repülő könitményhez? Mindenestre a Nemzet Patkánya személyesen akar körülnézni a régióban, és ellenőrzi állitólag a magyar hatóságok és közegészségügyi intézmények felkészültségét, valamint a biztonsági erők(??) vezetőit is odacsőditette. Hogy mire fel ez a nagy nekibuzdulás?-senki nem érti. Hiszen ha három-négy markosabb ukrán cigicsempész nekiveselkedne, úgy széjjelhánynák a környékbeli magyar “biztonsági erőket”, hogy a Jóisten is komoly belépődijat fizetne a látványért.
Döbrögink a “MOST HELYZET VAN!”-állapotot kihasználva, végre Vezénylő Tábornokot is játszhat.
Holnap pedig facebook-profilján majd jelentést tesz országnak-nemzetnek, hogy…

Mert ugye ő a Vezénylő Tábornok!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/20/dobrogi-az-ukran-magyar-hatarhoz-repult/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése